12 Mayıs 2024 Pazar

23:21   AYŞE ATEŞ`TEN BAHÇELİ`YE ÇAĞRI: "GELİN BU DAVANIN ÖNÜNÜ AÇIN"   23:07   TRENDYOL 1. LİGE YÜKSELEN AMEDSPOR ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALDI   22:34   CUMHURBAŞKANI, DENİZKURDU-II/24 TATBİKATI`NA KATILAN ASKERLERE SESLENDİ: "DENİZ KUVVETLERİMİZİN ARAÇ GEREÇ VE PERSONEL BAKIMINDAN EN ÜST SEVİYEDE OLMASINA ÖNEM VERİYORUZ"   22:28   TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI BELİRLEDİ   21:46   SÜPER LİG`E YÜKSELEN GÖZTEPE ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALDI   21:07   SEFERİHİSAR SIĞACIK`TA MARİNANIN GENİŞLETİLMESİNE KARŞI EYLEMLER SÜRÜYOR... BELEDİYE BAŞKANI YETİŞKİN: "GEREKİRSE İNŞAAT ALANINDA ÇADIR KURACAĞIZ"   19:01   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI   18:48   CHP`DEN BELEDİYE BAŞKANLARINA “İSRAFLA MÜCADELE VE KAYIRMACILIK” GENELGESİ: “KAMU KAYNAKLARININ İSRAFINDAN UZAK DURUN”   16:17   CUMARTESİ ANNESİ HANİFE YILDIZ: ANNELER GÜNÜ`NÜN BENİM İÇİN BİR ANLAMI KALMADI, ANNELİĞİM ELİMDEN ALINDI   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, REYHANLI SALDIRILARININ 11`İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE YAŞAMLARINI YİTİREN VATANDAŞLARI ANDI   15:50   ALİ MAHİR BAŞARIR, SOMA MADEN FACİASI DAVA SÜRECİNİ ELEŞTİRDİ: 10 YIL SONRA BÜROKRATLAR YARGILANMAYA BAŞLIYOR. NEDEN O GÜN YARGILAMADINIZ?   15:34   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI ARSLAN: “ANNELERİN HAYALİNİ KURDUĞU BİR DÜNYA KURULSUN”   15:15   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: "`ONAYLI RANDEVU` SİSTEMİ VATANDAŞLARIN SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİMİNİ DAHA DA ZORLAŞTIRACAKTIR"   15:02   DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ALİ BOZAN AÇIKLADI: AKP’Lİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK VE EKİBİ BELEDİYE ŞİRKETİNDEN DE AYLIK MAAŞ ALMIŞ!   14:50   CANAN GÜLLÜ : “TARİKATLARLA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALAYAN İKTİDAR, 9. YARGI PAKETİ İLE KADINLARIN KAZANILMIŞ HAKLARINA KARŞI CEPHE OLUŞTURUYOR”   14:45   CUMARTESİ ANNELERİ`NİN BİNİNCİ KEZ TOPLANMASI FRANSIZ LE MONDE GAZETESİNİN ANA SAYFASINDA...   14:45   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KORGAN`DA: FIRTINALI DENİZLERDE İKTİDAR MÜCADELESİ VERECEĞİZ   14:44   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET SERKAN TUNCER’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   14:41   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   14:37   BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU  
 
     
   

HATAY`DA 31 KİŞİYİ ENKAZ ALTINDAN SAĞ KURTARAN, MACAR ARAMA KURTARMA EKİBİNE ÜYE TİGİ İSİMLİ KÖPEĞE İSTANBUL`DA KAHRAMANLIK MADALYASI TAKILDI


24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Macaristan`ın Obuda kentinden gelen ekibinin içinde yer alan Tigi isimli köpeğin depremin hemen ardından Hatay`a gelen Macar arama kurtarma ekibiyle birlikte görev yaptığı ve 17 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Etkinlikte arama kurtarma köpeğine, kahramanlık madalyası takıldı.

 

Tarih : 5 Ağustos 2023 Cumartesi 16:05   Okunma : 380

24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Macaristan`ın Obuda kentinden gelen ekibinin içinde yer alan Tigi isimli köpeğin depremin hemen ardından Hatay`a gelen Macar arama kurtarma ekibiyle birlikte görev yaptığı ve 17 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Etkinlikte arama kurtarma köpeğine, kahramanlık madalyası takıldı.

Depremin ilk saatlerinden itibaren Hatay`a hareket eden Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Timi`nin köpeği Petra da yine Hatay`ın Defne ilçesindeki arama kurtarma çalışmaları sırasında 14 kişinin yerini tespit ederek canlı kurtarılmalarını sağlamıştı. Büyükçekmece Kemal Sunal Amfi Tiyatro`da bir araya gelen kahraman arama kurtarma köpekleri Tigi ve Petra`ya Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Obuda Belediye Başkanı Dr. Laszlo Kiss tarafından “kahramanlık madalyası” takıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

“Bu 2 sevgili kurtarıcılar, Obuda Belediyesi`nden 22 kişilik kurtarma ekibi ve Büyükçekmece`nin 40 kişilik kurtarma ekibi insanüstü gayretle çalışırken en büyük desteği bizden sadece su ve ekmek isteyen bu arkadaşlardan aldılar. Onları alkışladık biz de alkışlayalım. Onlara kahramanlık madalyası takacağız, onlara cesur yürek madalyası takacağız.”

Obuda Belediye Başkanı Dr.  Laszlo Kiss de şöyle konuştu:

“Burada olmaktan çok mutluluk duyarım. Arkadaşım Gabriella Paraczki Hatay`daki depremzedelerin kurtarılmasında aktif olarak görev aldı. Bir başka bayan ismi Tigi. Kendisi bir köpek ama çok yardımda bulundu, çok kişiyi kurtarmış. Bizim Macarların bir atasözü var, arkadaşlarını zor günlerde tanırsın.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA