29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Müftülere Talimat: ’Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 ilin müftülüğüne, ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi kapsamında tüm aile fertlerinin perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde yatsı namazından önce camilere çağrılması ve "günün şartlarına, ihtiyaçlarına, mana ve önemine uygun konuşmalar yapılması" talimatını verdi.

 

Tarih : 30 Ocak 2022 Pazar 12:16   Okunma : 453

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 ilin müftülüğüne, ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi kapsamında tüm aile fertlerinin perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde yatsı namazından önce camilere çağrılması ve "günün şartlarına, ihtiyaçlarına, mana ve önemine uygun konuşmalar yapılması" talimatını verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Cuma Geceleri Ailece Buluşuyoruz" başlıklı bir proje başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, projenin tüm detaylarını, 20 Ocak 2022 tarihinde yazdığı yazı ile 81 il müftülüğüne duyurdu. Erbaş, proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Camiler, kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle geçmişten günümüze bütün Müslümanları aynı çatı altında bir araya getirmiştir. Allah'a ibadet neşesini birlikte yaşandığı bu eşsiz mabetler, imanlı gönüllerin hasbihal etmelerine ve sosyalleşmelerine de imkan sağlamıştır.

Ası-ı saadet örneğinde olduğu gibi bugün de aile fertlerinin yürütülen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesini, Peygamber Efendimizi ve asr-ı saadeti örnek almalarını, çocukların ve gençlerin cami ve namaz sevgisini kazanmalarını sağlamak; aile içi sevgi, saygı ve huzuru artırmak amacıyla ülke genelinde aile fertlerinin katılım sağlayabileceği tüm meskun mahalle camilerinde aile fertlerine yönelik 'Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz' projesi başlatılacaktır."

"AİLE FERTLERİNİN DİNİ KİMLİKLERİNİ İNŞA EDERKEN…"

Erbaş'ın genelgesinin eklerinde yer alan "Proje Uygulama Esasları" başlıklı evrakta projenin amacı, "Aile fertlerinin dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kuran ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak; aile içesinde cami, Kuran, cemaatle namaz ve dua konularında farkındalık oluşturmak" ifadeleri ile açıklandı.

"BİLHASSA ÇOCUKLARIN CAMİ VE CEMAATLE NAMAZ BİLİNCİ KAZANMALARI…"

"Aile fertlerinin, bilhassa çocukların cami ve cemaatle namaz bilinci kazanmalarına katkı sağlanması" ve "Mahalle cami görevlileri ile mahalle sakinleri arasındaki iletişimin güçlenmesine katkı sağlanması" gibi ifadeler de projenin hedefleri arasında yer aldı.

HER HAFTA PERŞEMBEYİ CUMAYA BAĞLAYAN GECE, YATSI NAMAZINDAN ÖNCE

‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi, 2022 yılı boyunca her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece yatsı namazından önce aile fertlerinin katılım sağlayabileceği tüm meskûn mahalle camilerinde yürütülecek.

Buluşma programı Yasin-i Şerif tilaveti ile başlayacak, sohbet ile devam edecek, tövbe-istiğfarın ardından hatim duası ile sona erecek. Sohbetlerde, günün şartlarına, ihtiyaçlarına, mana ve önemine uygun, Kuran'ın anlaşılmasına katkı sağlayan 10 dakikalık bir konuşma yapılacak.

"AİLELERİN CAMİ İLE OLAN İRTİBATLARININ CANLI TUTULMASI…"

Ramazan ayında projeye ara verilecek. Fakat Ramazan ayından sonra katılımın düşmemesi amacıyla projeye katılan aileler teravih namazına davet edilecek, ailelerin cami ile olan irtibatlarının canlı tutulması sağlanacak.

SİNAN TARTANOĞLU

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, DİYANET, İŞLERİ, BAŞKANLIĞI, MÜFTÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA