28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP MERSİN İL KONGRESİ... DİVAN BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN PM ÜYESİ MÜSLİM SARI: “DEĞİŞİM FIRSATINI SADECE KİŞİ DEĞİŞİKLİĞİNE İNDİRGERSEK CHP`YE ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK ETMİŞ OLURUZ”


CHP Mersin İl Kongresi başladı. Kongresi Divan Başkanlığı`na seçilen Parti Meclisi (PM) Üyesi Müslim Sarı, “Önümüzdeki dönemde CHP`nin önünde bir değişim fırsatı vardır ama bu değişim fırsatını sadece kişi değişikliğine indirgersek CHP`ye çok büyük kötülük etmiş oluruz diye düşünüyorum. Değişim samimiyet, tutarlılık, içerik ister. Değişimi içeriklendirmek, dünyanın içinde bulunduğu duruma dair okuma yapmak, dönüp Türkiye`ye, partiye bakmayı gerektirir. Yeni siyasal çerçevelere, bakış açılarına CHP`nin ihtiyacı var diye düşünüyorum” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 12:53   Okunma : 383

CHP Mersin İl Kongresi başladı. Kongresi Divan Başkanlığı`na seçilen Parti Meclisi (PM) Üyesi Müslim Sarı, “Önümüzdeki dönemde CHP`nin önünde bir değişim fırsatı vardır ama bu değişim fırsatını sadece kişi değişikliğine indirgersek CHP`ye çok büyük kötülük etmiş oluruz diye düşünüyorum. Değişim samimiyet, tutarlılık, içerik ister. Değişimi içeriklendirmek, dünyanın içinde bulunduğu duruma dair okuma yapmak, dönüp Türkiye`ye, partiye bakmayı gerektirir. Yeni siyasal çerçevelere, bakış açılarına CHP`nin ihtiyacı var diye düşünüyorum” dedi.

CHP Mersin İl Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede Divan Başkanlığı`na PM Üyesi Müslim Sarı seçildi. Sarı, şunları söyledi:

“Bir seçim yaptık, bu seçimde topluma bir model önerdik. Dedik ki bizler Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme döneceğiz bunu da ittifaklarla gerçekleştireceğiz. Bu seçimler bizim için çok kıymetliydi. 100 yılın seçimi diye değerlendiriyorduk, AKP`nin 2002`de açtığı parantezi kapatacak yerine cumhuriyetin 100. yılına doğru giderken bir kere daha cumhuriyet parantezi açacaktık. Ama toplumdan onay alamadık hem parlamentoyu hem cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik. Büyük bir toplumsal beklenti vardı. Büyük bir hayal kırklığının içine düştük. Bu kaygının bizden kaynaklanan nedenleri vardı bizden kaynaklanmayan nedenleri vardı.

BU SÜRECE KATKI SAĞLAYAN HERKESİN ÖZELEŞTİRİSİNİ VE BU SÜRECE KATKISINI HEP BERABER SORGULAMAYA İHTİYAÇ VAR”

Sürecin içinde bazı yanlışlarımız oldu, bu hatalarımızla ilgili özeleştiriler de yapmamız gereken bir dönemin de içindeyiz. Ama bütün bu sürecin bedelini, günahını bu sürecin başında bulunan, süreci organize eden cumhurbaşkanı adayı olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu`na kesmenin genel başkana büyük bir haksızlık olduğuna inananlardanım. Evet biz kaybettik, Kemal Kılıçdaroğlu`nu cumhurbaşkanı yapamadık ama sadece Kemal Kılıçdaroğlu mu kaybetti? Model olarak önerdiğimiz ittifak ortaklarımız burada kaybetmedi mi? Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olduğunda cumhurbaşkanı yardımcısı olacak belediye başkanlarımız kaybetmedi mi? Hepimiz hep beraber kaybettik. Dolayısıyla bir özeleştiri sürecini çalıştırırken sadece genel başkanın bir özeleştiri süreci çalıştırıp gereğini yapmasını talep etmek kadar bu sürece katkı sağlayan herkesin özeleştirisini ve bu sürece katkısını hep beraber sorgulamaya ihtiyaç var diye düşünüyorum.

DEĞİŞİM FIRSATINI SADECE KİŞİ DEĞİŞİKLİĞİNE İNDİRGERSEK CHP`YE ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK ETMİŞ OLURUZ”

Bir seçim kaybettik ve seçim kaybının sonucunda parti değişmeli, sorunları var... Ben ‘günaydın` demek istedim, geç kaldık. Değişimin içeriği ile ilgili ikna edici açıklamalara ihtiyacımız var. Değiştirmek istediğimiz ne yeni bir siyaset okuması mı var, yeni bir parti modeli mi öneriyoruz, bütüncül, sistematik bir değişim modelimiz mi var? Bunları tartışmaya ve konuşmaya mı ihtiyacımız var. Bu konuda delegelerimiz, CHP örgütümüz ikna edilemezse, tutarlı, bütüncül bir siyasal çerçeve oluşturulamaz ise o zaman değişimden anlaşılan tek şeyin sadece genel başkan değişikliği olduğu anlaşılır. Önümüzdeki dönemde CHP`nin önünde bir değişim fırsatı vardır ama bu değişim fırsatını sadece kişi değişikliğine indirgersek CHP`ye çok büyük kötülük etmiş oluruz diye düşünüyorum. Değişim samimiyet, tutarlılık, içerik ister. Değişimi içeriklendirmek, dünyanın içinde bulunduğu duruma dair okuma yapmak, dönüp Türkiye`ye, partiye bakmayı gerektirir. Yeni siyasal çerçevelere, bakış açılarına CHP`nin ihtiyacı var diye düşünüyorum. CHP`nin konuştuğumuzda alt alta dizeceğimiz ve hepimizin de kabul edeceği bütün yönetsel eleştirilere itiraz etmek yeterli değil. Bunların ötesine geçmek gerekir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA