4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

AKBELEN`DE GÖZALTINA ALINAN KÖYLÜLER HAKKINDA `GÖREVLİ MEMURA MUKAVEMET` VE `KASTEN YARALAMA` SUÇLARINDAN İŞLEM YAPILDI


Muğla`daki Akbelen Ormanı`nda açılacak kömür ocağı nedeniyle ağaçların kesilmesine karşı çıktıkları için gözaltına alınan İkizköylüler ve çevreciler hakkında `görevli memura mukavemet` ve `kasten yaralama` suçlarından işlem yapıldı. Gözaltına alınan köylüler de kendilerini gözaltına alanlar ile ormandaki ağaçların kesilmesi için emir veren ve ağaçları kesenlerden şikayetçi oldu.

 

Tarih : 25 Temmuz 2023 Salı 14:41   Okunma : 375

DİLAN KUTLU 

Muğla`daki Akbelen Ormanı`nda açılacak kömür ocağı nedeniyle ağaçların kesilmesine karşı çıktıkları için gözaltına alınan İkizköylüler ve çevreciler hakkında `görevli memura mukavemet` ve `kasten yaralama` suçlarından işlem yapıldı. Gözaltına alınan köylüler de kendilerini gözaltına alanlar ile ormandaki ağaçların kesilmesi için emir veren ve ağaçları kesenlerden şikayetçi oldu.

Muğla`nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı`nda açılmak istenen kömür ocağına karşı İkizköylülerin doğa nöbeti tuttuğu alana dün sabah saat 05:30`da çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edilmiş ve bölgedeki ağaçlar kesilmeye başlanmıştı.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren köylüler ve çevrecilerle jandarma arasında arbede yaşanmıştı. Jandarma, ağaç kesiminin sürdüğü bölgeye gitmekte ısrar eden köylülere ve çevrecilere biber gazıyla müdahale etmiş, İkizköylülerin avukatının da aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Müdahale sırasında 4 kişi yaralanırken köylü kadınlardan bayılanlar olmuştu.

Gözaltına alınan köylüler ve çevreciler hakkında `görevli memura mukavemet` ve `kasten yaralama` suçlarından işlem yapıldı. Gözaltına alınan köylülerden biri, emniyete verdiği ifadede şunları söyledi:

“Ormanda yangın çıkmaması ve ağaçların kesilip zarar görmemesi için orman girişindeki özel mülke ait tarlada kurulan çadır nöbetinde zaman zaman kalırım. Nitekim dün gece, yani 23.07.2023 gecesi de gönüllü olarak nöbet alanında kaldım. Bugün, yani 24.07.2023 günü sabah saat 05:30 sıralarında orman alanına jandarma personeli ile birlikte kesim elemanları geldiler ve jandarma nezaretinde ormana kesim için girdiler. Henüz davamız bitmeden ormandan ağaç kesilmesi hukuka aykırı olduğundan, bu konuda haklı itirazımızı dile getirmek ve bilgi almak için saat 15:00 sıralarında jandarma barikatına yaklaştık ve görevlilere ormanın kesilmesinin yasa dışı olduğunu söyleyerek ormanın kesilmesinin engellenmesini istedik. Ormanı savunmak anayasal hakkımızdır ve devletin de görevidir. Ben, hiçbir görevliye fiziki müdahalede bulunmadım, görevini yapmasına engel olmadım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Anayasa tarafından güvence altına alınan haklarımı kullandım. Anayasal hakkımı kullanırken jandarma ekipleri tarafından hukuksuzca jandarma arabasına alındım, bu sırada bana herhangi bir zor kullanılmadı. Ancak saat 15:00 sıralarında yakalanmama rağmen bu saate kadar hukuksuz şekilde hürriyetimden yoksun bırakıldığım için görevini kötüye kullanan kamu görevlilerinden şikayetçiyim. Ayrıca Akbelen Ormanı`nda kesim için emir veren ve ormanı kesenlerden de şikayetçiyim.” 

GÖRÜNTÜ: ARŞİV

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA