5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

7,7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM, 10 İLİ VURDU… KAHRAMANMARAŞ`TA OĞLU ENKAZ ALTINDA KALAN ANNE: "BİZİ ÖLÜME MAHKÛM EDİYORLAR"


Kahramanmaraş merkezli olarak dün yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından, yurttaşlar kendi imkanları ile yakınlarını enkazın altından kurtarmaya çalışıyor. Kahramanmaraşlı yurttaş, “4 tane canlı çıkardım, bir tane çocuk çıkardım, ceset var hala kimse yok. Devlet nerede? Hiç mi kepçesi yok. Biz vatandaş olarak ne yapacağız? Bu ülkenin AFAD`ı nerede? AFAD`a toplanan yardımlar nerede” diye isyan etti. Oğlunun enkaz altında kaldığını belirten bir kadın ise, “Gittim AFAD`a söyledim. Kimse gelip müdahale etmedi. Ellerim ile açtım, böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir devlet olabilir mi? Bizi ölüme mahkûm ediyorlar” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2023 Salı 11:15   Okunma : 484

HABER: SERCAN İKE- KAMERA: ÜNAL AYDIN

Kahramanmaraş merkezli olarak dün yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından, yurttaşlar kendi imkanları ile yakınlarını enkazın altından kurtarmaya çalışıyor. Kahramanmaraşlı yurttaş, “4 tane canlı çıkardım, bir tane çocuk çıkardım, ceset var hala kimse yok. Devlet nerede? Hiç mi kepçesi yok. Biz vatandaş olarak ne yapacağız? Bu ülkenin AFAD`ı nerede? AFAD`a toplanan yardımlar nerede” diye isyan etti. Oğlunun enkaz altında kaldığını belirten bir kadın ise, “Gittim AFAD`a söyledim. Kimse gelip müdahale etmedi. Ellerim ile açtım, böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir devlet olabilir mi? Bizi ölüme mahkûm ediyorlar” dedi.

Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde dün sabah saat 04.17`de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremden Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis de etkilendi. Dün saat 13.24`te ise Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kahramanmaraş`ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkez üssü olmak üzere 10 ili etkileyen ilk depremin üzerinden 24 saatten fazla zaman geçti.

Bir yurttaş Gaziantep`ten Kahramanmaraş`a iş makinası getirdiğini ve bu sayede enkaz altında kalan yurttaşları kurtarabildiğini söyledi. Yurttaş gece boyu yaşadıklarını, “Gaziantep`ten çıktım geldim burada bir akrabam var. Buraya sabah namazında geldik. Ben geldim geleli buraya devlet kurumu olarak hiç kimse gelmedi. 3 tane makine getirdim Gaziantep`ten Maraş`ta hiçbir makine yok, çalışma yok. Kendi başımıza çalışıyoruz diğer binalarda da şu an hiçbir çalışma yok bizimkisi hariç. Şu an bizden başka hiç çalışan yok. Biz buradan kaç tane ölü yaralı çıkardık kendi imkanlarımızla… 8-10 tane buradan yaralı, 5-6 tane ceset çıkardık kendi imkanlarımız ile” diye anlattı.   

“SÜLEYMAN SOYLU GELDİ DİYORLAR BİZ DAHA GÖRMEDİK. BURAYA BİR AFAD, BİR YETKİLİ KİMSE GELMEDİ. BİR ÇORBA ÇAY VEREN YOK”

Enkazdan kendi imkanları ile depremzedeleri kurtardıklarını belirten başka bir yurttaş ise “Kültür parkın olduğu yer burası. Sabah 06.30`da geldim ben buraya daha kimse gelmedi. 2 tane yeğenim var biz kendi çabalarımızla en üst kattan çıkardık. 7 katlı bu bina kendi imkanlarımızla çıkarttık yaşayanları yarım saat oldu. Gelen giden yok. Süleyman Soylu geldi diyorlar biz daha görmedik. Buraya bir AFAD, bir yetkili kimse gelmedi. Bir çorba çay veren yok. Burada toptancı var, suyu oradan alabilirsiniz dediler suyu oradan alıyoruz. Çoluk çocuk bekliyoruz iki tane yeğenim var” dedi.   

Gaziantep`ten iş makinesi getiren yurttaş ise “İkisi benim makine, bir tanesini hatırına arkadaşıma dedim getirsin makineyi. 6 tane canlı insan kurtardı bu makine. Buraya sadece bir ambulans geldi yaralıları cesetleri götürdü başka gelen olmadı buraya. Sabah namazından beri buradayım, hiçbir yetkili gelmedi” diye anlattı.   

“BU ÜLKENİN AFAD`I NEREDE? AFAD`A TOPLANAN YARDIMLAR NERDE?”

Başka bir depremzede yurttaş ise, “4 tane canlı çıkardım, bir tane çocuk çıkardım, ceset var hala kimse yok. Devlet nerede? Hiç mi kepçesi yok. Biz vatandaş olarak ne yapacağız? Bu yağmurda daha sabah yemeği yemedik. Hiç kimse yok, AFAD geldi. Bir tane çadır zor kaptık; onu da kurmadan çekip gittiler. Bu ülkenin AFAD`ı nerede? AFAD`a toplanan yardımlar nerde? Bizim zor zamanımızda yanımızda olmayana hiç gereği yok” diye konuştu.

“2 TANE ÇOCUĞUM VAR YANINDA. BİR TANESİ ŞU AN KONUŞABİLİYOR AMA ÖTEKİNİN ŞU AN NE DURUMDA OLDUĞU BİLMİYORUZ”

Bir yurttaş ise, “Eşimden ayrılmıştım 10 yıl kadar oldu. 2 tane çocuğum var yanında. Bir tanesi şu an konuşabiliyor ama ötekinin şu an ne durumda olduğu bilmiyoruz. Dün sabah geldim. Her taraf yıkılmış. Eşimi buldum, öteki çocuklarımın birinden ses geldi. Ses gelen çocuğa kardeşinden haberin var mı dedim, ‘sesini duyuyorum ama ölüp kaldığından haberim yok`” dedi.

“BÖYLE BİR DEVLET OLABİLİR Mİ? BİZİ ÖLÜME MAHKÛM EDİYORLAR”

Depremzede bir kadın yurttaş ise oğlunun enkaz altında kaldığını belirterek, AFAD`ın gelmediğini söyledi. Maraşlı kadın şöyle konuştu:

“Kimse bize yardım etmiyor, dünden beri oğlumun sesi geliyor. Burada kimse bize yardım etmiyor; kimse bizi takmıyor. Devlet yok. Ciğerlerimiz yanıyor. Kendi imkanlarımız ile girdik yukarıya. Erdoğan`ın bize bakmıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Allah rızası için söyleyin, gittim AFAD`a söyledim. Kimse gelip müdahale etmedi. Ellerim ile açtım, böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir devlet olabilir mi? Bizi ölüme mahkûm ediyorlar. Bir tane oğlum var, Erdoğan`a sesimi duyuruyorum yalvarıyorum yardım etsin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA