10 Mayıs 2026 Pazar

11:46   MERSIN’DE SOKAK ÇıPLAK GERÇEKLE YÜZLEŞTI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN GÖRDÜĞÜ TABLOYU TEK CÜMLEYLE ÖZETLEDI: "VATANDAŞ ETIKET DEĞIL, GEÇIM DERDI OKUYOR!"   11:32   LÜKS VILLALARıN GÖLGESINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI! ’BURALAR ESKIDEN KÖYDÜ, ŞIMDI KOKUDAN RAHATSıZ OLUYORLAR’   11:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DUYGULANDıRAN ANNELER GÜNÜ PAYLAŞıMı: ANıTKABIR’DEN ANLAMLı KARE!   10:54   MERSIN VE ADANA EL ELE: CHP’LI GÜLCAN KıŞ SOKAKTA VATANDAŞıN NABZıNı TUTTU!   07:47   CHP’LI BELEDIYELERDEN DEV ATıLıM! 803 KREŞ, 100 BIN ÇOCUK!   07:40   SÜPER LIG’DE ŞAMPIYON GALATASARAY’A BIR TEBRIK DE TUNCER BAKıRHAN’DAN!   07:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON GALATASARAY’A TEBRIK MESAJı: ’EN İÇTEN DILEKLERIMLE KUTLUYORUM’   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘ANNELER GÜNÜ’ MESAJı   23:51   YENIŞEHIR’DE PAZARıN NABZı CHP İLE ATTı! MILLETVEKILI ŞEVKIN VE İLÇE ÖRGÜTÜ SAHADA   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   11:41   KÖYDEN DIJITAL DÜNYAYA: NACIYE ŞAHIN’IN AZIM DOLU BAŞARı HIKÂYESI   11:40   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı  
 
     
   

Mezitli Sokakları Kadın Titizliği İle Temizleniyor


Mersin’de 6 yıldır devam eden bir uygulama ile Mezitli’de cadde ve kaldırımlar kadın titizliği ile temizleniyor.

 

Tarih : 15 Eylül 2020 Salı 15:21   Okunma : 2477

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın  kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer almasına yönelik projesi kapsamında yol süpürme aracını kullanan üniversite öğrencisi Meltem Durul, yaptığı işinden de son derece mutlu. Mezitli Belediyesi'nde yol süpürme kadrosunda boşluk olduğunu duyunca iş başvurusunda bulunan Meltem Durul'un gayretli çalışması gerek iş arkadaşları gerekse vatandaşlar arasında çok sevilmesine yol açtı. İlk olarak işe yol süpürerek başlayan Durul, yol süpürme aracının alınmasının ardından bu kez aynı işi araçla yapmaya başladı.

Mezitli Belediyesinde temizlik personeli olduğu esnada üniversite okuyarak mezun da olan Durul, iki de çocuk sahibi oldu.

‘İLK OLDUĞUM İÇİN SON DERECE MUTLUYUM’

İlk olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Durul, “Başkanımızın biz kadınlara olan güveninin sonucunda 6 yıldır yol süpürme aracını kullanıyorum. Belediyemizin başlattığı bu uygulama başka belediyelere de örnek oldu. Şimdi başka belediyelerinde benzer uygulamalar yaptığını duydum ve ilk olduğum için son derece mutluyum” dedi.

DİĞER BELEDİYELERDE DE KADIN ÇALIŞANLAR ARAÇ KULLANMAYA BAŞLADIĞINI GURURLANARAK GÖRÜYORUM

Göreve başladığı dönemde sadece Mersin’de değil Türkiye’de ilk olması nedeniyle, vatandaşların şaşkınlık ve hayranlık dolu bakışları altında işini yapmaya çalışan Durul, “Artık bana alıştırlar. Sonra diğer belediyelerde de kadın çalışanlar araç kullanmaya başladığını gururlanarak görüyorum. Başkanımız Neşet Tarhan’ın sayesinde bu işte öncü olmaktan son derece mutluyum. Hiçbir zaman neden böyle bir iş yapıyorum diye sormadım kendime. Ekmek mücadelesi içerisinde iş bulabildiğim için kendimi şanslı bile sayıyorum" diye konuştu.

ŞUAN MERSİN SOKAKLARINDA KADIN ÇALIŞANLAR GÖREBİLİYORSAK BU MELTEM ARKADAŞIMIZIN AÇTIĞI YOLUN SAYESİNDEDİR

Kadınların el attığı her işte başarının geldiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, "İş başvuruları arasında üniversiteli bir kadının süpürgeci olmak istediğini gördüğümüzde kendisine güvenerek işe aldık. Meltem Durul arkadaşımız gayretli çalışması ve azmiyle hem bizlerin elini güçlendirdi hem de kadınlar için iyi bir örnek olarak öncülük etmiş oldu. Şuan Mersin sokaklarında kadın çalışanlar görebiliyorsak bu Meltem arkadaşımızın aştığı yolun sayesindedir" şeklinde konuştu.

MUTLU MEZİTLİ'Yİ KADINLARLA BİRLİKTE KURMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Kadınların her işte başarılı olabileceğine inandığını belirten Tarhan, " Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 'Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' sözünden yola çıkarak mutlu Mezitli'yi kadınlarla birlikte kurmaya çalışıyoruz. Sosyal demokrat anlayışımızla hizmet üretirken kadınlarımızı ön planda tutuyor, çalışmalarımızı kadın odaklı olarak yoğunlaştırıyoruz. Ekibimizi de bu temel üzerine kurguladık. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın ve yöneticilerimizin yarısından fazlası kadınlardan oluşuyor. Sadece Meltem kardeşimiz değil diğer çalışma arkadaşlarımız da çok güzel işler yapmaktalar ve hizmet kalitemizi artırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ, BELEDİYESİ, COVID-19, BAŞKAN, NEŞET, TARHAN, PANDEMİ, MEZİTLİ, SOKAKLARI, KADIN, TİTİZLİĞİ, İLE, TEMİZLENİYOR, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA