29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

Başkan Önel Küçük Esnaf Ve Zincir Marketlere İlişkin Konuştu


S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel, küçük esnaf ve sanatkârlar ile zincir marketlerdeki fiyatlara ilişkin konuştu.

 

Tarih : 28 Aralık 2021 Salı 13:39   Okunma : 405

S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel, küçük esnaf ve sanatkârlar ile zincir marketlerdeki fiyatlara ilişkin konuştu.

Döviz kurundaki hareketlilik fiyatlara da doğrudan etki etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankasının hamlelerinin ardından ise doların ateşi bir nebze de olsa dindi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan stok yapan yerler ile dövizin düşmesine rağmen etiket fiyatlarında indirim yapmayanlara seslendi, “fiyatları indirin” dedi. S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel de geçtiğimiz günlerde yaptığı fiyat indirimi çağrısını yineledi. Başkan Önel ayrıca küçük esnaf ve zincir marketlere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Önel şunları söyledi.

“EKONOMİK DALGALANMADAN HERKES ETİKLENDİ”

“Ülke bizim, millet bizim, esnaf bizim. Bugüne kadar hep bu pencereden baktım. Son iki yıldan beri pandemiyle birlikte ciddi sorunlar yaşadık. Ama hiçbir zaman yılmadık. Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız dedik.  Pandemiyi bahane edip işlerimizi durdurmadık, çalışmaya devam ettik. Pandemiyle birlikte ekonomik dalgalanma da yaşandı. Dünyayı sarsan ekonomik dalgalanmadan ülkemiz de esnafımız da vatandaşlarımız da etkilendi.”

“ZİNCİR MARKETLERİN İNDİRİM YAPMASI LAZIM”

“Sayın cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla beraber ekonomi normalleşmeye başladı. Bu normalleşmeye geçerken küçük esnaf ve sanatkâr olarak bir çağrıda bulunduk. Fiyatları etiketlere bir an önce yansıtın dedik.

Bizim esnaf arkadaşlarımızın stok malı yok, deposu yok. Esnafa ürünler haftalık gelir, toptancı ürünleri alır, kaç TL’ye ürünü aldıysa üstüne de yüzde 1-2-3 kâr oranını koyar ve satar. Ama esas indirim yapılması gereken marketler. Hele o zincir marketler… Depoları da var stokları da var malları da var. Bunların indirim yapması lazım.”

“KÜÇÜK ESNAFI KOLLAMAMIZ LAZIM”

“Küçük esnaf ve sanatkâr her zaman devletin ve milletin yanında olmuştur. Maaşla, asgari ücretle çalışan bir vatandaş ay sonu maaşını alamamıştır, gecikme yaşanmıştır. Belli bir sıkıntıya girmiştir. Esnafa gider “Bana çay, ekmek, makarna her ne lazımsa ver. Maaş alınca veririm der” ve deftere yazdırır. Esnaf bunun yükünü çeker. Ama zincir markette 5 kuruşunuz eksikse sizi kasadan çıkarmaz. Biz de bunu söyledik. Alışverişimizi küçük esnaftan yapalım. Esnafımıza sahip çıkalım. Belki küçük esnafımızda ürünler vatandaşın istediklerinin tamamına hitap etmeyebilir. Ancak olan ürünleri de küçük esnaftan alarak onları kollamamız lazım.”

“ESNAFIMIZ MAHALLELERDE BİR KORUMA POLİSİ GİBİDİR”

“Esnafımız her mahallede hangi meslek dalı olursa olsun orada bir görev daha üstlenir. Farkında olan da var olmayan da var. Bir polis gibi bir jandarma gibi bulunduğu mahallenin güvenliği ile ilgili de gözeticilik yapar küçük esnaf. Mahallede vukuat olmaması için çalışma yapar, olaylara hemen müdahale eder. Çocuklar okula, çarşıya giderken aksi bir durum yaşandığını görürse hemen müdahale eder, araya girer. Esnafın böyle bir yönü de vardır. O mahallenin koruma polisi gibi o mahalleyi sahiplenen bir esnaf teşkilatımız vardır bizim. O nedenle bizim esnafımızı korumamız lazım. Fiyatlarla ilgili etiketlerdeki değişikliklerle ilgili ise AVM’lere bakılması lazım. Biz de gittiğimizde birçok etiketin hala aynı fiyatta durduğunu görüyoruz. Zincir marketler, AVM’ler bu fiyatları indirmiyorlar. Buralara bakılmalı.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, S.S. MEZİTLİ, ESNAF VE SANATKÂRLAR, KREDİ, KEFALET , KOOPERATİFİ, YÖNETİM, KURULU, BAŞKANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA