4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Sokak Hayvanları, Pati Uzatarak Teşekkür Ettiler


Turizm sezonun bitmesine pandemi süreci de eklenince sahiller tamamıyla sessizliğe büründü. Sahillerin sessizliğine bozanlar ise sokak hayvanları ve onların imdadına yetişen Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ekipleri oldu. Limon çiçeği ekipleri sahillerde bulunan sokak hayvanlarına düzenli mama götürüyorlar onların hayata tutunmalarını sağlıyorlar.

 

Tarih : 13 Aralık 2020 Pazar 13:21   Okunma : 1952

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Mersin’in Erdemli İlçesi kış ayının gelmesine pandemi süreci de eklenince sahiller tamamıyla sessizlik kapladı. Sahillerde kimsesiz kalan sokak hayvanların imdadına ise Belediye ekipleri yetişiyor. Limon çiçeği ekipleri düzenli olarak sahillerde bulunan sokak hayvanlarına mama bırakıyor. Dağıtıma belirli aralıklarda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ da katılıyor.

“Köpekler Patilerini Uzattı”

Gösterilen şefkate ise hayvanlarda duyarsız kalmıyor. Kendisine mama veren Limon çiçeği ekibi personeline patileri uzatan köpek sırayla ayağını uzatıyor. Görenleri duygulandıran görüntüde  hayvanların ne kadar duygusal olduğunu gösteriyor.

Nerede bir canlı varsa orada olmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  “Özellikle pandemi döneminde ve bu gün sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günde bir de turizm sezonunun olmamasından dolayı sahilde bulunan hayvanlarımız çaresiz bir şekilde. Canlının yaşadığı her yerde biz varız, düsturuyla hareket ediyoruz.

Nerede bir canlı varsa Erdemli Belediyesi orada düsturuyla hareket ediyoruz ve sokak hayvanlarımızın bakımını gerçekleştiriyoruz. Şu anda Erdemli Sahillerinden Kocahasanlı sahilindeyiz. Az önce ifade etmeye çalıştığım gibi, turizm sezonun olmayışından dolayı boşalan sahillerde, pandemiden dolayı ve sokak kısıtlamasından dolayı dışarıya çıkamayan insanlarımızın hayvanlarını besleyemeyişinden dolayı bu sokak hayvanlarımızı en güzel şekilde beslemenin gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Hayvanlara sadece mama vermeyen ve onlarla yakından ilgilenen Limon Çiçeği ekibinden Ebru Çabık, “ Hayvanları sevmek insanları sevmek gibidir. Onları sadece gıda ile sevemeyiz, onlara sevgimizi de göstermemiz lazım. Nasıl bir insana güzel bir söz söylediğimiz zaman güzel dönüş yapıyorsa hayvanlarda öyledir” diye konuştu.

Vatandaşlar ise yapılan çalışmaları destekliyor. Az sayıda gönüllü arasında yer alan bir vatandaş ise “Gerçekten kış aylarında burada kimse olmuyor, hayvanlar aç. Limon çiçeği ekibi her zaman desteğimize geliyor. Her zaman yardımımıza koşuyor. Her zaman yanımızda oluyor. Çağırdığımız zaman ise hemen geliyor ve hayvanlara mamalıyor. İşte gördüğünüz gibi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, SOKAK HAYVANLARI, PATİ, UZATARAK, TEŞEKKÜR, ETTİLER, ERDEMLİ BELEDİYESİ, LİMON ÇİÇEĞİ EKİPLERİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA