19 Nisan 2024 Cuma

12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"  
 
     
   

Büyükşehir Ve Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan Kent Ulaşımı İçin Önemli Eğitim


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 8 gün süreli “Mikro ve Makro Ölçekli Ulaşım Modelleme Simülasyon Eğitimi” gerçekleştiriyor. Eğitim kapsamında Mersin’de yapılacak ve yapılması planlanan projelerin, yazılım üzerinden hata payları tespit edilebilecek. Böylece, Mersin’de ulaşımla ilgili daha kalıcı ve kaynakların verimli kullanılabileceği projeler gerçekleştirilebilecek.

 

Tarih : 14 Ağustos 2020 Cuma 12:10   Okunma : 1952

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinesinde “Mikro ve Makro Ölçekli Ulaşım Modelleme Simülasyonu Eğitimi”gerçekleştiriliyor. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen eğitim, 12-21 Ağustos tarihleri arasında 8 gün sürecek. Eğitimde anlatılacak yazılımlar sayesinde Mersin’de ulaşımla ilgili yapılacak projelerde hata payları tespit edilebilecek ve hem daha kalıcı hem de kaynaklarda verimlilik yaratacak projeler hayata geçirilecek.

Eğitimde kent ulaşımını kapsayan yazılımlar anlatılıyor

Şehir Plancısı Hilal Saat ve İnşaat/Ulaştırma Mühendisi Halil Şentürk tarafından verilen eğitimlere Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev alan Toplu Taşıma Şube Müdürü, inşaat, ulaştırma, harita ve elektrik elektronik mühendisleri, elektronik teknikeri ile teknisyenlerinden oluşan toplam 12 kişi katılıyor. Kentin makro ve mikro ölçekteki projelerinde görev alan ekibe VİSUM, VISSIM ve VISTRO eğitimleri veriliyor.

Yazılımlar sayesinde proje hataları önceden tespit edilebilecek

VISUM yazılımı, ulaşım stratejisi ve modellemesinde etki sağlıyor. Katılımcılar bu eğitimle, yazılımın ağ ve talep modellemesi, trafik akımının analizi, toplu taşıma servislerinin planlanması, ulaşım stratejilerinin ve çözümlerinin geliştirilmesini gözlemliyor.

Mikro Ölçekli Trafik Simülasyon Yazılım olan VISSIM ise özel araç trafiği, lojistik hizmetler, toplu taşıma, yayalar ve bisiklet sürücüleri gibi tüm yol kullanıcılarını ilgilendiriyor. Kavşak hizmet düzeyini belirleme, sinyal süre optimizasyonu, trafik etki analizi gibi noktaları kapsayan VISTRO da çoklu senaryoları yönetme ve kapsamlı raporlar oluşturma kabiliyetine sahip bir yazılım niteliği taşıyor. Katılımcılar, üç yazılım çerçevesinde alacakları eğitimle kentte yapılacak ulaşım projelerinde hata paylarını önemli oranda azaltabilecek.

“Eğitim sayesinde, yapacağımız projelerde oluşabilecek hataların önüne geçmiş olacağız”

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, eğitimin ayrıntılarından bahsederek, şunları söyledi:

“Ulaşım Dairesi Başkanlığımız’a bağlı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü’müzde çalışan arkadaşlarımız her sene Çukurova Kalkınma Ajansı’nın kabul ettiği projeleri ilgili kamu kurumlarından istiyor. Makro ve Mikro Planlama Yazılımıyla ilgili gönderdiğimiz projeyi Çukurova Kalkınma Ajansı’nın kabul etmesi ve bu eğitim masraflarını karşılayacağını belirtip değerli hocalarımızı buraya göndermesinden sonra biz 8 günlük eğitime başladık. Eğitimimizin amacı, ulaşımda planlayacağımız, yapmak istediğimiz her türlü projemizin hayata geçmeden önce hatalı taraflarının,bize verilerle sunulabileceği bir yazılım programı. Bu doğrultuda da Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımızın alacağı eğitimle, yapacağımız projelerde olması muhtemel hataların önüne proje yapımından önce geçmiş olacağız. En başta kaynaklarımızı doğru kullanacağız. Hatalı yatırımların önüne bu eğitim sayesinde geçmiş olacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA