5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

Vahap Seçer: ’Türkiye Cumhuriyeti Kimliğini Taşıyan Herkes Bu Memleketin Eşit Yurttaşıdır’


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Mersin 3. Kültürler Festivali’nin açılışına katıldı. Şenlik havasında gerçekleşen açılışta Başkan Seçer, Mersin’in kültür zenginliğine vurgu yaparak, “Burası Türkiye’nin izdüşümü, özeti. Mersin, Türkiye’nin ta kendisi” dedi. Mersin’in bir huzur kenti olduğunu belirten Seçer, “Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes bu memleketin eşit yurttaşıdır. Bunun teferruatı olmaz” diye konuştu.

 

Tarih : 2 Ekim 2021 Cumartesi 20:06   Okunma : 799

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Mersin 3. Kültürler Festivali’nin açılışına katıldı. Şenlik havasında gerçekleşen açılışta Başkan Seçer, Mersin’in kültür zenginliğine vurgu yaparak, “Burası Türkiye’nin izdüşümü, özeti. Mersin, Türkiye’nin ta kendisi” dedi. Mersin’in bir huzur kenti olduğunu belirten Seçer, “Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes bu memleketin eşit yurttaşıdır. Bunun teferruatı olmaz” diye konuştu.

Farklı yörelere ait ürünlerin açılan stantlarda tanıtıldığı festivalde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ve Mersin Büyükşehir Bandosu’nun eserleri büyük beğeni topladı. Etkinliğe, Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, MABİYAD Başkanı Servet Manas ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri ile yöre derneklerinin temsilcileri katıldı.

Başkan Seçer, kültürlerin buluştuğu bir kent olan Mersin’le gurur duyduğunu dile getirdi. Seçer, “Mersin bir huzur kenti. Bunu duymayanlar duysun. Farklı siyasi görüşler, etnik yapılar, inanç grupları, mezhepler olabilir. Hepimizin bir olması mümkün mü? Bu eşyanın tabiatına aykırı. Herkes bir olabilir mi?” diye konuştu.

“BİRİNİN KÜRT, TÜRKMEN, ARAP OLMASI O KİŞİNİN KİMLİĞİDİR VE ONUN ONURUDUR”

Dil, din ve ırk ayrımına asla izin vermeden hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Herkesin etnik yapısı farklı olabilir. Bu onun onurudur, gururudur. Birinin Kürt, Türkmen, Arap olması o kişinin kimliğidir ve onun onurudur, şerefidir. Kimse o bireyin, o vatandaşımın, o hemşerimin onuruyla oynayamaz. Bizim Anayasamız bunu reddeder. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes bu memleketin eşit yurttaşıdır. Bunun teferruatı olmaz” dedi.

“MERSİN, TÜRKİYE’Yİ YANSITIYOR”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Mersin, Türkiye’yi yansıtıyor. Belediye Başkanları olarak görevimiz ve tek odaklandığımız nokta insan unsurudur. Mersin son yılların en huzurlu dönemini geçiriyor” dedi.

MABİYAD Başkanı Servet Manas da Mersin Kültürler Festivali’nin önemini anlatarak, festivale katılım gösteren davetlileri selamladı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP, SEÇER, KÜLTÜRLER FESTİVALİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA