30 Aralık 2025 Salı

10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"  
 
     
   

Yoksullukla mücadele ederlerken yoksulluğun mimarı oldular


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, ’Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’ kapsamında bir açıklama yaptı. CHP’li Başarır, ’Asgari ücrete %15,03 zam yapılırken, Sarayın görev gideri ise %464 artışla 1 milyar 427 milyon TL olması, iktidarın halka tasarruf yap derken kendisinin ne kadar tasarruf yaptığını açıkça sergilemektedir’ dedi.

 

Tarih : 17 Ekim 2020 Cumartesi 22:26   Okunma : 2037

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, 'Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında bir açıklama yaptı.

Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele Günü. Ne yazık ki Dünyada milyarlarca insan ülkemizde ise milyonlarca insan yoksullukla mücadele ediyor.
Ülkemizdeki iktidarın ekonomi alanında beceriksiz politikaları ve Covid-19 virüsü nedeniyle iyice etkisini gösteren ekonomik krizin faturası halkımız üzerine yıkılmıştır.

Sofralarımızın olmazsa olmazı 200 gram ekmeğin fiyatı 1.25 TL’den sonra zamlanarak bugün fırınlarda 1.5 TL’den satılırken, una da 4 kez zam geldi. Emekli ve memura yılın son 6 ayında TUİK’in belirlediği enflasyon farkı ile birlikte %5,75 zam yapılırken, ekmeğe %20, una ise bir yıl içinde %50 zam gelmiş durumda. 

Yumurtaya son bir ayda %30 zam yapılırken, Saray’ın bir günlük masrafının 10 milyon olduğunu kimileri gözden kaçırmak istiyor.
4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı(açlık sınırı) 2220 TL iken, bugün Saray’ın sadece yıllık içecek masrafının 1 milyon 319 bin TL olması iktidarın yoksullukla ne derecede mücadele ettiğini gözler önüne sermektedir.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut( kira, elektrik, su, doğalgaz), ulaşım, eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7229 TL iken; Saray’ın sadece 1 yıllık giyim, mefruşat ve tuhafiye masrafının 13 milyon 453 bin TL olması kimilerinin varlık içinde şımardığını ortaya koymaktadır.

Asgari ücrete %15,03 zam yapılırken, Sarayın görev gideri ise %464 artışla 1 milyar 427 milyon TL olması, iktidarın halka tasarruf yap derken kendisinin ne kadar tasarruf yaptığını açıkça sergilemektedir.

Yoksullukla mücadele söylemiyle iktidara gelenler ne yazık ki ülkedeki yoksulluğun yaratılmasında başrol oynadılar. Ülkemizdeki yoksulluğun baş mimarları gülümseyebilirler, çünkü tarih fotoğraflarını çekiyor."

17 EKİM DÜNYA YOKSULLUKLA MÜCADELE GÜNÜ NEDİR?

Amaçlarından biri yoksullukla mücadele olan Birleşmiş Milletler (BM),küresel yoksulluğun azaltılması ve dünya çapında yoksulluk konusuna dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturmak için 22 Aralık 1992 tarihinde 17 Ekim’i Dünya Yoksullukla Mücadele günü olarak ilan etti.

BM 2015 yılında gerçekleşen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri bildirgesinde 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğu bitirmeyi hedefleyen bir deklarasyon yayımladı. Buna göre gelişmiş ülkelerden; açlığa, susuzluğa ve hastalığa bağlı ölümlerin önüne geçilmesi, yolsuzluğun engellenmesi, az gelişmiş ülkelerin yer altı ve yerüstü kaynakları kendi toplumlarının gelişmesi için kullanılması, gelir eşitsizliğine sebep olan uygulamalara son verilmesi, adalet, vergi, demokrasi, basın ve ifade özgürlüğü, kadın ve çocuk haklarının iyileştirilmesi gibi maddelerde az gelişmiş ülkelere destek verilmesi istendi.

Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü ilk kez 1993’te BM tarafından resmî olarak kutlandı.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, YOKSULLUKLA, MÜCADELE, EDERLERKEN, YOKSULLUĞUN, MİMARI, OLDULAR, COVID-19, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA