28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Toroslar’da Ar-Ge, Tarım Ve Turizm Öne Çıkıyor


Geleceğini Ar-Ge, tarım, turizm ve istihdam odaklı projelerde arayan Toroslar Belediyesi, yayla ve kış turizminin yanı sıra, tarım alanında fonksiyonel çalışmalar yürütmek üzere 3 yeni birim kuruyor.

 

Tarih : 2 Aralık 2020 Çarşamba 13:33   Okunma : 1263

Başkan Atsız Afşın Yılmaz’ın teklifiyle komisyonlara havale edilen Ar-Ge Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Kent Tarihi ve Tanıtımı Müdürlüğü kurulması, Toroslar’da tarımsal faaliyetler ve doğa turizminin öne çıkarılmasına imkân sağlayacak.

Toroslar Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısını Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yaptı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Başkan Yılmaz, toplantının açılışında yaptığı açıklamada koronavirüse karşı ilçe genelinde topyekûn mücadele ettiklerini kaydederek, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavi gören hastalara da acil şifalar diledi.

TARIMSAL FAALİYETLER VE DOĞA TURİZMİNİ DAHA DA GELİŞTİRECEK ADIMLAR ATILIYOR

Toplantıda Başkan Yılmaz’ın önergesiyle meclis gündemine alınan Toroslar Belediyesi'nin teşkilat şemasının güncellenmesine ilişkin konu tüm komisyonlara havale edilerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tarımsal faaliyetlerin ön planda olduğu Toroslar'ın eşsiz doğal güzelliklerini ve yayla turizmini daha da ön plana çıkarmak istediklerini belirterek, belediyenin teşkilat şemasını da bu doğrultuda güncellediklerini söyledi.

VATANDAŞA DOKUNAN HİZMETLER ÜRETİYORUZ

Başkan Yılmaz; "Toroslarımızın ekonomisi, tarıma dayalı. Vatandaşımıza dokunan fonksiyonel hizmetler ve doğrudan çözüm üreten çalışmalar yapıyoruz. Projelerimiz de bu yönde. Belediyemizde tarımsal hizmetlerle ilgili bir birimimiz yoktu. Yayla ve kış turizmi de büyük önem verdiğimiz konular arasında. Bu nedenle İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ile Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'nı birleştirerek ARGE ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve altında ARGE Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Kent Tarihi ve Tanıtımı Müdürlüğü'nün kurulmasını ve faaliyetlerine başlaması istiyoruz" diye konuştu.

Toroslar Belediyesi'ne ait Toroslar Doğa İmar İnşaat Turizm Gıda ve Ticaret Anonim Şirketinin genel kurulunu yapmak, diğer iş ve işlemlerini yürütmek üzere Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a veya görevlendireceği bir kişiye yetki verilmesine ilişkin teklif de görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Toroslar Belediyesi tarafından gerçekleştirecek olan kültür, sanat, turizm, tanıtım ve spor faaliyetleri, sosyal projeler, çalıştaylar, kongreler, seminerler vb. gerçekleştirilecek projelerle ilgili sözleşme, anlaşma ve protokol imzalama hususlarında Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a veya görevlendireceği personele yetki verilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da görüşülerek karara bağlandı.

1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANINDA 8.ETABA GELİNDİ

Toroslar Belediyesi'nin 2021 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesi görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na  havale edilirken, Mersin İli, Toroslar İlçesi, 3. Etap, 4. Etap, 5.Etap, 6. Etap, 7. Etap ve 8. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planlarına ilişkin tüm komisyonların ortak raporu görüşülerek, çalışmaların devam etmesinden dolayı bir ay ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı, 05 Ocak 2021 Salı günü saat 14.00 olarak belirlenirken, Aralık Ayı toplantısının ikinci birleşimi ise 04 Aralık 2020 Cuma günü saat 14.00'de yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TOROSLAR’DA, AR-GE, TARIM, VE, TURİZM, ÖNE ÇIKIYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA