5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİ`NİN YARDIM TIRLARI VE SEYYAR MUTFAĞI DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ


Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için Yenişehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan 4 TIR ve 2 kamyon aracı deprem bölgesine gönderildi. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol organizasyonunun hazırladığı 1 TIR ve 1 kamyon da yola çıktı. Bölgeye bir adet de seyyar mutfak gönderildi.  

 

Tarih : 8 Şubat 2023 Çarşamba 05:08   Okunma : 215

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için Yenişehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan 4 TIR ve 2 kamyon aracı deprem bölgesine gönderildi. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol organizasyonunun hazırladığı 1 TIR ve 1 kamyon da yola çıktı. Bölgeye bir adet de seyyar mutfak gönderildi.  

Mersin Yenişehir Belediyesi`nin afetten etkilenen yurttaşlar için başlattığı yardım kampanyasında Atatürk Kültür Merkezi, Koordinasyon Merkezi olarak hazırlandı. Mersinli yurttaşlar bölgeye ulaştırılmak üzere bağışladıkları yardım malzemelerini Kültür Merkezi`ne teslim ederken, ekipler ve gönüllüler malzemeleri paketleyerek araçlara yükledi. Ekmek, su, yatak, battaniye, çorap, kışlık giysi, uyku tulumu, kadın pedi, oyuncak, elektrikli ısıtıcı, bebek maması, bebek bezi, yağmurluk, sabun, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, evcil hayvan yemi ve gıda ürünleri gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan ilk araçlar, Yenişehir Belediyesi tarafından dün akşam saatlerinde bölgeye gönderildi. Yenişehir Belediyesi dün bölgedeki yurttaşlar için de 50 bin şişe su ve 12 bin ekmeği aynı araçlarla bölgeye yolladı. 

Dayanışmayı artırma vurgusu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, şunları kaydetti:

"Kalbimiz, desteğimiz afet bölgesinde yurttaşlarımızla. Oradaki kardeşlerimiz için seferber olmuş durumdayız. Onlarca gönüllü hemşehrimiz çalışmalarımıza destek veriyor. Duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz elimizden geldiğince Yenişehir Belediyesi olarak bunları doğru biçimde toplayıp bölgeye göndermeye çalışıyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza uzanmaya çalışıyoruz. Sadece Yenişehir`den değil Türkiye`nin her yerinden insanlar oraya el uzatmak istiyor. Bir organizasyon talep ediyorlar onlara da o konuda buradan da destek sağlamaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinden bölgemize doğru gelen depremzedeler olacak onların da barınmasına yönelik konteyner park ya da yaşam alanı oluşturmak için çalışıyoruz. Bu yaraları birlikte sarmak için gerekeni yapmamız gerekiyor. Buradan Yenişehirli dostlarıma sesleniyorum: Desteğinizi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi`nde bulunan depolarımıza ulaştırdığınızda arkadaşlarımız topluyor ve tıra dolduruyoruz ve bölgeye sevk ediyoruz. Dolayısıyla bu dayanışmayı artıralım diyorum. Allah bizi böyle afetlerle karşılaştırmasın diyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA