3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU, KONYA MİLLET BULUŞMASI`NDA ÇİFTÇİLERE SESLENDİ: "SİZ ÜRETECEKSİNİZ, SİZ KAZANACAKSINIZ. DIŞARIDAN BUĞDAY, ARPA, FASULYE, CANLI HAYVAN, ET, MERCİMEK, BUNLARIN TAMAMINI BİTİRECEĞİZ. HERKES ÜRETECEK VE HERKES KAZANACAK”


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli`deki Millet Buluşması`nda, çiftçilere; “Sizin bankalara, Tarım Kredi Kooperatifleri`ne olan faizlerini sileceğiz. Sadece ana parayı, taksitlerle alacağız. Siz üreteceksiniz, siz. Siz, kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, dışarıdan arpa, dışarıdan fasulye, dışarıdan canlı hayvan, dışarıdan efendim et, mercimek, bunların tamamını bitireceğiz. Herkes üretecek ve herkes kazanacak” sözleri ile seslendi. 

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 16:17   Okunma : 844

Haber: EMRE SERCAN İKE / Kamera: ÜNAL AYDIN

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli’deki Millet Buluşması’nda, çiftçilere; “Sizin bankalara, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan faizlerini sileceğiz. Sadece ana parayı, taksitlerle alacağız. Siz üreteceksiniz, siz. Siz, kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, dışarıdan arpa, dışarıdan fasulye, dışarıdan canlı hayvan, dışarıdan efendim et, mercimek, bunların tamamını bitireceğiz. Herkes üretecek ve herkes kazanacak” sözleri ile seslendi. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Konya’da Millet Buluşması Programı’na katıldı.

Kılıçdaroğlu; sık sık “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu”, ‘İktidar”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Hak, hukuk, adalet” sloganlarının atıldığı Konya Millet Buluşması’nda, tarımın sorunları ile ilgili şunları söyledi:

“KÖYLÜ, ‘EKSEM NE OLACAK’ DİYOR: 18 milyon 700 bin dekar tarım arazisi var, sadece Konya’da. 2004 ve 2022 yılları arasında 7,5 milyon dekar tarım alanı, sistemin dışına çıktı. Yani köyle ekmiyor, ekemiyor. Çünkü zarar ediyor. Eksem ne olacak, diyor. Sulama da yeteri kadar olmadı. Malum, meşhur bir baraj var. KOP projesi var.

O SUYU GETİRECEĞİM: KOP Projesi dolayısıyla bir türlü Konya Ovası’na, 20 yıldır su gelmiyor doğru dürüst. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim.

DIŞARIDAN BUĞDAY, ARPA, FASULYE, CANLI HAYVAN, DIŞARIDAN ET, MERCİMEK… BUNLARIN TAMAMINI BİTİRECEĞİZ: Kırsalda çalışan bütün gençler ve bütün kadınlar iktidarımızda göreceksiniz, onların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Yeter ki çalışsınlar. Yeter ki üretsinler. Kadının sosyal güvenliği olacak. Gençlerin sosyal güvenliği olacak. Yine bütün çiftçi kardeşlerime, bütün üreticilere seslenmek isterim. Sizin bankalara, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan faizlerini sileceğiz. Sadece ana parayı taksitlerle alacağız. Siz üreteceksiniz, siz. Siz, kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, dışarıdan arpa, dışarıdan fasulye, dışarıdan canlı hayvan, dışarıdan efendim et, mercimek… Bunların tamamını bitireceğiz. Herkes üretecek ve herkes kazanacak.

KİM NEYİ ÜRETECEK BELLİ OLACAK. BİR YIL SONRA KAÇTAN SATACAK, O DA BELLİ OLACAK: Diyeceksiniz ki bunun formülü ne? Nasıl olacak da herkes üretecek, herkes kazanacak? Havza bazlı planlama yapacağız. Havza bazlı planlama… Örneğin Erzurum… Doğu, Güneydoğu’nun merkezi olacak. Etrafındaki iller, hep birlikte havza bazlı planlamaya dahil edilecek. Kim neyi üretecek belli olacak. Bir yıl sonra kaçtan satacak, o da belli olacak. Formül: Maliyet, artı makul kar, eşittir taban fiyat.

ÇİFTÇİLERE, KIRMIZI MAZOT VERECEĞİZ. YANİ KDV’Sİ OLMAYACAK, ÖTV’Sİ OLMAYACAK: Çiftçilere, kırmızı mazot vereceğiz. Yani KDV’si olmayacak, ÖTV’si olmayacak. Şimdi yata veriyorsun. Yata biniyor, adaları geziyor, denizleri geziyor, keyfi yerinde ÖTV’siz ve KDV’siz mazotu veriyorsun. Yahu çiftçi traktörle sabahın köründe nereye gidecek? Tarlasına gidecek, herhalde tatile gitmeyecek. O üretiyor, o çalışıyor. O alın teri döküyor. O bizim karnımızın doyması için çaba harcıyor. Ona diyeceğiz ki ‘kardeşim; yata hangi fiyattan veriyorsan çiftçiye de o fiyattan vereceksin.’ ÖTV’siz ve KDV’siz olacak. Ayrıca hiçbir çiftçinin, hiçbir üreticinin traktörüydü, pulluğuydu, hayvanıydı… Asla haczedilmeyecek. Ayrıca çok sayıda ziraat mühendisimiz, çok sayıda veterinerimiz üniversitelerden mezun ve işsizler. Kırsalda köy okullarını açtıktan sonra ve oralara öğretmen atandıktan sonra; ne dedik, bu yıl içerisinde 15 Mayıs’ta iktidarız. 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Köyün öğretmeni olacak, imamı olacak, hayvancılık yapılıyorsa veterineri olacak, tarım ürünleri üretiliyorsa ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni olacak. Hayvanlarınıza bakacak, aşılarını yapacak. Toprak analizlerini yapacak. Ücretini de devlet ödeyecek. Çünkü sosyal devlet, halkına hizmet götüren devlettir. Halkına hizmet götürecek. Bu ne demek? Bu, beşli çetelere hizmet değil, vatandaşa hizmet demek. Size hizmet edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA