28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR VE MESKİ`DE KADROLU PERSONELİN MAAŞI 20 BİN 465 TL OLDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bünyesinde çalışan kadrolu personelin maaşına bin 500 TL ek zam geldi. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ`de çalışan kadrolu işçilerin sözleşme tarihine 8 ay varken Başkan Seçer, personelini enflasyona ezdirmemek adına Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzalanması talimatı vererek kadrolu işçilere bin 500 TL ek zam yaptı. Yapılan bu zammın ardından kadrolu personelin maaşı 20 bin 465 TL`ye yükseldi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2023 Cumartesi 11:51   Okunma : 345

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bünyesinde çalışan kadrolu personelin maaşına bin 500 TL ek zam geldi. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ`de çalışan kadrolu işçilerin sözleşme tarihine 8 ay varken Başkan Seçer, personelini enflasyona ezdirmemek adına Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzalanması talimatı vererek kadrolu işçilere bin 500 TL ek zam yaptı. Yapılan bu zammın ardından kadrolu personelin maaşı 20 bin 465 TL`ye yükseldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bünyesinde çalışan kadrolu personelin maaşlarına sözleşme tarihi olan 1 Mart 2024 beklenmeksizin bin 500 TL ek zam yapılmasını içeren ek protokol Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz ve Belediye-İş Sendikası Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Nail Kaya arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Başkan Vahap Seçer`in "Nasıl bir iyileştirme yapılabilir?" sözlerinin ardından yapılan çalışmalar neticesinde Toplu İş Sözleşmesi tarihi olan 1 Mart 2024`ün beklenmeyerek, ek protokol ile kadrolu personelin maaşlarında düzenlemeye gittiklerini söyledi. Tok, zamla ilgili şunları söyledi:

“KADROLU İŞÇİLERİMİZE NET BİN 500 TL EKSTRA ZAM YAPILMASINA KARAR VERDİK"

“Normal şartlar altında hem sürekli işçilerimiz için hem de kadrolu işçilerimiz için Toplu İş Sözleşmesi`ne göre bu sene herhangi bir zam yapılmaması gerekiyordu. Fakat, Başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda ‘Kadrolu işçilerimize ne zam yapılabilir, onları enflasyona nasıl ezdirmeyelim` düşüncesi ile çalışmamız devam ediyordu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde yemek ücretine yapılan zammın dışında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü`nde çalışan kadrolu işçilerimiz için sosyal haklar dahil net bin 500 TL ekstra bir zam daha yapılmasına karar verildi. 1 Mart 2024 olan Toplu İş Sözleşmesi tarihi beklenmeksizin yapılan yemek ücretlerindeki artış ve bin 500 TL`lik son zam ile beraber yüzde 15 vergi dilimine göre kadrolu personelin maaşında 2 bin 394 TL tutarında artı bir zam yapılmış oldu"

Törende konuşan MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, yapılan iyileştirmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını dilerken, Belediye-İş Sendikası Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Nail Kaya ise “Büyük Başkanımız yine büyüklüğünü gösterdi. Normalde 2024 Mart ayında alacağımız enflasyon farkını, 18 bin 071 TL olan kadrolu işçi maaşlarımızı 20 bin 465 liraya yükseltti. 45 lira olan yemek ücretimizde 75 liraya yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Vahap Seçer ve ekip arkadaşlarına kadrolu işçilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA