19 Mayıs 2024 Pazar

16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   13:04   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``  
 
     
   

DENİZ DEMİR: “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BİR AYLIK BURSLARIYLA MEMLEKETLERİNE GİDİP DÖNEMİYOR, GENÇLERİMİZ BAYRAMLARDA VE TATİLLERDE AİLELERİNİ ZİYARET EDEMEYECEK HALE GELDİ”


Öğrenim kredisi miktarı ile otobüs fiyatlarını karşılaştıran CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Gidiş-dönüş Ankara- Çanakkale bileti bin 580 lira, gidiş dönüş Erzurum bileti bin 400 lira. Üniversite öğrencileri bir aylık burslarıyla memleketlerine gidip dönemiyor bile. Gençlerimiz bayramlarda ve tatillerde ailelerini ziyaret edemeyecek hale geldi” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 14:32   Okunma : 222

Öğrenim kredisi miktarı ile otobüs fiyatlarını karşılaştıran CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Gidiş-dönüş Ankara- Çanakkale bileti bin 580 lira, gidiş dönüş Erzurum bileti bin 400 lira. Üniversite öğrencileri bir aylık burslarıyla memleketlerine gidip dönemiyor bile. Gençlerimiz bayramlarda ve tatillerde ailelerini ziyaret edemeyecek hale geldi” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, öğrenim kredisi ve burs miktarı ile otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırdı. Demir`in konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“YÜKSEK ENFLASYON İLE OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI UÇMUŞ DURUMDA”

"Ankara`da okuyan ve ailesi şehir dışında olan bir üniversite öğrencisi olduğunuzu düşünün. Tatillerde, bayramda, seyranda memleketine dönüp ailen ile vakit geçirmek bile lüks zira fahiş akaryakıt zamları ve yüksek enflasyon ile otobüs bileti fiyatları uçmuş durumda. Ankara kalkışlı bazı şehirler arası bilet fiyatları şu şekilde;

Ankara -İzmir otobüs bileti 550 lira. Ankara-Erzurum otobüs bileti 700 lira. Ankara-Urfa otobüs bileti 600 lira. Ankara-Çanakkale otobüs bileti 790 lira. Ankara-Trabzon otobüs bileti 600 lira. KYK bursu/kredisi ise şu anda bin 250 TL. Öğrenciler bu rakamlarla yılda bir kez bile memleketlerine gidemez duruma geldi. Ayrıca artan kira fiyatları ve eğitim masraflarının asıl etkisini okulların başlamasıyla göreceğiz. Büyük bir barınma krizi kapıda.

“14 MAYIS`TAN SONRA AKARYAKIT FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKMASINA KARŞIN, ÖĞRENCİ BURSLARI YERİNDE SAYIYOR”

Gidiş-dönüş Ankara- Çanakkale bileti bin 580 lira, gidiş dönüş Erzurum bileti bin 400 lira. Üniversite öğrencileri bir aylık burslarıyla memleketlerine gidip dönemiyor bile. Gençlerimiz bayramlarda ve tatillerde ailelerini ziyaret edemeyecek hale geldi. 14 Mayıs`tan sonra akaryakıt fiyatları iki katına çıkmasına karşın, öğrenci bursları yerinde sayıyor.

“ÖĞRENİM BURSU EN AZ 3 BİN LİRA OLMALIDIR”

2020 yılında asgari ücretin 2 bin 324 TL iken aynı yıl KYK bursu 550 TL, KYK bursunun asgari ücrete oranı ise yaklaşık 0,24`tü. Yani 2020 yılında KYK bursu, asgari ücretin yaklaşık yüzde 24`ü kadardı. Bu oran 2023 yılında yüzde 11 seviyesine düştü. Buradan bakınca bile erimeyi rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ülkemiz gençlerine sahip çıkmalı ve onların yaşam kalitesini yükseltmelidir. Bu sebeple öğrenim bursu en az 3 bin lira olmalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA