29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

MERSİN`DE SÜSLÜ KADINLAR, BU YIL DA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ


Her yıl olduğu gibi bu sene de 16- 22 Eylül günleri arasında dünyanın pek çok yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Mersin`de de renkli görüntülere sahne oldu. Hafta kutlamaları kapsamında Türkiye`nin çeşitli illerinde eş zamanlı olarak ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu` etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi personeli de destek verdi. Üretici stantlarının da yer aldığı etkinlikte, kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunarak dayanışmayı büyüttü.

 

Tarih : 19 Eylül 2023 Salı 11:14   Okunma : 164

Her yıl olduğu gibi bu sene de 16- 22 Eylül günleri arasında dünyanın pek çok yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Mersin`de de renkli görüntülere sahne oldu. Hafta kutlamaları kapsamında Türkiye`nin çeşitli illerinde eş zamanlı olarak ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu` etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi personeli de destek verdi. Üretici stantlarının da yer aldığı etkinlikte, kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunarak dayanışmayı büyüttü.

Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda bisikletlerini süsleyip rengarenk kıyafetleriyle alanı dolduran kadınlar, trafikte bisikletlilerin de var olduğu mesajını vermek için bir araya geldi.  Kadınları bisiklet sürmeye özendirmek ve vatandaşları bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, süslü kadınlar bisikletlerini toplumsal farkındalık yaratmak için sürdü. Özgecan Aslan Barış Meydanı`ndan başlayan bisiklet turunda kadınlar sırasıyla Mersin İdman Yurdu Meydanı, Muğdat Cami, Güven Sitesi, Forum AVM, Yenişehir İtfaiye Dairesi`nden turlayıp, Özgecan Aslan Barış Meydanı`na geri dönerek turlarını sonlandırdı.

SAHİL: “KADINLAR SOKAĞA ÇIKARSA DÜNYA DEĞİŞİR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı`nda Kadın Şube Müdürü olarak görev yapan Edibe Sahil, “Bugün burada kadınların sosyal hayata katılımını, bisiklet kullanmasını, çevre duyarlılığını vurgulayacak bir etkinlik yapıyoruz. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 10 yılı aşkın süredir düzenleniyor ve belediyemiz her yıl bunun destekçisi. Burada üretici kadın stantları açıyor ve organizasyona destek oluyoruz. Kadınlarla beraber aynı güzergahta bisiklet sürerek bir farkındalık çalışması yapıyoruz” dedi.

Etkinliğin kadın ve çevre ana temalı önemli bir etkinlik olduğunu da vurgulayan Sahil, “Kadınların sokağa çıkması, bisiklet sürmesi, arabalardan uzaklaşıp bisiklete yönelmesi ve çevre duyarlılığını vurgulamak için bu etkinliği yapıyoruz. Çünkü kadınlar sokağa çıkarsa dünya değişir. Biz bunu biliyoruz ve o yüzden bugün buradayız” diye konuştu.

BUDUR: “DÜNYA`NIN EN RENKLİ VE EN GÜÇLÜ TEK GLOBAL KADIN HAREKETİ”

Etkinliğin, dünyanın en renkli ve en güçlü tek global kadın hareketi olduğunu vurgulayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu`nun Mersin Organizatörü Ebru Petek Budur, “Bu hareket, 2013 yılından itibaren Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularına dikkat çekmek üzere yapılıyor. Otomobilsiz Kentler Günü`nde, kadınların toplumda dilediği gibi görünür olmasının yanı sıra bisikletle birlikte daha görünür olmasını ve toplumun bisikletli ulaşımına yönelik saygı kazandırılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca iklim krizine dikkat çekmek için karbon salınımın atmosfere yayılması gibi ekonomiden sağlığa, sosyal faydaya kadar çok önemli amaçları içinde barındırıyor” dedi.

“ETKİNLİK, KENTİN KÜLTÜREL VE SOSYAL MİRASINA DEĞERLİ BİR İMZA BIRAKIYOR”

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu`nu yapmaya başlayan 6`ncı şehrin Mersin olduğunu ve 2015`ten beri her sene yapıldığını vurgulayan Budur, “Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de destekleriyle Süslü Kadınlar Bisiklet Turu`nu yapıyoruz. Bu da kentin hem kültürel hem de sosyal mirasına, geleceğine çok değerli bir imza bırakıyor. Yıllar içerisinde gündelik yaşamlarında bisiklet kullanmayı alışkanlık edinen kadın sayısında çok büyük bir artış gözleniyor. Bisikletli kadının sokakta görünür olması aynı zamanda diğer erkeklerin, kadınların ve çocukların bisiklet kullanmaları için çok önemli bir rol model de oluşturuyor” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR`İN DESTEKLERİ HER SENE KATLANARAK DEVAM EDİYOR” 

Büyükşehir Belediyesi`nin etkinliğe olan desteklerinin her sene katlanarak devam ettiğini belirten Budur, şöyle devam etti:

“Bu sene de Büyükşehir Belediyesi afiş, billboard, otobüs duraklarında ve otobüslerin içerisindeki led ekranlarda ve sosyal medyada bizlere duyuru desteği verdi. Bunun yanı sıra Kent Orkestrasıyla, ses, sahne ve müzik sistemiyle, buraya katılan Mersin halkının hem daha keyifli hem de daha konforlu birkaç saat yaşaması için seferber oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi göreve geldiği günden beri insan odaklı çalışmalara çok önem veriyor. Ayrıca bisiklet ulaşımına olan duyarlılığı nedeniyle de, Mersin 2021 yılından beri çağ atladı diyebiliriz. Onun için çok teşekkür ediyorum.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA