21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN: “TARSUS BÜYÜLEYİCİ BİR ŞEHİR”


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, konuk olduğu televizyon programında Tarsus`un tarihi, doğal güzellikleri, sanatçıları ve zengin mutfağı hakkında bilgiler aktardı. Başkan Bozdoğan, “Tarsus, büyüleyici bir şehir. Canlı yayınımızı gerçekleştirdiğimiz Tarsus Şelalesi, adeta doğanın büyüsünü yansıtıyor. Tarsus bir hazine ve açık hava müzesidir” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:56   Okunma : 497

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, konuk olduğu televizyon programında Tarsus`un tarihi, doğal güzellikleri, sanatçıları ve zengin mutfağı hakkında bilgiler aktardı. Başkan Bozdoğan, “Tarsus, büyüleyici bir şehir. Canlı yayınımızı gerçekleştirdiğimiz Tarsus Şelalesi, adeta doğanın büyüsünü yansıtıyor. Tarsus bir hazine ve açık hava müzesidir” dedi.

Program boyunca Başkan Bozdoğan, Tarsus`un tarihi dokusunun derinliklerine inerek izleyicilere bilgiler sunarken, şehrin ünlü yazarları ve sanatçıları hakkında da keyifli anekdotlar paylaştı. 

Kleopatra ve Taşkuyu Mağarası, St. Paul  gibi tarihi ve mimari eserlere de dikkat çeken Başkan, Tarsus`un tarihi mirasının korunması ve tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Tarsus`un mutfak kültürü de programda ele alındı. Başkan Bozdoğan, Tarsus`un eşsiz lezzetlerini anlatırken, şehrin yöresel yemekleri ve tatlıları hakkında bilgiler verdi.

“TARSUS GÖZ KAMAŞTIRAN DOĞAL GÜZELLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTADIR”

Tarsus`un adeta bir cennet olduğunu söyleyen Başkan Bozdoğan, şöyle konuştu:

"Tarsus doğal güzellikleriyle, zengin mutfağıyla, sanatıyla kültürüyle, on bin yıllık tarihiyle büyüleyici bir şehir. Roma İmparatorluğu, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu topraklarda birçok tarihi eser ve kalıntı bulunuyor. Tarsus Luvilerden Asurlara, Hititlere ve Helenistik dönemdeki Romalılara kadar medeniyetin izlerini taşıyor. St. Paul Kilisesi`nin eşsiz mimarisi, Kleopatra Kapısı`nın heybeti ve Tarsus Müzesi`nin zengin koleksiyonu, tarihi merak eden ziyaretçilerimiz için gerçek bir hazinedir. Doğaseverler için Tarsus, göz kamaştıran doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Gözlükule Tepesi`nin muhteşem manzarası, Tarsus Şelalesi`nin serin suları ve Berdan Nehri`nin huzur veren atmosferi, doğa ile iç içe bir deneyim sunmaktadır. Doğal güzellikleriyle de Tarsus, büyüleyici bir şehir. Canlı yayınımızı gerçekleştirdiğimiz Tarsus Şelalesi, adeta doğanın büyüsünü yansıtıyor. 

“BU BÜYÜLÜ ŞEHRİ KEŞFETMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM”

Tarsus aynı zamanda bir kültür ve sanat şehri olarak da öne çıkıyor. Birçok önemli yazar, şair ve sanatçı, bu topraklarda yetişmiş ve eserlerini burada ortaya koymuştur. Onların emekleri, Tarsus`un kültürel mirasının önemli bir parçasıdır ve bizler de bu değerleri korumak ve tanıtmak için çalışmaktayız. Geçmişten bugüne uzanan bu zengin mirasın yanı sıra, Tarsus`un lezzetli mutfağı da ayrı bir övgüyü hak ediyor. Yöresel yemeklerimiz ve tatlılarımız, misafirperver Tarsus halkının özgün damak tadını yansıtıyor. Gastronomi turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahibiz. Bu program vesilesiyle, Tarsus`un tarihi, doğal güzellikleri, yazarları, sanatçıları ve zengin mutfağı hakkında sizlere bilgi vermekten dolayı mutluluk duyuyorum. Tarsus`u ziyaret etmenizi ve bu büyülü şehri keşfetmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.” 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA