8 Mayıs 2024 Çarşamba

16:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ    14:33   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ   14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:38   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN MUHTARLARLA BULUŞTU   17:29   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:31   VAHAP SEÇER, MERSİN`İN BATI İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI  
 
     
   

GENÇLERİN ÜNİVERSİTE HAYALLERİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN DESTEKLERİYLE GERÇEK OLDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 10 ilçede hizmet veren 11 YKS Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde öğrenim gören bin 659 öğrenci, Büyükşehir`in destekleriyle üniversite hayallerine kavuştu. Öğrencilerden 49`u tıp fakültesi, 155`i mühendislik ve mimarlık, 152`si öğretmenlik, 20`si diş hekimliği ve 28`i hukuk bölümlerine giderek nitelikli üniversitelere yerleşti.

 

Tarih : 22 Ağustos 2023 Salı 10:40   Okunma : 198

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 10 ilçede hizmet veren 11 YKS Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde öğrenim gören bin 659 öğrenci, Büyükşehir`in destekleriyle üniversite hayallerine kavuştu. Öğrencilerden 49`u tıp fakültesi, 155`i mühendislik ve mimarlık, 152`si öğretmenlik, 20`si diş hekimliği ve 28`i hukuk bölümlerine giderek nitelikli üniversitelere yerleşti.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile 10 ilçede 11 YKS Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açan, öğrencilere kaynak kitap, ücretsiz deneme, soru bankası, tercih döneminde danışmanlık ve uzman kadro eşliğinde konu anlatımları desteği veren Mersin Büyükşehir Belediyesi gençlere rehber olmaya devam ediyor.

17 Haziran`da yapılan ve yaklaşık 3 milyon öğrencinin katıldığı YKS`de Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde öğrenim gören 4 bin 800 öğrenci de ter döktü. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 4 bin 800 öğrenci adayı arasından bin 659`u üniversitelere yerleşerek Büyükşehir sayesinde hayallerine kavuştu. Öğrencilerden 49`u tıp fakültesi, 155`i mühendislik ve mimarlık, 152`si öğretmenlik, 20`si diş hekimliği, 28`i ise hukuk bölümlerine giderek nitelikli üniversitelere yerleşti.

YKS`nin açıklanmasının ardından kurs merkezlerinde her sene başarıların artarak devam ettiğini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, şunları söyledi:

“Heyecanla beklediğimiz YKS sonuçlandı. Lise Giriş Sınavı (LGS)`nda göstermiş olduğumuz başarımızı YKS`de de yakalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen sene bin 244 öğrencimizi üniversiteli yapmıştık. Eğitim hizmetleri ailesi olarak tüm çalışanlarımızla birlikte, bu sene bu sayımızı artırıp bin 659`a çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayallerini gerçekleştiren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılarının devamını diliyorum. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak bizler de her yıl başarılarımızın üzerine ekleyerek gereken çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bizler yıl boyunca öğrencilerimizi sadece bilişsel anlamda desteklemedik. Rehberlik birimimizle özel, bireysel olarak ilgilendik. 4 bine yakın öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettik, öğrencilerimizi çalışma ortamlarına kadar takip ettik ve bu başarıyı elde ettik.”

Eşit Ağırlık bölümünde 4 bin 669 sıralama elde eden ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi`nde Hukuk bölümü kazanan Sedanur Keskin, şunları söyledi:

“Liseden beri okuduğum okul çok fazla hukuk öğrencisi mezun ediyordu. Ben de oradan ilham aldım ve bu bölümü okumayı çok istiyordum. Ailem de bunu istiyordu, her zaman bu konuda arkamda durdular. Bizim için test kitapları çok önemli. Bir ihtiyacımız olduğunda biz hocalarımızdan talep ediyorduk ya da onlar bize sık sık soruyorlardı ‘Bir ihtiyacınız var mı` diye, her zaman yanımızda oldular” 

Mersin Üniversitesi`nde ilk on bin sıralama ile Tıp Fakültesi`ne yerleşen öğrencilerden Umut Oskan da şöyle konuştu:

“İlk tercihim Mersin`di ve geldi. Sınavlar açıklandığında çok mutlu oldum, tarif edilemez bir duyguydu benim için, mutluluktan ailemle sabaha kadar ağladık, güzel bir andı. 6 sene bu bölümü okuyacağım, beni zor zamanlar bekliyor ama buna hazırlıklıyım, bir ay sonra başlıyorum derslere. İstediğim bölüm olduğu için heyecanlıyım. Özel kurs merkezlerinde daha çok eğitim alacağınızı düşünüyorsunuz ama kesinlikle öyle değil. Ben Büyükşehir`in kurs merkezinde kitap desteğinin yanı sıra birebir etütler ve kaynak kitaplarından faydalandım.  Hocalarımızın bize arkadaş gibi yaklaşması ve güler yüzlü olması sene boyunca bizleri motive etti ve onlardan güç aldık. Özel dershanelere gitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki ‘Büyükşehir`in kurs merkezlerinin eksiği yok fazlası var.` Başarıya ulaşmak için kesinlikle Büyükşehir`in kurs merkezlerini tavsiye ederim.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA