7 Mayıs 2024 Salı

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN TEKİN`E: “OKUL BİNALARININ GÜÇLENDİRİLMESİ VE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARININ YAPILMASINA YÖNELİK 6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPILDI?”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, velilerin, öğrencilerin ve eğitimcilerin deprem konusunda büyük tedirginlik yaşadığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e “Deprem sonrası toplanılacak ilk alanlar olması, ihtiyaçların karşılanacağı ilk yerlerden olması sebebiyle, okul binalarının güçlendirilmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılmasına yönelik 6 Şubat 2023 depremleri sonrası ne gibi çalışmalar yapıldı” diye sordu. Kış, “Depremde okulların hasar görmemesi gerekiyor. Bir deprem anında binlerce öğrenci göçük altında kalabilir. Böyle bir felaketi de Türkiye kaldıramaz” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 13:42   Okunma : 343

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, velilerin, öğrencilerin ve eğitimcilerin deprem konusunda büyük tedirginlik yaşadığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e “Deprem sonrası toplanılacak ilk alanlar olması, ihtiyaçların karşılanacağı ilk yerlerden olması sebebiyle, okul binalarının güçlendirilmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılmasına yönelik 6 Şubat 2023 depremleri sonrası ne gibi çalışmalar yapıldı” diye sordu. Kış, “Depremde okulların hasar görmemesi gerekiyor. Bir deprem anında binlerce öğrenci göçük altında kalabilir. Böyle bir felaketi de Türkiye kaldıramaz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala velilerin, öğrencilerin ve eğitimcilerin deprem konusunda büyük tedirginlik yaşadığını, okulların depreme karşı dayanıklı olup olmadığı konusunda tartışmalar yaşandığını belirtti. Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Kış, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Konuya ilişkin bir videolu açıklama yapan Kış, şunları söyledi:

“OKULLARIN DEPREME NE KADAR DAYANIKLI OLDUĞU EN ÖNEMLİ KONULARIN BAŞINDA GELMEKTEDİR”

“Kısa süre önce yaşadığımız Kahramanmaraş depremleri sonrası ‘ülke olarak depreme ne kadar hazırlıklıyız` soruları tekrar gündeme gelmiştir. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde yaşanan her deprem sonrası binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu, gerekli incelemelerin ve önlemlerin alınıp alınmadığıyla ilgili de tartışmalar yaşanmaktadır. Özellikle çocuklarımızın gününün önemli bir kısmını geçirdikleri okulların depreme ne kadar dayanıklı olduğu en önemli konuların başında gelmektedir.

Eylül ayında yeni eğitim-öğretim yılının başlayacak olmasıyla beraber; velilerimiz, vatandaşlarımız okulların depreme ne kadar hazırlıklı olduğu, binaların depreme dayanıklı olup olmadığı, hasarlı binalarda mı eğitim yapılacağıyla ilgili endişe yaşamaktadırlar. Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, ‘2023-2024 eğitim-öğretim yılını eylül ayı itibarıyla aldığımız tüm tedbirlerle sorunsuz, huzurlu ve mutlu bir şekilde başlatacağız` şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak kamuoyu bu tedbirleri merak ediyor. Çünkü yetkililerin verdiği bilgilere göre hala okullardan depreme dayanıklılık testi, gerekli incelemelerin yapılamadığına dair hasarlı ve kusurlu binalar olduğuna dair şikayetler yaşadığı ifade ediliyor.

“BİNLERCE OKULUN RİSK DURUMU HALA BELİRSİZ”

Binlerce okulun risk durumu hala belirsiz. Bu şikayetlere ne oranda geri dönüş yapıldı? Şu ana kadar depreme dayanıklılık testinden geçen okul sayısı kaçtır? Hangi bakanlıklar ve kurumlarla koordineli şekilde çalışma yürütülmektedir? Deprem uzmanları olası bir deprem daha beklendiği uyarısını yaparken okullarımız buna ne kadar hazırdır? Çocuklarımızın can güvenliğini tehdit eden depreme dayanıksız okulların acilen güçlendirilmesi ve yenilenmesi gerekmektedir. Depremde okulların hasar görmemesi gerekiyor. Bir deprem anında binlerce öğrenci göçük altında kalabilir. Böyle bir felaketi de Türkiye kaldıramaz.

Sayın Bakan`ın ‘Şu kadar okulda güçlendirme yaptık, inceleme yaptık. Güvenle eğitim-öğretim hayatı başlayacak` açıklamaları havada kalmaktadır. Okullar depreme hazır değil. Gelen şikayetler bunu göstermektedir. Hala müdahale edilmeyen okullar olduğu bilgisi geliyor. Gerekli önlemler alınmazsa bedeli çok ağır olur. Acil olarak okullar incelenmelidir. Kahramanmaraş depremleri sonrası en fazla etkilenen çevre illerden biri Mersin olmuştur. Aynı zamanda en çok göç alan ilde Mersin olmuştur. Mersin`de de okulların depreme dayanıklılık durumu, hasarlı okul sayısı, okulların fiziki yapılarının yeterli olup olmadığı merak konusudur.

“ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE EĞİTİM-ÖĞRETİM HAYATINA DEVAM EDİP EDEMEYECEKLERİ SORULARI DETAYLARIYLA KAMUOYUNA EN KISA ZAMANDA AÇIKLANMALIDIR”

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Mersin ilimizde deprem konusunda okullarda ne gibi hazırlıklar yapılmıştır? Velilerimiz, çocuklarımız, eğitimcilerimiz bunu merak etmektedir. Olası bir deprem anında gerekli tedbirler Mersin için de alınmış mıdır? Tüm bu soruların cevabını Sayın bakandan bekliyoruz. Öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim-öğretim hayatına devam edip edemeyecekleri soruları detaylarıyla kamuoyuna en kısa zamanda açıklanmalıdır.”

Gülcan Kış, Bakanı Tekin`in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“-‘2023-2024 eğitim-öğretim yılını Eylül itibariyle aldığımız tüm tedbirlerle sorunsuz, huzurlu ve mutlu şekilde başlatacağız` şeklinde bir açıklama yaptınız. Bu tedbirler nelerdir? Bu açıklamalarınız tüm Türkiye`deki okullar için geçerli midir?

-Deprem sonrası toplanılacak ilk alanlar olması, ihtiyaçların karşılanacağı ilk yerlerden olması sebebiyle, okul binalarının güçlendirilmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılmasına yönelik 6 Şubat 2023 depremleri sonrası ne gibi çalışmalar yapıldı?

-Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen çevre il olarak Mersin`de, okullarda incelemeler yapılmış mıdır? Yapıldıysa buna dair tespitleriniz nelerdir?

-6 Şubat sonrası, şu ana kadar Mersin ili ve ilçelerinden kaç okuldan depreme dayanıklılık incelemesi için tarafınıza talep ulaşmıştır? Kaç okul depreme dayanıklılık testinden geçmiştir? Şu anda Mersin ili ve ilçeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde bulunan depreme dayanıksız okul sayısı kaçtır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA