1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI UYAR, SPUTNİK`TE GREV YAPAN GAZETECİLERİ ZİYARET ETTİ: “ÜMİDİMİZ İŞÇİ SINIFININ ÖRGÜTLENMESİNİ, DAYANIŞMASINI ARTTIRARAK BU İŞTEN KAZANIMLA AYRILMASI VE HAK ETTİKLERİ İNSAN ONURUNA UYGUN BİR YAŞAMI KURMALARI”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, uluslararası haber ajansı Sputnik Türkiye`de süren grevin 8. gününde ajansın Ankara Bürosu önünde grev yapan gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. Uyar, “Türkiye`de emek hareketi, emek sınıfı, işçi sınıfı, emeğiyle geçinen yurttaşlar çok zor günlerden geçiyor. Belki Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır koşulları altında yaşamaya çalışıyorlar. Bir hayatta kalma savaşının içerisindeler. Ümidimiz emek ve işçi sınıfının örgütlenmesini, dayanışmasını, bir aradalığını arttırarak bu işten kazanımla ayrılması ve hak ettikleri insan onuruna uygun bir yaşamı kurmaları” diye konuştu.

 

Tarih : 24 Ağustos 2023 Perşembe 17:02   Okunma : 399

HABER: NİSANUR YILDIRIM / KAMERA: EYLEM LADİN DEĞER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, uluslararası haber ajansı Sputnik Türkiye`de süren grevin 8. gününde ajansın Ankara Bürosu önünde grev yapan gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. Uyar, “Türkiye`de emek hareketi, emek sınıfı, işçi sınıfı, emeğiyle geçinen yurttaşlar çok zor günlerden geçiyor. Belki Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır koşulları altında yaşamaya çalışıyorlar. Bir hayatta kalma savaşının içerisindeler. Ümidimiz emek ve işçi sınıfının örgütlenmesini, dayanışmasını, bir aradalığını arttırarak bu işten kazanımla ayrılması ve hak ettikleri insan onuruna uygun bir yaşamı kurmaları” diye konuştu.

TGS, Sputnik Türkiye yönetimi ile sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almıştı. Kararın ilanından sonra Sputnik Türkiye, TGS üyesi 24 çalışanını işten çıkarmıştı. Grev, 8. gününde devam ediyor.

CHP İşçi Sendikaları, STK ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, grevin 8`inci gününde gazetecileri Ankara`da ziyaret ederek destek verdi. Uyar, şunları söyledi:

“ONLARIN SÜREÇLERİNİN, OLUMLU BİR ŞEKİLDE KAZANIMLA SONUÇLANMASI İÇİN TÜM İNİSİYATİFİ ALACAĞIZ”

“Sputnik çalışanı, basın emekçisi arkadaşlarımızın grevlerinde 8. günü. Biz de bugün onların yanında olmak ve bir dayanışma sergilemek istedik. Meseleleri, yaşadıkları sorunları birinci ağızdan, kendi ağızlarından dinledik. Onlara nasıl faydalı olabiliriz, onların çözümüne nasıl katkı sunabiliriz, bunların cevabını aradık. Elimizden geleni yapacağız. Onların süreçlerinin, olumlu bir şekilde kazanımla sonuçlanması için tüm inisiyatifi alacağız. Bugün bir tane grev alanındayız ama ülkenin yaşadığı ekonomik koşullar nedeniyle ülkenin dört bir yanında ekmek, emek mücadelesi veren binlerce insan var. Her yerde ve mecrada elimizden geldiğince onlarla yan yana olmaya, dayanışma sergilemeye çalışıyoruz. Buna devam edeceğiz. Umarız bu ekonomik kriz ortamı, emekçileri, emeğiyle geçinen yurttaşları, bugün özelinde basın emekçilerini daha fazla hırpalamadan son bulur ve yaşam koşullarını daha olağan noktalara çeker diye düşünüyorum.

“GREV SAYILARI DA ÇOK FAZLA OLUYOR. SİYASİ PARTİLER, EMEK VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BURALARA YETİŞME NOKTASINDA EKSİK DE KALIYOR OLABİLİRLER”

Ülkenin ekonomik koşulları, içinde bulunduğumuz çıkmazlar, iğneden ipliğe, her gün her şeye zam yağmurunun ortasında… Dolayısıyla bu işin faturası da ağır oluyor. Mağduriyetleri de çok yüksek oluyor. Grev sayıları da çok fazla oluyor. Emek, hak arayışları da çok fazla oluyor. Siyasi partiler, emek ve sivil toplum örgütleri buralara yetişme noktasında eksik de kalıyor olabilirler. Biz olabildiğince mesaimizi, buralardan eksiltmeden, mücadelemizi yükselterek yetişmeye ve bir çare olmaya çalışacağız.

“ÜMİDİMİZ EMEK VE İŞÇİ SINIFININ ÖRGÜTLENMESİNİ, DAYANIŞMASINI, BİR ARADALIĞINI ARTTIRARAK BU İŞTEN KAZANIMLA AYRILMASI VE HAK ETTİKLERİ İNSAN ONURUNA UYGUN BİR YAŞAMI KURMALARI”

Türkiye`de emek hareketi, emek sınıfı, işçi sınıfı, emeğiyle geçinen yurttaşlar çok zor günlerden geçiyor. Belki Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır koşulları altında yaşamaya çalışıyorlar. Bir hayatta kalma savaşının içerisindeler. Kısa vadede bunun bir çözümü olur mu, 21 yıllık bir iktidarın ülkeyi getirdiği nokta ortada. Çok kısa vadede buralardan kurtulabilir miyiz, doğrusu bunun cevabını öngöremiyoruz. Ama ümidimiz emek ve işçi sınıfının örgütlenmesini, dayanışmasını, bir aradalığını arttırarak bu işten kazanımla ayrılması ve hak ettikleri insan onuruna uygun bir yaşamı kurmaları.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA