3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

‘İhracat Birim Değerini Artırmanın Yolu Tasarım Ve Markalaşmadan Geçiyor’


Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, küresel tedarik zincirinin yeniden yapılanması, lojistik ve navlun maliyetlerinin katlanarak artması nedeniyle ortaya çıkan yakından tedarik eğiliminde, coğrafi konum avantajıyla Avrupa moda endüstrisinin gözdesi haline gelen Türkiye’nin ihracat birim değerini artırması için tasarım ve markalaşma adımlarını hızlandırması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 21 Aralık 2021 Salı 11:29   Okunma : 963

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, küresel tedarik zincirinin yeniden yapılanması, lojistik ve navlun maliyetlerinin katlanarak artması nedeniyle ortaya çıkan yakından tedarik eğiliminde, coğrafi konum avantajıyla Avrupa moda endüstrisinin gözdesi haline gelen Türkiye’nin ihracat birim değerini artırması için tasarım ve markalaşma adımlarını hızlandırması gerektiğini söyledi. Sektörün 16-17 dolar seviyesinde olan hazır giyim ihracat birim fiyatını markalaşma ve tasarım yatırımlarına öncelik vererek 60 dolara kadar çıkartabileceğini belirten Başkan Tekin, “Hazır giyim ve konfeksiyon ürünlerinde ‘Made İn Türkiye’ etiketi global pazarlarda güçlü ve aranan bir marka haline geldi. 2021 yılını 20 milyar dolara yakın ihracatla kapatacak sektörümüzün dış satımının yüzde 15’i markalı, yüzde 5’i yüksek tasarım ürünlerden oluşuyor.” dedi.

‘Avrupa Birliği’ne ortalama fiyatın üzerinde ihracat yapıyoruz’
Türkiye’nin markalı hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında en büyük avantajının son 40 yıldır Avrupa ve diğer batı ülkelerine ihracat yapması olduğunu, küresel markalara en üst kalitede yaptığı üretimle rakiplerinden pozitif ayrıştığını kaydeden Başkan Gürkan Tekin, “Avrupa Birliği pazarında hazır giyim tedarikinde ortalama ithalat birim fiyatı 18,3 avro iken Türkiye’den yapılan tedarikte bu rakam ortalama 21,4 avro düzeyinde seyrediyor. İspanya, Almanya, Hollanda ve İngiltere’den yoğun sipariş talebiyle karşı karşıyayız. Ham maddeye ve yeni yatırım için finansmana erişimde yaşanan sorunların aşılması halinde sektörümüzün moda, marka ve tasarım odaklı gelişmesiyle 20 milyar dolara yakın ihracatını kapasite büyütmeye ihtiyaç duymaksızın birkaç katına yükseltebileceğini öngörüyoruz.” diye konuştu.

‘Satın alma davranışlarındaki hızlı değişim markalaşma ve inovasyonu ön plana çıkardı’
Küresel ticarette değişen koşullara göre sürdürülebilir ihracat artışının katma değerli üretimle mümkün olacağını, katma değerli üretimin ise Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım faaliyetleriyle ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan Gürkan Tekin, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin gelenekselleştirdiği Türkiye’nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği olan Design Week Türkiye’nin markalı ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalarda önemli bir yer tuttuğunu ve hazır giyim sektörüne yeni ufuklar açtığını dile getirdi. Tüketicilerin satın alma davranışlarında yaşanan hızlı değişim nedeniyle günümüzde markalaşma ve inovasyon faaliyetlerinin hiç olmadığı kadar ön plana çıktığının altını çizen Başkan Gürkan Tekin, şunları söyledi: “Bu süreçte sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı, çevreye duyarlı ve marka değeri yüksek ihracat hedefimizde tasarım ekosisteminin gelişmesi için firmalarımızın Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarına daha fazla destek verilmesini ve teşvikler sağlanmasını bekliyoruz. Sektörümüzün bu alanlarda yapacağı yatırımlarda Eximbank kredilerinin daha fazla kullandırılmasına, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli teminatsız kredilere ihtiyaç duyuyoruz. Hükümetimizden inovasyon, marka ve tasarım alanlarında sektörümüze güç verecek yeni destek mekanizmalarını hayata geçirmesini bekliyoruz.”

‘Kasımda bölge ihracatımız 26,2 milyon dolar’
AHKİB’in kasım ayı ihracat performansını da değerlendiren Başkan Tekin, bu ayda 3 bin 803 ton ürünü dış pazarlarda değerlendirerek Türkiye’ye 26,2 milyon dolar döviz kazandırdıklarını açıkladı. Başkan Tekin, “Kasım ayında en fazla ihraç ettiğimiz ürün gruplarında yüzde 104 artış ve 10,6 milyon dolar değer ile bayan dış giyim birinci, yüzde 31 azalış ve 5,5 milyon dolar değer ile bay dış giyim ikinci, yüzde 75 artış 3,4 milyon dolar değer ile diğer pamuklu ev tekstili üçüncü sırada yer aldı. Bölge ihracatımızda en yüksek rakamlara İspanya, Hollanda ve Almanya pazarlarında eriştik. İspanya’ya 6,3 milyon dolarlık, Hollanda’ya 4,5 milyon dolarlık, Almanya’ya 4,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik.” dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA