10 Mayıs 2024 Cuma

16:41   TARSUS BELEDİYESİ PARKLARINDA YENİLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   16:38    BAŞKAN YILDIZ’DAN, ŞEHİT ANNESİ RABİA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ   16:33   ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİRDE KONUŞTU   14:57   ÖZGÜR ÇELİK: “İKTİDARIN HATALI POLİTİKALARI NEDENİYLE TOPLUMDA ÖĞRETMENLERİN İTİBARLARI, SAYGINLIKLARI AZALDI”   13:49    AHMET KAYA PARKI YENİLENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLİ OYUN ALANLARINA KAVUŞUYOR   13:39   GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ   11:06   ERHAN ADEM: "TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ`NDE 3 MİLYON LİRALIK BAKIR KABLO ÇALINDI. BAKANLIKTAN HÂLÂ SES ÇIKMIYOR"   10:57   SİNOPLU VATANDAŞ: “BİR YUMURTANIN KOLİSİ 100 LİRA, ETİN KİLOSU 600 LİRA OLMUŞ. ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?"   10:33   BURHANETTİN BULUT: "MİLLETİN VERGİLERİ MİTİNGLERDE, TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE, PARTİ TOPLANTILARINDA ÇARÇUR EDİLMİŞ"   10:23   EĞİTİM SENDİKALARINDAN `ATAMA` VE `ŞİDDET` TEPKİSİ: “NE EĞİTİMİN NİTELİĞİ BIRAKILDI NE DE ÖĞRETMENLERİN MESLEK ONURU BIRAKILDI”   10:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ   10:11   OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ: "ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ`NDE OCAK AYINDA İŞE ALINAN 50 İTFAİYE ERİ GÖREVE BAŞLADI   09:29   CHP MANİSA İL BAŞKANI ÖZALPER`DEN MADEN FACİASININ 10`UNCU YILINDA “SOMA” ÇAĞRISI… “SOMA MÜCADELESİNE DESTEK VEREN HERKESİ SOMA`YA BEKLİYORUZ”   09:25   VAHAP SEÇER, SEÇİM GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALAN AVUKATLAR VE GÖNÜLLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ    01:30   ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN`A `YURT DIŞINA GİTMEDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN BRİFİNG ALMAM LAZIM` DEDİM. `GENEL BAŞKAN`A BRİFİNG VERİLSİN` DEDİ"   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"  
 
     
   

AYHAN BARUT: “EKONOMİNİN TÜM ÇARKLARI DURMUŞ, BÜYÜK İFLASLAR KAPIDA”


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; "Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2023 Cumartesi 10:42   Okunma : 446

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; "Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor" dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidarın ekonomi politikaların yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Ekonomide çarkların tümüyle durduğunu belirten Barut, "Üretim modeli"ne acil geçiş çağrısı yaptı. Barut`un açıklamaları şöyle:

“BÜYÜK İFLASLAR KAPIDA BEKLİYOR”

"Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Bankalar şu anda kredi vermiyor, vadesi yakın kredilerini de geri çağırma telaşındalar. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermiyor, serbest piyasada dahi döviz tedariği yapılamaz halde.

"ZOR VE KÖTÜ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

Bankalar şu anda kredi vermiyor. Hatta vadesi yakın olan kredilerini de geri çağırma telaşı içindeler. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermediği gibi alım satım arasındaki makas da iyice açılmış durumda. Hatta serbest piyasada dahi şu anda döviz tedariği yapılamaz hale gelindi. İşçi, memur, esnaf çok zor durumda. Bu kara tablonun tek sorumlusu ise iktidar. Bu zor durumdan çıkış yolu da Türkiye ekonomi politikasının üretim modeline geçmesidir. İthalatı değil üretimin öncelenmesidir. Üretici desteklenmelidir. Eğer bu modeli uygulamazsak bundan sonra daha kötü ve daha zor günler bizleri bekliyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA