29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   11:27   CHP ORDU MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI  
 
     
   

CHP 81 İLDE ZAMLARI PROTESTO ETTİ… AKILLI: “MİLLETE ÇAY KAŞIĞIYLA VERDİĞİNİ KEPÇEYLE ALIYOR. 85 MİLYONU BEŞLİ ÇETELERE MAHKÛM EDİYOR”


CHP örgütleri bugün 81 il başkanlığında ve tüm ilçelerde son zamları basın açıklaması ile protesto etti. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “AKP iktidarında iki Türkiye var: biri sarayın Türkiye`si, diğeri ise vatandaşın Türkiye`si. Sarayın Türkiye`sinde ‘elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş` gibi dertler yok. Sarayda bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor. 85 milyonu beşli çetelere mahkûm ediyor” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:18   Okunma : 355

CHP örgütleri bugün 81 il başkanlığında ve tüm ilçelerde son zamları basın açıklaması ile protesto etti. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “AKP iktidarında iki Türkiye var: biri sarayın Türkiye`si, diğeri ise vatandaşın Türkiye`si. Sarayın Türkiye`sinde ‘elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş` gibi dertler yok. Sarayda bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor. 85 milyonu beşli çetelere mahkûm ediyor” dedi.

CHP örgütleri bugün 81 ilde, 973 ilçe ve partililerin katılımı ile son dönemde yapılan zamlara dikkat çekmek eş zamanlı basın açıklaması yaptı. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, şu açıklamayı yaptı:

 “SARAYIN TÜRKİYE`SİNDE ‘ELEKTRİK FATURASINI ÖDEYEMEDİM, DOĞALGAZA DA ZAM GELMİŞ` GİBİ DERTLER YOK”

 "Canımıza tak eden zamlara dikkat çekmek ve halkın sesine ses katmak için CHP örgütleri olarak 81 ilde ve 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz. AKP iktidarında iki Türkiye var: biri sarayın Türkiye`si, diğeri ise vatandaşın Türkiye`si. Sarayın Türkiye`sinde ‘elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş` gibi dertler yok. ‘Ulaşım bedeli aldı başını gitti, bu bayramda köye bile gidemedik` gibi halkın gündelik sorunları yok. Markete gidildiğinde ‘Bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız` feryadı yok. Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Sarayda bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailelerin, tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliği yok.

 “AÇLIKTAN MİDESİ GURULDAYAN İŞÇİNİN, EMEKLİNİN İSYANI ULAŞMIYOR”

 Sarayın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor.  Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Sarayın Türkiye`si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber.

 “VATANDAŞIN TÜRKİYE`Sİ İSE YANGIN YERİ”

 Halkın derdi, sarayın derdi olmuyor. Nasıl olsun ki? Sarayın Türkiye`sinde; Beşli çeteler var, dolar bazında ihale alanlar var, dolarla gelir garantili, yollar, köprüler, hastaneler yapanlar var, dolarla devlete borç para verenler var, dört beş kurumdan birden maaş alanlar var. Vatandaşın Türkiye`si ise yangın yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç.

 “HALKA EKONOMİK SOYKIRIM UYGULADILAR”

 ‘Türkiye`yi uçuracağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız` dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10`a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykırım uyguladılar. Erdoğan, ÖTV`yi arttırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor.

 “85 MİLYONU BEŞLİ ÇETELERE MAHKÛM EDİYOR”

 Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor. 85 milyonu beşli çetelere mahkûm ediyor. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük. Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: Bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye`yi Neron`dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti CHP`dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA