28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADRES OKUMA SALONU`NA İLGİ DEVAM EDİYOR 


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Adres Okuma Salonu, Mersinlilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.  Mezitli ilçesindeki Kültür Park içerisinde konumlandırılan Adres Okuma Salonu ziyaretçilerini ağırlıyor. 

 

Tarih : 6 Ağustos 2023 Pazar 10:22   Okunma : 424

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Adres Okuma Salonu, Mersinlilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.  Mezitli ilçesindeki Kültür Park içerisinde konumlandırılan Adres Okuma Salonu ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Adres Okuma Salonu içerisinde 16 bilgisayar, farklı kategorilerdeki 12 bin kitap ile birlikte bir de dijital kütüphane bulunduruyor. Sınırsız internet ile ücretsiz çay ve kahve imkanlarıyla Adres Okuma Salonu; okumak, bilgilenmek ve kendini geliştirmek isteyen her yaştan Mersinlinin adresi olmayı sürdürüyor. 

Yetkin personeliyle birlikte, herkese aile sıcaklığını hissettirecek ortamı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Tesisleri ve Kütüphaneler Şube Müdürü Tülin Güler, şu bilgileri verdi:

“Buraya gelen vatandaşlarımız, sabah 08.00`den akşam 22.00`ye kadar bu hizmetimizden faydalanabilir. Bunun yanı sıra sınırsız internetle birlikte, çay, kahve gibi içecekleri de ücretsiz tüketebilirler. Dijital kütüphanemizde şu an 1234 kitap çeşidimiz bulunuyor. 15 gün süreyle bu kitapları ödünç almak isteyen üyelerimiz, kitaplarını okuyup, kütüphanemize geri getirip bize teslim edebilirler. Geri dönüşlerimiz çok güzel ve çok olumlu. Vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Vahap Seçer`in bu hizmetinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, bu tür okuma salonlarının daha fazla açılmasını talep ediyorlar.”

Okuma salonunun açıldığı günden bugüne kadar her gün üye sayısını artırdığını kaydeden Adres Okuma Salonu Sorumlusu Hakkı Uysal ise şunları söyledi:

“Şu anda okuma salonumuza kayıtlı üye sayısı 25 bini buldu. Salonumuz açıldığı günden bugüne kadar ise, 50 binin üzerinde ziyaret edildi. Vatandaşlarımız burada sunmuş olduğumuz bütün imkanlardan faydalanıyorlar. Şehrimizin sosyal ve kültürel anlamda büyük bir açığını kapatmış durumdayız.”

Adres Okuma Salonu`nu kullanan vatandaşlar projeye ilişkin düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Nuri Erbaş: “Buraya gelip kitap okuyup, dinleniyorum. Dünya klasiklerinden Türk klasiklerine kadar her şey var. Çalışırken kitaplardan birini alıp, ikincisini alamıyorduk. Ama burada kitapları ödünç olarak veriyorlar. Ben hayatımda böyle güzel bir hizmet görmedim.”

-Umut Serdar Şimdi: “Günümün çoğunu burada geçiriyorum. Baktığınız zaman birçok kütüphaneye göre, çok iyi şartları var. İnternetin kendisi ve hızı, gerek ücretsiz çay, kahvesi olsun. İsteyen kişi istediği zaman kitaplara ulaşabiliyor. Genel anlamda çok memnunuz.”

-Ruken Arat: “Buranın çalışma ortamı, konforu ve temizlik şartları çok iyi. Mersin çok nemli ve sıcak bir yer olmasına rağmen içerisi çok serin. Mahalle Mutfakları ile çok düşük maliyetle yemek de yiyebiliyorsunuz. Her alandan çok çeşitli kitaplar var ve destek istediğinizde buradaki personeller size yardımcı oluyor. Dışarı çıktığımızda güzel bir manzaranın bizi karşılamasından dolayı çok mutlu oluyoruz.”

-Esra Terlemez: “Açıldığı ilk günden beri buraya geliyorum. Dışarı çıktığınızda sahilin sizi karşılaması çok güzel. Çünkü rahatlayabiliyorsunuz. Burada çalışan personellerin ilgisinden gerçekten çok memnunuz. Herhangi bir ihtiyacımız olduğunda, tam anlamıyla ilgileniyorlar. Burada çocuk kitaplarına kadar her şey var. Çay, kahvenin ücretsiz dağıtılması, kışın özellikle çorba olması, bunların hepsinin tam anlamıyla sosyal belediyecilik örneği olduğunu düşünüyorum. Tüm bu hizmetler için de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Vahap Seçer`e teşekkür ediyorum.”

-Hasan Yardımcı: “Emekli Evi`nin kapalı olduğu bir gün burayı gördüm ve vatandaşların girebileceğini öğrendim. Deniz manzaralı olduğu için burayı daha çok sevmeye başladım. Önceden kahvede takılırken buralar sayesinde kahveden ve sigara dumanından kurtuldum. Herkese gelmesini tavsiye ediyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA