5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

7,7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU... KESK: "HEYETİMİZ EN KISA SÜRE İÇİNDE DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE OLACAK"


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. KESK`ten yapılan açıklamada, “Başta depremden etkilenen iller olmak üzere tüm Şubeler Platformlarımızla merkezi ve yerel koordinasyon içinde bir çalışma yürüterek yaraları sarmaya, acıları azaltmaya çalışacağız. Konfederasyon ve sendika Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerimizden oluşan heyetimiz en kısa süre içinde depremden etkilenen illerde olacaktır” denildi.

 

Tarih : 6 Şubat 2023 Pazartesi 13:09   Okunma : 464

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. KESK`ten yapılan açıklamada, “Başta depremden etkilenen iller olmak üzere tüm Şubeler Platformlarımızla merkezi ve yerel koordinasyon içinde bir çalışma yürüterek yaraları sarmaya, acıları azaltmaya çalışacağız. Konfederasyon ve sendika Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerimizden oluşan heyetimiz en kısa süre içinde depremden etkilenen illerde olacaktır” denildi.

Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 04.17`de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. KESK Yürütme Kurulu, 10 ilde hissedilen depreme ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada; KESK bünyesinde bir kriz masası kurulduğu, konfederasyon ve sendika MYK üyelerinden oluşan heyetin depremden etkilenen illere gideceği belirtildi. Tüm halkın dayanışmaya çağrıldığı açıklama şöyle:

“BU SÜRECİN HER AŞAMASINI DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ: KESK olarak depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımızın yakınlarına başsağlığı, yararlılara acil şifalar diliyoruz. Yaşanan acı ve yıkımı yüreğimizde hissediyoruz. Can kaybının daha fazla artmamasını, yaşanan felaketin boyutlarının daha fazla büyümemesini canı gönülden temenni ediyoruz. Bu sürecin her aşamasını dayanışma ile aşacağız. Şimdi depremde yakınlarını, evini, barkını kaybeden tüm insanlarımızın acılarına ortak olmak için vakit kaybetmeden hemen harekete geçme zamanıdır.

KESK KRİZ MASASI OLUŞTURULDU: Konfederasyonumuz ve üye sendikalarımız düşen görevi yerine getirmek için seferber olmuştur. Bunun için ilk aşamada merkezi düzeyde KESK kriz masası oluşturulmuş olup yerel düzeyde de diğer emek, meslek ve demokrasi güçleriyle birlikte kriz masaları oluşturmak için tüm güç ve olanaklarımızı seferber edeceğiz. Başta depremden etkilenen iller olmak üzere tüm Şubeler Platformlarımızla merkezi ve yerel koordinasyon içinde bir çalışma yürüterek yaraları sarmaya, acıları azaltmaya çalışacağız.

BÜYÜK DEPREMLERDEN YETERİNCE DERS ÇIKARILMADI: Konfederasyon ve sendika MYK üyelerimizden oluşan heyetimiz en kısa süre içinde depremden etkilenen illerde olacaktır. Böylesine büyük acıların ardından söz söylemenin, baş sağlığı dileklerinde bulunmanın yaşanan acılar karşısında ne kadar kifayetsiz kaldığını biliyoruz. Buna rağmen bazı gerçekliklerin altını tekrar çizmekte fayda görüyoruz. Ne yazık ki yıllardır başta 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce, 1 Mayıs 2003 Bingöl ve 23 Ekim 2011 Van felaketi olmak üzere binlerce insanımızın hayatına mal olan depremlerden yeterince ders çıkarıldığını ve önlemlerin artırıldığını söylemek mümkün değildir.

ACİLEN BİR DEPREM POLİTİKASI OLUŞTURULMALI: Bugün yaşanan felaket hepimiz için önemli bir uyarıdır. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere herkes olası depremlerde can ve mal kayıplarının önüne geçmek için bilim insanlarımızın, meslek odalarımızın yıllardır yaptığı uyarılara kulak vermelidir. Depremin can ve mal kayıplarını artıran bir felakete dönüşmesini sağlayan, plansız ve çarpık kentleşme ile sonuçlanan ranta dayalı imar politikalarından, imar affı gibi kaçak yapılaşmayı olağan hale getiren politikalardan derhal vazgeçilmeli, bilim insanlarımızın, meslek odalarımızın ve konunun uzmanlarının görüşleri alınarak acilen bir deprem politikası oluşturulmalıdır.

TÜM HALKIMIZI DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ: KESK olarak bir kez daha depremde yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza başsağlığı, yararlılara acil şifalar dilerken başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızı acıları sarmak için omuz omuza vermeye, dayanışmaya çağırıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA