28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI OĞUL AKTUNA: "BU YÖNETİMİN DEĞİŞME ZAMANI GELMİŞTİR. MİLADI DOLMUŞTUR. DEĞİŞİM İÇİN SANDIĞA GİT, GEREĞİNİ YAP, TÜRKİYE`Yİ ACI SONDAN KURTAR"


İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, "Vaziyet ortada siyaset yaptığım yok, ekonomistim. Eğer onlar kazanırsa rota belli, bu taraf kazanırsa rota belli. Dostum, kendi geleceğini düşünüyorsan sandığa git. Sen olmasan oğlun, oğlun olmasa torunun bu borçları 30 sene ödeyecek. Refah seviyesi düşmüş şekilde bu ülkede çırpınacak. Bu ülkede dayanamayıp yurt dışına kaçmak zorunda kalacak. Son 2 yıllık performansıyla ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş bir anlayışına bakacaksınız. Bu yönetimin değişme zamanı gelmiştir. Miladı dolmuştur. Değişim için sandığa git, gereğini yap, Türkiye`yi acı sondan kurtar" dedi.

 

Tarih : 26 Mayıs 2023 Cuma 15:56   Okunma : 370

Haber: Nur Kaplan - Kamera: Onur Bingöl 

İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, "Vaziyet ortada siyaset yaptığım yok, ekonomistim. Eğer onlar kazanırsa rota belli, bu taraf kazanırsa rota belli. Dostum, kendi geleceğini düşünüyorsan sandığa git. Sen olmasan oğlun, oğlun olmasa torunun bu borçları 30 sene ödeyecek. Refah seviyesi düşmüş şekilde bu ülkede çırpınacak. Bu ülkede dayanamayıp yurt dışına kaçmak zorunda kalacak. Son 2 yıllık performansıyla ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş bir anlayışına bakacaksınız. Bu yönetimin değişme zamanı gelmiştir. Miladı dolmuştur. Değişim için sandığa git, gereğini yap, Türkiye`yi acı sondan kurtar" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, bugün Ankara`da bir otelde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 28 Mayıs`ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitme çağrısı yapan Aktuna, "Bu yönetimin değişme zamanı gelmiştir. Miladı dolmuştur. Değişim için sandığa git, gereğini yap, Türkiye`yi acı sondan kurtar" dedi.

"KUTUPLAŞTIRMA ÜSTÜNDEN OY ALMA TEKNİĞİ DEVAM EDİYOR"

İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, şunları söyledi:

"2023`te yaşıyoruz. Teknoloji ve dijitalleşme dünyayı çok farklı bir yere savuruyor. Toplumda değişti, bu toplumun beklentileri de değişti. Bizim ülkemizde 1990`lardan beri devam eden ideolojiler üstünden siyaset yapma kutuplaştırma ve bu kutuplaştırma üstünden oy alma tekniği devam ediyor. Bunlar teknik saygı duyuyorum. Bazı partiler de dini hassasiyetleri kullanarak oy alıyorlar. Onu takdir etmem. Benim ülkem için 25 tane projem var. Bu projelerin hepsi bitmiş durumda. `Türkiye`nin enerji politikası önümüzdeki 5 yıl ne olmalı?` ana hatlarını kısa videolarla veriyorum. Hizmet odaklı projelerimizle halkta teveccüh kazanacağımıza inanıyorum. Bilim, teknik, kültür sanata inanıyorum.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN TARİHİNDE ÜRETTİĞİ HER ŞEYİ SATMIŞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti`nde bugün itibarıyla sokaktaki enflasyon geçen yıla göre yüzde 130 ile yüzde 150 arttı. Merkez Bankası rezervleri bugün itibarıyla eksi 70 milyar dolardır. Merkez Bankası`nın rezervlerinin tükendiğine biz 2001 yılında şahit olduk. Sıfır rezervi gördüğümüzde iktidar değişti ve AK Parti ile tanıştık. Altın rezervimiz 540 tondan son sekiz haftada 400 tona indi. Bugüne kadar 150 milyar dolarlık özelleştirme yapmışız 20 senede. Fabrikaları, limanları, bankaları, devlet kurumlarını satmışız. Türkiye Cumhuriyeti`nin tarihinde ürettiği her şeyi satmışız. 2002 yılında Türkiye`nin dış borcu 180 milyar dolarmış. Bugün itibarıyla Türkiye`nin dış borcu gelmiş 475 milyar dolara. Bu ne demek biliyor musunuz? 20 senede üç tane Türkiye Cumhuriyeti kurabilirmişiz demek parasal anlamda. Her ay 10 milyar dolar dış ticaret açığı veriyoruz. Bir sene içinde ödememiz gereken acil 180 milyar dolar dış borcumuz var. Kapımızda. Seçim bitecek kimin kazanacağı önemli değil, yaşayacaklarımızı anlatıyorum size.

"BEDAVA DOĞAL GAZ DİYE DAĞITTIĞINIZ DOĞAL GAZI PUTİN SİZE HEDİYE ETTİ"

6 aydır Rusya`dan doğal gaz alıyoruz. Biz bu doğal gazın parasını Putin`e ödeyemiyoruz. Putin`e şu anda 6 aydır ödemediğimiz doğal gaz miktarının rakamı 20 milyar dolardır. Son 1 aydır bedava doğal gaz diye dağıttığınız doğal gazı Putin size hediye etti. Seçim bittikten sonra siz de kazansanız biz de kazansak Putin diyecek ki `Dostum, 20 milyar doları gönder`. Dövizi 19 lira tutmak için verdiğiniz tavizler, ilk önce Merkez Bankası`ndaki 128 milyar doları sattınız. Döviz artmasın diye baskı kurdunuz, orayı boşalttınız. Sonunda damat kaçtı şu aralar ortalarda yok.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM KAOSUN DİBİNE VURACAĞIMIZIN GÖSTERGESİ"

Oy kazanmak için asgari ücrete yüzde 50 zam yaptınız, EYT`lileri affettiniz, 3600 ek göstergeyi çıkarttınız. Bu yapmanız gerekenler zaten yapmanız gerekenler... Siz bunu geciktirerek seçimi kazanmak için bu silahı çektiniz. Son aldığım duyumlara göre sandık kapandığı gün bütün bu tablonun müsebbibi olan kişi bir daha seçimi kazanırsa pazartesi günü itibarıyla ilk hamlesi Türkiye`deki tüm ürünlere yüzde 50 zam açıklayacağını duydum. Bu şu anda yaşadığımızın hiçbir şey olduğunu, önümüzdeki dönem kaosun dibine vuracağımızın göstergesi. İktidar tekrar kazanırsa Sayın Tayyip Erdoğan`ın Wall Street Journal`a iki gün evvel verdiği röportajda diyor ki, `Ben aynı politikaya devam edeceğim kazanınca, faizleri daha da düşüreceğim` diyor. Benim için bu yetiyor.

"EKONOMİK ANLAMDA UÇURUMUN KENARINA GELDİK"

Ekonomik anlamda uçurumun kenarına geldik. Erteleyerek seçime giriyoruz. Seçim sonrası tufan... Biz kazandık, sihirli değnek mi var? Hayır. En azından ekonomiyi ilk aşamada likayatlı ellere teslim etme şansı. 300 milyar dolar bir senede ödemen var, hiç gelirin yok. Özelleştirmeyle her şeyi satmışsın. Geleceğini de ipotek etmişsin. Altın rezervin de bitiyor. Bitmişsin arkadaş...

"BU YÖNETİMİN DEĞİŞME ZAMANI GELMİŞTİR, MİLADI DOLMUŞTUR"

Bu seçimde kritik olan üç tane ana unsur var. Sinan Oğan`ın Cumhur İttifakı`na katılmasından sonra ona oy vermiş 2,8 milyon seçmen... Bu seçmeni motive etmem gerektiğini düşünmüyorum. Kendileri Atatürkçüdür. Bir kısmı Cumhuriyet Halk Partili Atatürkçüdür, bir kısmı da ülkücü Atatürkçüdür. Ortak özellikleri Atatürk milliyetçisi olmalarıdır. Onların zaten Sinan Oğan`a gitmeyip bize katılacaklarına canı gönülden eminim. 8 milyon sandığa gitmeyen seçmen var. Vaziyet ortada siyaset yaptığım yok, ekonomistim. Eğer onlar kazanırsa rota belli, bu taraf kazanırsa rota belli. Dostum, kendi geleceğini düşünüyorsan sandığa git. Sen olmasan oğlun, oğlun olmasa torunun bu borçları 30 sene ödeyecek. Refah seviyesi düşmüş şekilde bu ülkede çırpınacak. Bu ülkede dayanamayıp yurt dışına kaçmak zorunda kalacak. Merkez sağ kökenli olup yüzde 6 ila 8 arasında kararsız kalan seçmen. Son 2 yıllık performansıyla ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş bir anlayışına bakacaksınız. Bu yönetimin değişme zamanı gelmiştir. Miladı dolmuştur. Bu değişim için sandığa git, gereğini yap. Türkiye`yi acı sondan kurtar." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA