4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

AKBELEN`DE TERS KELEPÇE TAKILARAK GÖZALTINA ALINAN AVUKAT, KOLLUK GÖREVLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


Muğla`daki Akbelen Ormanı`nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylülerle birlikte gözaltına alınan avukat İsmail Hakkı Atal`a ters kelepçe takıldığı ortaya çıktı. Atal, kanuna aykırı şekilde gözaltına alındığı gerekçesiyle kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:01   Okunma : 432

TAMER ARDA ERŞİN

Muğla`daki Akbelen Ormanı`nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan köylülerle birlikte gözaltına alınan avukat İsmail Hakkı Atal`a ters kelepçe takıldığı ortaya çıktı. Atal, kanuna aykırı şekilde gözaltına alındığı gerekçesiyle kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla`nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı`nda açılmak istenen kömür ocağına karşı İkizköylülerin doğa nöbeti tuttuğu alana önceki gün sabah saat 05:30`da çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edilmiş ve bölgedeki ağaçlar kesilmeye başlanmıştı.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren köylüler ve çevrecilerle jandarma arasında arbede yaşanmıştı. Jandarma, ağaç kesiminin sürdüğü bölgeye gitmekte ısrar eden köylülere ve çevrecilere biber gazıyla müdahale etmiş, İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal`ın da aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Müdahale sırasında 4 kişi yaralanırken köylü kadınlardan bayılanlar olmuştu.

İsmail Hakkı Atal`a, götürüldüğü polis merkezinde ‘kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme`, ‘görevli memura mukavemet` ve ‘kasten yaralama` suçları yöneltildi. Atal, burada ifade vermeyi reddederek Avukatlık Kanunu`nun 58. maddesine göre Adalet Bakanlığı`nın izni ile Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesinin alınabileceğini söyledi. Atal ve kendisiyle birlikte gözaltına diğer 7 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Muğla Barosu`nda görevli avukatlar da İsmail Hakkı Atal`ın kanuna aykırı şekilde gözaltına alındığına ilişkin tutanak tuttu.

İsmail Hakkı Atal, kanuna aykırı şekilde gözaltına alındığı gerekesiyle Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Limak Holding sahibi Nihat Özdemir, polis ve jandarma görevlileri hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde şunlar belirtildi:

“24 Temmuz 2023 tarihinde ormanlık alana jandarma eşliğinde kesim ekiplerinin girmesi üzerine İkizköylülerin vekili olan İsmail Hakkı Atal, İkizköy`e gelmek istemiştir. Ancak Milas`tan İkizköy mahalline giden yollarda jandarma ve polis tarafından kurulmuş olan 3 adet kontrol noktasında avukatın İkizköy sınırlarına gelmesi engellenmiştir. Şöyle ki; her bir kontrol noktasında İsmail Hakkı Atal sebepsiz bir şekilde bekletilmiş, köylülerin yanına gitmesi engellenmiştir. Bu kontrol noktalarında bir saatten fazla bir şekilde bekletilmesi, açıkça avukatın dava konusu uyuşmazlık nedeniyle müvekkilleri ile görüştürülmemesi için çaba sarf edildiği, yani avukatın görevini yapmasının engellendiği manasına gelmektedir. Keza aynı gün içerisinde köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ve diğer avukatların kesim yapılan alana girerek kesim yapılan ağaçların tespiti, kesimi kimlerin yaptığına ilişkin tespit işlemleri jandarma tarafından usulsüzce engellenmiş ve orantısız olarak şiddet uygulanmış, İsmail Hakkı Atal`a ters kelepçe vurulmuş ve onunla birlikte 8 kişi, gözaltı kararı olmaksızın hürriyetleri tahdit edilerek kolluk biriminde gözetimde tutulmuştur.

“AVUKATIN GÖREVİNİ YAPMASININ ENGELLENMESİ SUÇUNU OLUŞTURMAKTADIR”

Bu durum hem hürriyeti tahdit suçunu hem de kamu görevlisi sıfatına haiz avukatın görevini yapmasının engellenmesi suçunu oluşturmaktadır. Herhangi bir gözaltı kararı olmaksızın İsmail Hakkı Atal ve köylüler saat 15:00`ten saat 21:30 sıralarına kadar karakolda alıkonulmuştur. Karakoldan salıverilmelerinin ardından İsmail Hakkı Atal, İkizköy`e giden yolda bulunan polis ve jandarma kontrol noktasında tekrar sebepsiz bir şekilde alıkonulmuştur. 3 kontrol noktasında da tekrar tekrar GBT yapılmasına rağmen, kimliği verilmeden ‘sistem bozuk` denilerek bekletilmiştir. Ancak diğer araçların geçişine izin verilmiştir.”

Atal, suç duyurusu dilekçesinde Nihat Özdemir`in ise “taksirle başkalarının hayatını ve mal varlığını, genel güvenliği tehlikeye soktuğunu, hakkı olmayan yere tecavüzde bulunduğunu” ileri sürdü.

GÖRÜNTÜ: ARŞİV

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA