2 Haziran 2024 Pazar

11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"  
 
     
   

CHP`Lİ TÜRKER ATEŞ, EÜAŞ`NİN 7 AYDA 35 MİLYAR LİRA GÖREV ZARARININ FATURASININ HALKA ÇIKACAĞINI AÇIKLADI: YÜZDE 100`DEN FAZLA ZAM KAPIDA


CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Elektrik Üretim A.Ş.`nin (EÜAŞ) 7 aydaki 35 milyar lira görev zararı yaptığını açıklayarak, “Elektriğe yüzde 100`den fazla zam kapıda” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:36   Okunma : 235

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Elektrik Üretim A.Ş.`nin (EÜAŞ) 7 aydaki 35 milyar lira görev zararı yaptığını açıklayarak, “Elektriğe yüzde 100`den fazla zam kapıda” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, EÜAŞ`nin 7 aydaki 35 milyar lira görev zararını, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergeleri ile TBMM gündemine taşıdı. Ateş önergelerinde, şunları kaydetti:

“Seçim döneminde elektrik faturalarına zam yansıtmamak için EÜAŞ tarafından dağıtım şirketlerine, üretim maliyetinin altında elektrik satıldı. Geçmiş yıllarda hiç görev zararı ödenmemiş olan EÜAŞ`a, 35 milyar liradan fazla görev zararı ödendi. 1 Temmuz`dan sonra dağıtım şirketlerine EÜAŞ tarafından satılan elektriğe EPDK tarafından yüzde 120 zam yapıldı. Bu zam kaçınılmaz olarak faturalara yansıtılacak. Elektriğe yüzde 100`den fazla zam kapıda.

İktidar, ülkeyi 21 yıl yönettikten sonra, yönetimi aldığı noktadan çok daha geri bir seviyeye getirdi. 21 yılda bir arpa boyu yol alınamamış ki yeniden yüksek enflasyon, kamu kurumlarının yüksek görev zararları gündem oldu. EÜAŞ ilk 7 ayda göz göre göre rekor görev zararına uğratıldı. Temmuz`dan sonra EPDK tarafından EÜAŞ`ın dağıtım şirketlerine 50 kuruşa sattığı elektriğin fiyatı 110 kuruşa yükseltildi. Bu maliyet artışı kaçınılmaz olarak yurttaşa yansıyacak. Arka kapıdan vatandaşın vergileriyle EÜAŞ zarara uğratılarak ödenen gizli elektrik bedeli, artık açık açık faturalara yansıtılacak. Seçim ekonomisinin sonucu olarak yaşanan zam furyasından elektrik faturaları da nasibini alacak”

Ateş, önergelerinde şu soruların yanıtlanmasını talep etti:

“Geçen yıl hiç görev zararı ödenmemişken, bu yıl ilk 7 ayda EÜAŞ`a ödenen 35 milyar lira görev zararının gerekçesi nedir? İlk 7 ayda dağıtım şirketleri EÜAŞ`tan ne kadar elektrik satın almışlardır? Satın alınan bu elektrik karşılığında ödenmesi gereken tutar nedir? Bu tutarın ne kadarı ödenmiştir? 2023 yılında elektrik faturaları için herhangi bir sübvansiyon uygulaması yapılmış mıdır? Yapıldıysa sübvansiyonun toplam maliyeti ne kadardır? Enerji dağıtım şirketlerine 2023 yılı içerisinde herhangi bir fiyat indirimi uygulanmış mıdır? Elektrik dağıtım şirketlerine 2023 yılı içerisinde vergi indirimi ve benzeri herhangi bir teşvik verilmiş midir?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA