29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

İZMİR MENDERES`TEKİ ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDEN HELİKOPTER TAHTALI BARAJI`NA DÜŞTÜ... BAKAN YUMAKLI: "DÖRT PERSONELİMİZDEN BİRİ KURTARILDI, ÜÇÜ ARANIYOR"


İzmir`in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı`na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopter içerisinde bulunan dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarıldığını diğerlerinin ise arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 

Tarih : 17 Eylül 2023 Pazar 12:36   Okunma : 459

İzmir`in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı`na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopter içerisinde bulunan dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarıldığını diğerlerinin ise arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İzmir`in Menderes ilçesi Keller Mahallesi`nde dün saat 14:04`de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları tüm gün boyunca devam etti. Akşam saatlerinde ise çalışmalara gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri katıldı. Yangını söndürmek için havalanan ve içerisinde 4 mürettebatın bulunduğu bir yangın söndürme helikopteri Tahtalı Barajı`na düştü.

Olayın ardından konuyla ilgili ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yapa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İzmir`in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53`te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı`na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma,Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır. Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

"4 PERSONEL VARDI, 3`Ü KIRGIZ UYRUKLU"

Yumaklı, bugün incelemelerde bulunmak üzere Menderes`e gitti ve burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yakıt ikmali yaptıktan sonra suyunu alıp soğutma yapmak için buraya yönlendirildi. 23.53`ten sonra haber alınamadı. Tüm ekipler buraya seferber oldular. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3`ü Kırgız uyruklu, 1`i Türk uyruklu. Kırgız uyruklu personelden bir tanesi kurtarıldı yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok. Görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu anda arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar. Dalgıçlarımız el yordamıyla enkazın orada olduğunu tespit ettiler. Bu aşamadan sonra bu helikopterin karaya çıkarma işlemleri başlayacak. Şu anda sayın savcımız, kaza kırım ile ilgili arkadaşlarımız burada kurtarma çalışmalarla ilgili start verildi."

Öte yandan sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Menderes ilçemizde çıkan yangına müdahale eden helikopterin Tahtalı Barajı`na düşmesi sonucu kaybolan mürettebatın bir an evvel sağ salim bulunmasını diliyorum. Çok üzgünüm… Kurtarılan bir personele en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurtarma ekiplerimiz ilk andan beri olay yerinde" dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA