24 Mayıs 2026 Pazar

17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA SERT REST: ’BIZI İHRAÇ ETSELER DE MÜCADELE YERI MECLIS OLUR!’   16:55   ANKARA’DA KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR! CHP PM ÜYESI OZAN VARAL’DAN ÇOK SERT "SIYASAL DARBE" ÇıKıŞı   16:30   MERSIN’DEN TÜRKIYE DERECESI! 8. SıNıF ÖĞRENCISININ ‘EKOFEMINIZM VE SU KRIZI’ PROJESINE BÜYÜK ÖDÜL   16:26   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! AHMET AKıN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ’KÖPRÜ’ YANıTı: ’BERABERLIKTEN GAYRı HEPSI YALAN!’   12:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE KRITIK GÜN: ÖZGÜR ÖZEL YENI UNVANıYLA SEÇILDI! PEKI TOPLANTıYA KIMLER KATıLMADı?   11:48   YSK’DAN FLAŞ KARAR! 31 MART YEREL SEÇIMLERININ İPTALI TALEBINE RET: İŞTE GEREKÇE VE TÜM DETAYLAR   10:40   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! KURULTAY KARARı SONRASı ORTAK DEKLARASYON GELIYOR   10:05   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI KAPATıLDı Mı? İSTANBUL BAROSU’NDAN GECE YARıSı KARARıNA SERT TEPKI: ’YASAMA YETKISI GASP EDILDI!’   03:46   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABAOĞLU’NDAN EZBER BOZAN CHP KARARı ÇıKıŞı: ’HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDIR!’   03:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER! ’BUTLAN’ KARARıNA KARŞı GECE NÖBETI: ’BU BIR DARBEDIR!’   03:37   İPTAL KARARı SONRASı CHP GENEL MERKEZI’NDE HAREKETLILIK: ’YANıNDAYıZ’ ZIYARETI!   02:31   ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı’NDA DEV FINAL! TRABZONSPOR, KONYASPOR’U DEVIRDI: KUPA BORDO-MAVILILERIN!   17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Antmen: Biz Bize Yeteriz Bağış Paraları Ortada Yok


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bu bağışların akıbetini ve nerelere nasıl dağıtıldığını sordu. Oktay, CHP’li vekile gönderdiği yanıtta “Biz bilmiyoruz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sorun” dedi.

 

Tarih : 26 Haziran 2020 Cuma 12:38   Okunma : 2575

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bu bağışların akıbetini ve nerelere nasıl dağıtıldığını sordu. Oktay, CHP’li vekile gönderdiği yanıtta “Biz bilmiyoruz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sorun” dedi.

CHP'li Vekil Alpay Antmen bu cevap sonrası, “Biz Bize Yeteriz Türkiye” bağış kampanyası sorularını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu. Selçuk, CHP’li Antmen’i yanıtladığı önergesinde “İnternet sitemizde var oradan bakın” yanıtını verdi.

Bu yanıta tepki gösteren Alpay Antmen, vatandaşların bu paraları salgın nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için kullanılması gerektiğini söyleyerek “Devlet bu kadar gayrı ciddi yönetilir mi? Cumhurbaşkanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle bir bağış kampanyası yapıyor. Bu kampanya kapsamında şu ana kadar 2 milyar 100 milyon 418 bin lira toplanıyor. Biz de bu paraların nerelere harcandığını soruyoruz. Bağış kampanyasını yapan makam olan Cumhurbaşkanlığı ‘biz bilmiyoruz, Aile Bakanına sorun’ diyor. Bu mu güçlü başkanlık sistemi? Kendilerinin topladığı paradan haberleri yok. Biz süreci takip ediyoruz, vatandaşın her bir kuruşunun peşindeyiz çünkü. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na aynı soruları yönelttik. ‘Bu paralar nerede, kimler tarafından nasıl ve ne şekillerde kimlere dağıtıldı?’ diye sorduk. Gelen yanıt ne devlet adabına ne de Anayasanın kurallarına uymuyor. Aile Bakanı bana ‘internet sitemizde var bakın’ yazmış” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ Antmen’in açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde;

BİZ BİZE YETERİZDEN BİZ BİZE YİYELİME GELDİLER

Halkın her kuruşunun hesabını sormak bizim namus borcumuz diyerek Aile Bakanlığının sitesini ayrıntılarıyla taradık, inceledik. Ne bu bağış kampanyasının paralarının akıbeti var ne de kimler tarafından nerelerde tutulduğu, neye harcandığı var. Hiçbir bilgi yok. Eğer bir korkunuz yoksa saklamazsınız. Eğer açıklamaktan korkuyorsanız o zaman da korkacak bir şeyiniz var demektir. Biz Bize Yeteriz dediler ama galiba ‘Biz Bize Yiyelim’e geldiler.

HALKA VE HALKIN PARASINA SAHİP ÇIKAN CHP’Lİ BELEDİYELERDEN UTANSINLAR

Salgın döneminde vatandaşımıza ayrım gözetmeksizin fedakarca hizmet eden başta İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya, İzmir ve diğer tüm CHP’li belediyelerden utansınlar. Canlı yayında ihaleyi şeffaf yapan, harcanan her kuruşun hesabını veren, vatandaşa bedava maske ve ekmek dağıtan, onların evine kadar gidip hizmet veren belediyelerimiz ve çalışanlarından utansınlar. Fedakarca çalışan Cumhuriyet Halk Partisi’nden utansınlar. Halka hizmet eden ve harcanan her kuruşun hesabını veren belediyeleri engellediler ama kendileri “bağış paraları nerede?” sorumuza cevap bile veremediler.

Paylaş :
Etiketler :  CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ANTMEN, BİZ BİZE YETERİZ BAĞIŞ PARALARI ORTADA YOK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA