6 Mayıs 2024 Pazartesi

10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI  
 
     
   

GAZETECİLER CEMİYETİ`NDEN SPUTNİK`TE GREV YAPAN GAZETECİLERE ZİYARET... YUSUF KANLI: “ACİLEN TÜRKİYE`DE BİR BASIN YASASINA İHTİYAÇ VAR. GAZETECİLERİN SENDİKA ÜYESİ OLMA ZORUNLULUĞU BU YASADA YER ALMALIDIR”


Gazeteciler Cemiyeti, uluslararası haber ajansı Sputnik Türkiye`de süren grevin 6. gününde gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, “Acilen Türkiye`de bir basın yasasına ihtiyaç var. Bu basın yasasının içerisinden muhakkak gazetecilerin sendikal hakları yer almalıdır. Gazetecilerin iş güvenliği açısından sendika üyesi olma zorunluluğu bu yasada yer almalıdır. İnşallah Türkiye`de bugünleri de göreceğiz diye umut etmek istiyorum” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2023 Salı 16:34   Okunma : 132

Gazeteciler Cemiyeti, uluslararası haber ajansı Sputnik Türkiye`de süren grevin 6. gününde gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, “Acilen Türkiye`de bir basın yasasına ihtiyaç var. Bu basın yasasının içerisinden muhakkak gazetecilerin sendikal hakları yer almalıdır. Gazetecilerin iş güvenliği açısından sendika üyesi olma zorunluluğu bu yasada yer almalıdır. İnşallah Türkiye`de bugünleri de göreceğiz diye umut etmek istiyorum” dedi.

TGS, Sputnik Türkiye yönetimi ile sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almıştı. Kararın ilanından sonra Sputnik Türkiye, TGS üyesi 24 çalışanını işten çıkarmıştı. Grev, 6. gününde devam ediyor.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gürcanlı, Sputnik grevinin 6. gününde, grevdeki gazetecilere destek ziyaretinde bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Türkiye`deki basın özgürlüğünü ve sendikal mücadeleye ilişkin, “İfade özgürlüğü sadece gazeteciler için değil aslında halk için önemlidir çünkü halkın anayasal bilgi edinme hakkının garantisidir. İfade ve basın özgürlüğünün temel şartı ise gazetecinin özgür olmasıdır. Gazetecinin iş güvenliğine sahip olmasıdır. İş güvenliği olabilmesi için de gazetecinin sendikalaşması gerekir. Sendika hakkı gerekir” diye konuştu.

“GAZETECİLERİMİZİ İŞTEN ÇIKARTMASI GAZETECİLERİMİZİ BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞMASI YAKIŞAN BİR DURUM DEĞİLDİR”

Türkiye`deki ekonomik şartlar karşısında gazetecilerin zam taleplerinin haklılığına da değinen Kanlı, “Maalesef günümüzde sendikaya üye olması dolayısıyla veya ülkede artık yangın halini almış zamlar altında ücretinin de eşitlenmesi bu yangın bir rahatlaması için ücret ayarlaması dikkat ederseniz zam demiyorum ‘hoşlanmıyorlar` çünkü ücretin ayarlanması talebindeki gazeteci maalesef yalnız kalıyor. İşveren bunu sağlamıyor ister ulusal olsun ister uluslararası. Maalesef uluslararası basın kuruluşu bugün sadece hakkını korumak istediği için gazetecilerimizi işten çıkartması gazetecilerimizi baskı altına almaya çalışması yakışan bir durum değildir. Hele hele insan haklarının, işçi haklarının bir zamanlar şampiyonu olduğunu iddia eden bir ülkeye hiç yakışmamaktadır” dedi.

“ACİLEN TÜRKİYE`DE BİR BASIN YASASINA İHTİYAÇ VAR...GAZETECİLERİN SENDİKA ÜYESİ OLMA ZORUNLULUĞU BU YASADA YER ALMALIDIR”

Kanlı, son olarak gazetecilerin sendikal hakkının anayasal güvenceye kazandırılması için yeni bir basın yasasına ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Acilen Türkiye`de bir basın yasasına ihtiyaç var. Bu basın yasasının içerisinden muhakkak gazetecilerin sendikal hakları yer almalıdır. Gazetecilerin iş güvenliği açısından sendika üyesi olma zorunluluğu bu yasada yer almalıdır. İnşallah Türkiye`de bugünleri de göreceğiz diye umut etmek istiyorum” dedi.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA