29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

DİYANET, AVCILAR`DA DEPREMDE HASAR GÖRDÜĞÜ İÇİN YIKILAN CAMİNİN YENİDEN YAPIMINI, 5 BİN KİŞİLİK OLMADIĞI GEREKÇESİYLE ENGELLEDİ... HANÇERLİ: “BU CAMİ BURADA YAPILACAK, YAPMAK İSTİYORUZ. ENGEL OLMAYIN”


Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP milletvekilleri Özgür Karabat ve Turan Taşkın Özer ile birlikte, 2019`daki depremde hasar gören Hacı Tükenmez Camisi`nin yeniden yapımının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 5 bin kişilik olmadığı gerekçesiyle mahkeme kararı çıkartılarak engellenmesine karşı açıklama yaptı. Hançerli, “Cami inşaatı bir dernek aracılığıyla ya da birileri aracılığıyla yıllarca sürmeyecek, 10 yılda bitmeyecek bir cami değil; 10 ayda tamamlanacak bir camiyi yapmak istiyoruz, yapılmıyor. Bu cami burada yapılacak, yapmak istiyoruz. Engel olmayın. Lütfen engellemeyin” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2023 Pazartesi 16:45   Okunma : 364

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP milletvekilleri Özgür Karabat ve Turan Taşkın Özer ile birlikte, 2019`daki depremde hasar gören Hacı Tükenmez Camisi`nin yeniden yapımının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 5 bin kişilik olmadığı gerekçesiyle mahkeme kararı çıkartılarak engellenmesine karşı açıklama yaptı. Hançerli, “Cami inşaatı bir dernek aracılığıyla ya da birileri aracılığıyla yıllarca sürmeyecek, 10 yılda bitmeyecek bir cami değil; 10 ayda tamamlanacak bir camiyi yapmak istiyoruz, yapılmıyor. Bu cami burada yapılacak, yapmak istiyoruz. Engel olmayın. Lütfen engellemeyin” dedi.

İstanbul`da 2019 yılında Silivri merkezli gerçekleşen depremde hasar gören ve yeniden yapılmak üzere yıkılan Avcılar Hacı Tükenmez Camisi için İBB`nin hazırladığı proje, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 5 bin kişilik olmadığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla engellendi. Küçükçekmece 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek imara yönelik her türlü proje, etüt çalışması ve inşaat faaliyeti ve ihale işlemlerinin durdurulmasına” karar verdi.

Karara ilişkin Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, beraberindeki CHP İstanbul milletvekilleri Özgür Karabat ve Turan Taşkın Özer ile bugün cami önünde açıklama yaptı.

“EKİPLERİMİZ HEP BİR DİRENİŞLE KARŞI KARŞIYA”

“`Camiyi yapmıyorlar`, ‘Cami yapılmıyor` dendi ama biz burada bugün belgeli olarak, resmi, mahkeme belgeli olarak caminin yaptırılmadığını anlatmak için toplanmak durumunda kaldık” diyen Hançerli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aylar öncesinden de yıllardır da cami, Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu`nun ‘Caminin tamamını yapacağım sonra da Diyanet`e teslim edeceğim` demesine rağmen aylardır, yıllardır oyalanıyor ve engelleniyorduk. Engellenmemize rağmen, kendimizi anlatmakta belki biraz zorlandık ama bugün elimizde Diyanet`in cami inşaatını durdurmaya ilişkin, camiyi yapmamıza engel olan bir mahkeme kararı var. Caminin inşaatına yaklaşık bir aydır yapmak için, girmek için geliyoruz, gidiyoruz. Ekiplerimiz sabah 06.00`da da geldi, yapmaya çalıştı fakat bir karşı duruş, bir direnişle hep karşı karşıya. Tabii bir olumsuzluğun yaşanmaması, kavganın olmaması, tartışmanın olmaması isteğimiz. En sonunda bu ayın 13`ünde önümüze bir mahkeme kararı getirdiler. Küçükçekmece 3`üncü Sulh Hukuk Mahkemesi`nin bir ara karar niteliğinde tedbir kararı; inşaatın, caminin yapılmasının durdurulma kararı. Davacı, yani bu kararı almak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı ve muhatap davalı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi.

“10 AYDA TAMAMLANACAK BİR CAMİYİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi ne yapmış ve ne durdurulmak isteniyor? Camiyi yapmak istemiş, caminin inşaatına başlamak istemiş, başlamış ama ‘Yapamazsınız, yapmayın, durun` diye bir kararla karşı karşıya kaldık. Bunun için özellikle inançlarımız üzerinden siyaset yapılmasına çokça alışkınız ve bundan toplum olarak rahatsızlık duyuyoruz. Siyasetle inancın, siyasetle dinin birbirinden ayrı olması mutlaka lazım. Hele inancın, hele dinin asla siyasete konu edilmemesi lazım. Avcılarlı hemşerilerim burada geçmişine uygun ve buradaki yaya geçişini, buradaki Avcılar`a insan geçişini rahatlatan bir cami istiyor. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar Belediyesi el birliğiyle yapmak istiyoruz. Diyanet`e arsayı da veren Büyükşehir Belediyesi, camiyi de anahtar teslimi yapıp teslim etmek istiyor. Dolayısıyla cami inşaatı bir dernek aracılığıyla ya da birileri aracılığıyla yıllarca sürmeyecek, 10 yılda bitmeyecek bir cami değil; 10 ayda tamamlanacak bir camiyi yapmak istiyoruz, yapılmıyor. Bu cami burada yapılacak, yapmak istiyoruz. Engel olmayın. Lütfen engellemeyin.”

TURAN TAŞKIN ÖZER: İNANANLARA HİZMETİN PARTİSİ OLMAZ

CHP`li Turan Taşkın Özer de siyasette yurttaşa hizmetin partisinin olmadığını söyledi. Özer, şöyle konuştu:

“Siyaset bu şekilde yürütülmez. Aynı şeyi ben o zaman Beylikdüzü İlçe Başkanıyken Beylikdüzü`nde de yaşadım. Orada da bir taziye evi yapmak istedik. O dönem Büyükşehir Belediyesi bizde değildi. O zaman Büyükşehir Belediyesi ekipleri engel olmuştu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi ekipleri burada bir cami yapmak istiyor, Diyanet İşleri Başkanlığa engel oluyor. Geçen hafta Meclis`te de söyledik. Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı`na bir cumhurbaşkanı imzası lazım. O cumhurbaşkanı imzasını atmaktan, Cumhurbaşkanı imtina ediyor. Dolayısıyla vatandaşa hizmetin, inananlara hizmetin partisi olmaz. Bu işi bir an önce eski hâline getirmeleri lazım, müsaade etmeleri lazım.”

ÖZGÜR KARABAT: CAMİ YAPILMASINI SİYASİ ÇIKARLAR İÇİN ENGELLİYORLAR

Bölgedeki yaya trafiğine dikkat çeken CHP`li Özgür Karabat da şunları dile getirdi:

“Avcılar ile E-5`in bağlantısını sağlayan noktalardan birisi burası. Burada daha önce deprem sebebiyle yıkılmış bir cami var ve uzunca bir zamandır burayı yapmak isteyen İBB var. Önce ‘Yapmıyorlar` diye yürüdüler. Bunun siyasetini yaptılar. Şimdi yapıyoruz, engelleyerek siyaset yapıyorlar. Bizim burada muradımız şudur: Bu noktada Avcılar`ın hem şehirle ilgili ihtiyaçlarını karşılayan hem de bir cami ihtiyacını karşılayan bir projeyi İBB geliştirdi. Bu proje tamamlandığında hem buradan yayalar aşağıdaki caddeyle bağlantıyı rahatça kuracak ve Avcılar`ın E-5`le önemli bir bağlantısı sağlanacak hem de burada yine ihtiyaca uygun bir cami yapılacak. Yeni yapılan projedeki cami öncekinden hem açık alan olarak hem de kapalı alan olarak daha fazla kişiye yönelik bir cami planlıyor. Dolayısıyla burada bir mescit değil, cami yapılıyor. Cami yapılmasını siyasi çıkarlar için engelliyorlar. Israrla söylüyorum ki bu camiyi yapmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu cami Avcılar kentinin önemli bir parçası olacak ve Avcılarlı yayalar da buradan aşağıdaki modern caddeyle ve E-5`le bağlantısını sağlayacak. Buradan uyarıyorum. Dini siyasete alet etmeyin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA