1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘YAYLA KONSERLERİ` TOROSLAR`DA DEVAM ETTİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu`nun yeni rotası Toroslar`a bağlı Güzelyayla Mahallesi oldu. Sevilen türkülerin seslendirildiği konserde, yayla sakinleri güzel bir akşam geçirdi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2023 Perşembe 11:39   Okunma : 273

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu`nun yeni rotası Toroslar`a bağlı Güzelyayla Mahallesi oldu. Sevilen türkülerin seslendirildiği konserde, yayla sakinleri güzel bir akşam geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen ‘Yayla Konserleri`  devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu`nun bu haftaki durağı Toroslar İlçesine bağlı Güzelyayla Mahallesi oldu. Her yaş grubunun eğlendiği ve en sevilen türkülerin seslendirildiği konsere, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal da eşlik etti.

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, şunları söyledi:

“Ben de buraların insanıyım. Hepimiz çiftçiyiz köylüyüz, hepimiz alın terimizle çalışan, eli ayağı nasırlaşmış insanlarız. Hayvanı da, tarlayı da, emeği de biliriz. Kızılbağ`ımıza şenlikleri getirdik. Büyükşehir Belediyesi`nin katkıları çok değerli, Başkan`ımız Vahap Seçer herkesi düşünür. Mersin Milletvekili olarak ben de hepinizin emrindeyim. Herkesle aynı dili konuşup, aynı havayı soluyan, derdiyle dertlenen biri olarak vatandaşlarımızın yanındayım.”

Türk Halk Müziği Topluluğu`nun dillere destan eserleriyle vatandaşlarını coşturduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal da şöyle konuştu:

“Konserleri ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı`mızın katkıları için çok teşekkür ediyorum.7/24 Mersin için çalışan, Kızıbağ`da, Değnek`te, Tırtar`da, Sağlık Mahallesi`nden başlayarak bütün Toroslar`da ve tüm Mersin`de gecesini gündüzüne katarak çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer`in saygı ve selamlarını getirdim.”

Yayla konserlerini ilçelere taşıyarak yayla sakinlerine güzel bir akşam yaşattıklarını dile getiren Türk Halk Müziği Topluluğu Orkestra Şefi Erdal Koşar, şunları kaydetti:

“Yayla konserlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Toroslar`ın Güzelyayla`sındayız. Orkestramızla güzel bir konsere hazırlandık, heyecan her zamanki gibi doruktaydı. Sanattan uzak kalmış köylerimize, yaylalarımıza sahil kesimlerinde yaptığımız konserlerimize ve festivallerimize katılamayan hemşerilerimize müzik ziyafeti yaşatıyoruz. Yazın yaylalara çıkan vatandaşlarımız merkezdeki konserlere katılamadığı için bizler etkinliklerimizi onların ayağına götürüyoruz. Konserlerimize Türkiye`nin dört bir yöresine ait ezgilerle başlayıp halaylarla devam ediyoruz. Dinleyicilerimizi müziğin ritmiyle mutlu bir akşam geçirmelerini sağlıyoruz.”

Etkinliklerle birlikte yayla sakinlerinin çok eğlendiğini ve moral bulduğunu belirten Güzelyayla Mahalle Muhtarı Yasin Öz ise “Büyükşehir Belediyesi`nden çok güzel hizmetler alıyoruz. Vahap Başkanımızdan çok memnunuz. Büyükşehir ekipleri her derdimize koşuyor, her hizmeti anında bize ulaştırıyor. Konser öncesinde şenliğimiz vardı ve çocuklara oyuncaklar dağıttılar. Biz 400-500 çocuk olur diye düşündük ama daha fazla katılım oldu, çok memnun olduk. Çocuklarımızı sevindirdiler. Konser, sayesinde kulaklarımızın pası silindi” şeklinde konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA