23 Mayıs 2024 Perşembe

17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK   17:14   MEDYA GRUPLARININ "DİJİTAL TELİF YASASI" TALEBİNE KOMİSYON ÜYESİ MİLLETVEKİLLERİNDEN "BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM GEREKİR" İTİRAZI   13:33   TBMM`DE TARTIŞMA... ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E...   12:20   DEM PARTİLİLER KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN CEZALARI TBMM`DEN ADALET BAKANLIĞI`NA YÜRÜYEREK PROTESTO ETTİ   11:55   CHP`Lİ GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN ŞİMŞEK`E SESLENDİ   09:26   BÜYÜKŞHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ`NE KATILDI   01:57   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN 10 MADDESİ, GENEL KURUL`DA KABUL EDİLDİ   01:07   ERDOĞAN, 1990 TARİHLİ ‘SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİ TÜZÜĞÜ`NÜ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDI   23:37   DEM PARTİLİ BOZAN`IN, KOBANİ OLAYLARIYLA İLGİLİ ERDOĞAN`I HEDEF ALAN SÖZLERİNE, AKP`LİLER TEPKİ GÖSTERDİ   21:48   FENERBAHÇE`DEN DERBİNİN ARDINDAN YAŞANANLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA   15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ   14:01   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENTİN EN YOĞUN BÖLGESİNDE 3 HİZMET BİRDEN    13:55   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU   13:10   10 EKİM ANKARA KATLİAMI DAVASI AVUKAT KOMİSYONU`NDAN AYM`NİN KARARINA TEPKİ   12:19   21 MAYIS 1864 ÇERKES SÜRGÜNÜ`NÜN 160. YILI... KAFKAS VE ÇERKES DERNEKLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEK   11:46   ALİ YERLİKAYA`DAN `FETÖ` OPERASYONU AÇIKLAMASI: "28 İLDE DÜZENLENEN `KISKAÇ-16` OPERASYONLARINDA 46 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   11:19   AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "MADEN İŞLETME SAHASI GENİŞLETİLMEYE DEVAM EDERSE ORMANSIZ KALACAĞIZ"   10:29   KAMU ALACAKLARINDA GECİKME ZAMMI ORANI YÜZDE 4,5`E ÇIKARILDI  
 
     
   

Mezitli’de ’Taş Mektep Gün Batımı Konserleri’nde Muhteşem Final


Mezitli Belediyesi ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliği ile gerçekleştirilen Taş Mektep Gün Batımı Konserleri, Artem Reutov’un piyanosunun eşliğinde Tenor Baran Taner ve Soprano Gülden Vurandemir’in verdiği Şan Konseri ile sona erdi.

 

Tarih : 23 Eylül 2021 Perşembe 17:37   Okunma : 826

Mezitli Belediyesi ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı  işbirliği ile gerçekleştirilen Taş Mektep Gün Batımı Konserleri, Artem Reutov’un piyanosunun eşliğinde Tenor Baran Taner ve Soprano Gülden Vurandemir’in verdiği Şan Konseri ile sona erdi.

Mezitli Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden yaşama döndürülen Esenbağlar Mahallesindeki Cumhuriyetle yaşıt Taş Mektebin duvarlarından yankılanan arya seslerine izleyicilerin alkışları karıştı.

5 hafta boyunca müzikseverlerin belleğinde kalıcı izler bırakan Taş Mektep Gün Batımı Konserlerinin final gecesine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Solistlerin İtalyan bestecilerin eserlerine yer verdiği konserde Verdi, Puccini, Di Capua ve Donizetti’nin şarkıları Taş Mektep’in duvarlarında yankılandı.

Taş Mektep’in büyülü havasında konser vermenin kendilerini son derece heyecanlandırdığını dile getiren sanatçılar, “Bizlere böylesi bir imkanı sağladığı için Mezitli Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan’a, Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürümüz Sayın Serbülent Biçer’e ve Değerli Mersin Üniversitesi Konservatuarı’nda görev yapan hocalarımıza teşekkür ederim” dediler. 

Konserin sonunda Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürü Serbülent Biçer ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Çiğdem Aladağ, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tüm sanatseverlere Taş Mektep Günbatımı Konserlerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. 5 hafta boyunca tarihi mekanda birbirinden değerli sanatçılarla tüm Mersinlileri buluşturduklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Mezitli, sanatın her türüne ev sahipliği yapmaktadır. Konserlerimize gösterilen ilgiye teşekkür ederim. Biz Taş Mektebin kullanımı konusunda Mersin Üniversitesi Konservatuarından gelen talebi çok doğru bulduk. Burada müzik olsun sanat olsun dediler. Sanatsal eğitimde önemli bir kapı olsun istediler. Burada yapılan çalışmalarla sadece Mersin’de değil tüm Türkiye’de ses getireceğiz. İşte Gün Batımı Konserlerini de bunun ilk adımı olarak görüyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, TAŞ MEKTEP, GÜN BATIMI, KONSERLERİ, MERSİN ÜNİVERSİYESİ, DEVLET, KONSERVATUARI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA