6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

Mezitli Sokakları Kadın Titizliği İle Temizleniyor


Mersin’de 6 yıldır devam eden bir uygulama ile Mezitli’de cadde ve kaldırımlar kadın titizliği ile temizleniyor.

 

Tarih : 15 Eylül 2020 Salı 15:21   Okunma : 2468

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın  kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer almasına yönelik projesi kapsamında yol süpürme aracını kullanan üniversite öğrencisi Meltem Durul, yaptığı işinden de son derece mutlu. Mezitli Belediyesi'nde yol süpürme kadrosunda boşluk olduğunu duyunca iş başvurusunda bulunan Meltem Durul'un gayretli çalışması gerek iş arkadaşları gerekse vatandaşlar arasında çok sevilmesine yol açtı. İlk olarak işe yol süpürerek başlayan Durul, yol süpürme aracının alınmasının ardından bu kez aynı işi araçla yapmaya başladı.

Mezitli Belediyesinde temizlik personeli olduğu esnada üniversite okuyarak mezun da olan Durul, iki de çocuk sahibi oldu.

‘İLK OLDUĞUM İÇİN SON DERECE MUTLUYUM’

İlk olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Durul, “Başkanımızın biz kadınlara olan güveninin sonucunda 6 yıldır yol süpürme aracını kullanıyorum. Belediyemizin başlattığı bu uygulama başka belediyelere de örnek oldu. Şimdi başka belediyelerinde benzer uygulamalar yaptığını duydum ve ilk olduğum için son derece mutluyum” dedi.

DİĞER BELEDİYELERDE DE KADIN ÇALIŞANLAR ARAÇ KULLANMAYA BAŞLADIĞINI GURURLANARAK GÖRÜYORUM

Göreve başladığı dönemde sadece Mersin’de değil Türkiye’de ilk olması nedeniyle, vatandaşların şaşkınlık ve hayranlık dolu bakışları altında işini yapmaya çalışan Durul, “Artık bana alıştırlar. Sonra diğer belediyelerde de kadın çalışanlar araç kullanmaya başladığını gururlanarak görüyorum. Başkanımız Neşet Tarhan’ın sayesinde bu işte öncü olmaktan son derece mutluyum. Hiçbir zaman neden böyle bir iş yapıyorum diye sormadım kendime. Ekmek mücadelesi içerisinde iş bulabildiğim için kendimi şanslı bile sayıyorum" diye konuştu.

ŞUAN MERSİN SOKAKLARINDA KADIN ÇALIŞANLAR GÖREBİLİYORSAK BU MELTEM ARKADAŞIMIZIN AÇTIĞI YOLUN SAYESİNDEDİR

Kadınların el attığı her işte başarının geldiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, "İş başvuruları arasında üniversiteli bir kadının süpürgeci olmak istediğini gördüğümüzde kendisine güvenerek işe aldık. Meltem Durul arkadaşımız gayretli çalışması ve azmiyle hem bizlerin elini güçlendirdi hem de kadınlar için iyi bir örnek olarak öncülük etmiş oldu. Şuan Mersin sokaklarında kadın çalışanlar görebiliyorsak bu Meltem arkadaşımızın aştığı yolun sayesindedir" şeklinde konuştu.

MUTLU MEZİTLİ'Yİ KADINLARLA BİRLİKTE KURMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Kadınların her işte başarılı olabileceğine inandığını belirten Tarhan, " Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 'Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' sözünden yola çıkarak mutlu Mezitli'yi kadınlarla birlikte kurmaya çalışıyoruz. Sosyal demokrat anlayışımızla hizmet üretirken kadınlarımızı ön planda tutuyor, çalışmalarımızı kadın odaklı olarak yoğunlaştırıyoruz. Ekibimizi de bu temel üzerine kurguladık. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın ve yöneticilerimizin yarısından fazlası kadınlardan oluşuyor. Sadece Meltem kardeşimiz değil diğer çalışma arkadaşlarımız da çok güzel işler yapmaktalar ve hizmet kalitemizi artırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ, BELEDİYESİ, COVID-19, BAŞKAN, NEŞET, TARHAN, PANDEMİ, MEZİTLİ, SOKAKLARI, KADIN, TİTİZLİĞİ, İLE, TEMİZLENİYOR, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA