1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

BU OYUNCAKLAR TAMAMEN EL EMEĞİ


“Toroslar Belediyesinin Amigurumi Kursunda Organik Oyuncaklar Üretiliyor”

 

Tarih : 5 Mayıs 2022 Perşembe 16:01   Okunma : 435

Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde açılan Örgü Oyuncak Yapımı (Amigurumi) Kursu, yoğun ilgi görüyor.

Tamamen el emeği ile yapılan oyuncaklar, kursiyerlerin geçim kaynağı da oluyor. TORTEK eğitmeni eşliğinde el becerilerini geliştiren kursiyerler, ürettikleri ürünlere alıcı da bularak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Yün iplik ve tığ yardımıyla örgü oyuncak yapımının inceliklerini öğrenen kadınlar, kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

“Üretiyor Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

TORTEK merkezinde eğitim görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten kursiyer Nazan Ölmez; “TORTEK’in Amigurumi Kursunda eğitim görüyorum. Eğitmenimizden her türlü bilgiyi alıyoruz. Bizler de örgülerimizi yapıp aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Severek Geliyoruz”

Kursiyer Zeliha Çetinkaya da kurslar sayesinde hem boş vakitlerini değerlendirdiğini hem de organik oyuncaklar üreterek aile bütçesine destek olduğunu belirterek; “Kursa severek geliyorum. Her gün buradayız. Başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

“Hobi Olarak Başladım, Şimdi Kazanç Elde Ediyorum”

Kızının isteği üzerine kurslara başladığını, oyuncak yapımını öğrendikten sonra da bunu kazanca dönüştürdüğünü kaydeden kursiyer Saime Taşan da kendilerine bu imkanı sunan Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

TORTEK Amigurumi Kursu Eğitmeni Gülhanım Karabacak da örgü oyuncakların tığ yardımı ile yapıldığını, kursiyerlerin eğitimlerden büyük zevk aldığını söyleyerek; “Kursiyerlerimiz, oyuncakları aşkla üretiyorlar. Hem sosyalleşiyorlar hem de ürettiklerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ellerine, emeklerine sağlık” diye konuştu.

Başkan Yılmaz: “Yerli Üretime Katkı Sağlıyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da el emeği, göz nuru ile yapılan ürünlerin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek; “Kurs merkezimizde eğitim alan kursiyerlerimizin elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor” dedi.

“Üreten ve ürettikçe güçlenen bir Toroslar oluşturduk" diyen Başkan Yılmaz; "Bu çalışmalarımızla, özellikle ev hanımlarının istihdamına, ülke ekonomisine ve yerli üretime önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz. Amigurumi Kursu da TORTEK branşlarımızdan bir tanesi. Günümüzde örgü oyuncaklar, organik olmasından dolayı annelerin daha çok tercihi oldu. Kurslarımızda kursiyerlerimiz, örgü oyuncak yapımının inceliklerini öğreniyor, çeşitli objeler yapıyorlar. Emeklerini üretime dönüştüren tüm kadınları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA