5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

TEİS BAŞVURDU SGK AÇIKLADI: İLAÇLARI ENKAZ ALTINDA KALAN KRONİK HASTALAR BİR DEFAYA MAHSUS İLAÇLARINI REÇETESİZ ALABİLECEK


Tüm Eczacı İşverenler Sendikası`nın (TEİS) başvurusu sonucu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 10 ili etkileyen depremde ilaçları göçük altında kalan kronik hastaların raporlu ilaçlarını bir defaya mahsus reçetesiz alabileceklerini duyurdu.

 

Tarih : 8 Şubat 2023 Çarşamba 10:56   Okunma : 312

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası`nın (TEİS) başvurusu sonucu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 10 ili etkileyen depremde ilaçları göçük altında kalan kronik hastaların raporlu ilaçlarını bir defaya mahsus reçetesiz alabileceklerini duyurdu.

TEİS, pazartesi günü meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde kronik hastalığı olan ve ilaçları enkaz altında kalan depremzedelerin kaybolan ilaçlarını alabilmeleri için SGK`ya başvurdu. Konuyla ilgili bugün yazılı açıklama yapan TEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, “Kronik hastalığı olan depremzede vatandaşlara ilaç almaları için Medula sistemi ayarlandı” mesajını vererek şunları kaydetti:

“SGK, KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN DEPREMZEDELERİN İLAÇLARINI BİR DEFAYA MAHSUS REÇETESİZ KARŞILAMASINI SAĞLAYACAK”

“Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye olmak üzere toplam 10 ildeki vatandaşlarımızın yıkık ve göçük altında kalan, kaybolan ilaçları ile ilgili sorun yaşamamaları için sendika olarak SGK`ya başvuruda bulunduk. SGK da kronik rahatsızlığı olan depremzede vatandaşlarımızın ilaçlarını bir defaya mahsus reçetesiz karşılanacağı ile ilgili bir duyuru yayınladı. Depremzede vatandaşlarımızın SGK Medula Sistemindeki ikametgahlarına bakılarak ülkemizdeki tüm eczanelerden raporlu ilaçlarını alabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumundan eczacılar olarak isteğimiz depremzedelerin muayene ücretlerinden muaf tutulmalarıdır.

“DOKTORLAR RAPORU OLMAYAN HASTALARA DOĞAL AFET PROVİZYON TİPİNİ SEÇEREK REÇETE YAZABİLECEK”

Eğer depremzedenin reçetesi yoksa eczanelerimize gelerek son 3 ayda aldığı raporlu ilaçlarını 484-Doğal Afet (reçetesiz ilaç tedavisi) kodu seçerek bir sefere mahsus olmak üzere verebileceğiz. Elektronik veya kâğıt reçete yazan doktor ‘doğal afet` provizyon tipini seçerek reçete yazabilecek ve depremzedelerimiz ilaç alma zamanı gelmemiş olsa bile kronik hastalıklarının ilaçlarını alabilecektir. Böylece raporlu ilaçları deprem yıkıntılarında kalarak ezilen, kaybolan vatandaşlarımıza SGK tarafından ilaçları için kolaylık sağlanmış oldu.”

SGK`nın Medula duyurusu şöyle:

“Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye illerinde kayıtlı vatandaşlarımızın eczanelere müracaatlarında; kronik hastalık raporu olan ve son 3 ay içerisinde raporla ilaç temin eden kişilerin bu ilaçlarını bir sefere mahsus olarak reçetesiz karşılanmasına yönelik sistemden 484-Doğal Afet (reçetesiz ilaç tedavisi) uyarı kodunun seçilerek işlem yapılması, e-reçete ile yapılan başvurularda; hekim tarafından provizyon tipi DOĞAL AFET seçilmiş ise reçete kaydına devam edilmesi, DOĞAL AFET seçilmemiş ise eczane tarafından uyarı kodu 485-Doğal Afet (reçeteli ilaç tedavisi) seçilerek işlem yapılması, kağıt reçete ile yapılan başvurularda Provizyon tipi olarak DOĞAL AFET bölümünün seçilerek işlem yapılması gerekmektedir. Duyuru kapsamındaki işlemler Geçici Koruma Kanunu Kapsamında Olan Yabancılara ait reçete ve ilaçlar için de geçerli olacaktır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA