4 Mayıs 2024 Cumartesi

12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"  
 
     
   

NİĞDELİ PAZARCI: “ÖNCEDEN 500 LİRAYA GİDİP GELİYORDU BİR NAKLİYE ARACI, ŞİMDİ 3 BİN 500 LİRAYA GİDİP GELİYOR”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in ziyaret ettiği Niğdeli bir pazarcı, “‘Fiyatlar ucuzlayacak` diyorlar. Mazota 6 lira zam geldi, fiyatlar bu saatten sonra ucuzlar mı? Millet ne yiyip ne içecek? Tezgahın çoğu boş. Tezgaha mal getiremiyorum. Önceden 500 liraya gidip geliyordu bir nakliye aracı. Şimdi 3 bin 500 liraya gidip geliyor bir nakliye aracı” dedi.

 

Tarih : 25 Temmuz 2023 Salı 13:50   Okunma : 326

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in ziyaret ettiği Niğdeli bir pazarcı, “‘Fiyatlar ucuzlayacak` diyorlar. Mazota 6 lira zam geldi, fiyatlar bu saatten sonra ucuzlar mı? Millet ne yiyip ne içecek? Tezgahın çoğu boş. Tezgaha mal getiremiyorum. Önceden 500 liraya gidip geliyordu bir nakliye aracı. Şimdi 3 bin 500 liraya gidip geliyor bir nakliye aracı” dedi.  

Ömer Fethi Gürer, Niğde`deki bir pazar yerinde esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir pazarcı, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları Gürer`e şöyle anlattı:

“‘Fiyatlar ucuzlayacak` diyorlar. Mazota 6 lira zam geldi, fiyatlar bu saatten sonra ucuzlar mı? Millet ne yiyip ne içecek? Tezgahın çoğu boş. Tezgaha mal getiremiyorum. Önceden 500 liraya gidip geliyordu bir nakliye aracı. Şimdi 3 bin 500 liraya gidip geliyor bir nakliye aracı”

“FİYAT ARTIŞININ PAZAR ESNAFI İLE BİR İLGİSİ YOK”

Başka bir esnaf ise şunlar söyledi:

“Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, vatandaşın alım gücünü düşürdü. Üst üste gelen akaryakıt zamları nakliye fiyatlarının artmasına neden olduğu için satış fiyatlarımız doğal olarak etkilendi. Bu durum, pazara gelen vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ancak fiyat artışının pazar esnafı olarak bizimle bir ilgisi yok. Kârımızı kıstık. Bazı ürünleri maliyet fiyatlarına, bazı ürünleri çok cüzi bir fiyatla satıyoruz. İş olsun diye yapar haldeyiz. Enflasyon dizginlenemedi, koşuyor. Girdi maliyetleri artarsa, her gün akaryakıta zam gelirse fiyatların sabit durması olası mı?”

“FİYATLARA GEÇEN YILA GÖRE BİR SIFIR DAHA EKLEDİK”

Bir diğer esnaf da şöyle konuştu:

“Fiyatlara geçen yıla göre bir sıfır daha ekledik. 5 liraya sattığımız 6 adet mısır, bu yıl 6 tanesi 50 lira oldu. Vatandaş mısır fiyatını soruyor ama almakta zorlanıyor. Geçen seneki kadar mısır satamıyoruz.”

“ARACILAR PARA KAZANIYOR, BİZ DEĞİL”

Başka bir esnaf ise şunları söyledi:

“Biberin kilosunu 28 liradan alıp 30 liraya satıyoruz. Vatandaş biber alamıyor. Aracılar para kazanıyor, biz değil. Çiftçi kilosunu 10 liraya üretiyor, tüccar 7 liradan satın alıyor. Çiftçi de zarar ediyor. Devlet çiftçiye destek vermezse, mazotu uygun fiyattan vermezse, nakliye fiyatları düşmezse millet nasıl biber yiyecek?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA