5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

İSRAİL ARAMA KURTARMA EKİPLERİ, GECE BOYUNCA ENKAZLARDA ÇALIŞMALARA KATILDI... ARALARINDA ÇOCUKLARIN DA BULUNDUĞU 4 KİŞİ KURTARILDI


Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat`ta yaşanan iki büyük depremin ardından dünyadan Türkiye`ye arama kurtarma ekipleri ve insani yardım geldi. İsrail`den gelen arama kurtarma ekipleri, enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına başladı. İsrail`in Türkiye Büyükelçiliği, İsrail arama kurtarma ekipleri tarafından aralarında çocukların da olduğu 4 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

 

Tarih : 8 Şubat 2023 Çarşamba 10:54   Okunma : 343

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat`ta yaşanan iki büyük depremin ardından dünyadan Türkiye`ye arama kurtarma ekipleri ve insani yardım geldi. İsrail`den gelen arama kurtarma ekipleri, enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına başladı. İsrail`in Türkiye Büyükelçiliği, İsrail arama kurtarma ekipleri tarafından aralarında çocukların da olduğu 4 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Kahramanmaraş`ın Pazarcık ve Elbistan merkezli olarak 6 Şubat`ta yaşanan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili vurdu. Binlerce bina yıkılırken arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat`ta meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının; saat 06.15 itibarıyla 6 bin 234`e yaralananların da 37 bin 11`e ulaştığını bildirdi.

Depremde yardım etmek için Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Ermenistan, Yunanistan gibi pek çok ülke Türkiye`ye arama kurtarma ekipleri ve insani yardım malzemesi gönderdi. 

Dün akşam saatlerinde İsrail`den gelen arama kurtarma ekipleri, gece boyunca enkazda çalışmalarını sürdürdü. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte gelen İsrail`in eski Romanya Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı bürokratı David Saranga, resmi sosyal medya hesabından çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. 

Saranga, "İsrail`in Türkiye`ye giden kurtarma ekibi enkaz altında hayatta kalanları bulmak için bütün gece çalıştı" derken, enkaz altında hayatta kalanları kurtarmak için her şeyi yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Saranga, Türkiye güçleri ile İsrail güçlerinin ortak çalıştığını söyledi. 

İsrail`in Türkiye Büyükelçiliği de "İsrailli arama kurtarma ekibi deprem bölgesinde sabaha kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdü, aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişiyi kurtarmayı başardı. Ekip üyeleri aynı anda farklı noktalarda, zamana karşı çalışmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA