28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

21`İNCİ MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ, MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de destekçileri arasında olduğu ve bu yıl 21`incisi düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Müzik Festivali` Warner Classsic sanatçısı Lucienne Renaud Vary`nin açılış konseriyle müzikseverlerle buluştu. Bu yıl ‘Dayanışma, İyileşme ve Aydınlanma` temasıyla 3 gün sürecek festival, birbirinden güzel 7 konsere ev sahipliği yapacak.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 12:56   Okunma : 353

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de destekçileri arasında olduğu ve bu yıl 21`incisi düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Müzik Festivali` Warner Classsic sanatçısı Lucienne Renaud Vary`nin açılış konseriyle müzikseverlerle buluştu. Bu yıl ‘Dayanışma, İyileşme ve Aydınlanma` temasıyla 3 gün sürecek festival, birbirinden güzel 7 konsere ev sahipliği yapacak.

Festivalin açılış gecesinde, Başkent Quartet & Lucienne Renaudin Vary, Trompet konseri Mersinli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Açılış konserine, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, oda ve STK başkanları, kent protokolü ve çok sayıda müzsiksever katıldı.

Festival kapsamında ‘Prof. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü` uluslararası düzeyde birçok önemli ödülün de sahibi ve henüz 14 yaşındaki Ecmel Neva Bildik`e, ‘Festival Sanat Ödülü` Yalçın Tura`ya, ‘Festival Kent Ödülü` ise Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kurucu Onursal Başkanı Selma Yağcı`ya takdim edildi.

PEHLİVAN: “ŞİMDİYE KADAR ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE DEVAM EDEN 21 YILLIK BİR SERÜVEN”

Uluslararası Müzik Festivali`nin 21 yıllık bir serüven olduğunu vurgulayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, deprem nedeniyle bu sene Mayıs sonunda yapılması planlanan etkinliğin Eylül ayında gerçekleştirildiğini belirterek, “Böyle bir yolculuk, bu sene deprem nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Çünkü depremde ortak acılar yaşadık. Etkinlikte, 3 gün boyunca faaliyetler yapılacak. Bu vesileyle, ilk günden bugüne bu festivalde emeği geçen Valiliği`nde himayesinde yapılması hasebiyle başta valilerimiz, belediyelerimiz, ilgili kurum ve odalarımız, meslek kuruluşlarımız, konser veren sanatçılarımız, konsere iştirak eden müzisyenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

ÖZDÜLGER: “KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİNDE YENİLİKÇİ VE KAPSAYICI BİR YAKLAŞIMI BENİMSİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerine yaklaşımlarının yenilikçi, kapsayıcı ve birleştirici olduğunu dile getirdi. Büyükşehir olarak kültür ve sanat faaliyetlerini destekleyen bir yaklaşımı benimsediklerini aktaran Özdülger, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mersin Uluslararası Müzik Festivaline desteğimizi verdik. Bu sadece maddi bir destek de değil. Hem festival kurulunun içerisinde yer alarak hem de konser repertuarının oluşmasını sağlayarak aynı zamanda lojistik alanında da festivale destek verdik” diye konuştu.

“SANAT, TOPLUMUN EN BÜYÜK TUTKALI”

Festivalin, kent dinamiklerini bir araya getiren önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Özdülger, “Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kanatları altında, şehrin her kesiminden insan ile birlikte yapılan bu etkinliği paylaştığımız için bir sanatçı olarak mutlu oluyorum. Daha nice bu ve bunun gibi festivalleri yaşayalım. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak birçok festivale destek vermekle birlikte kendimiz de birçok festival yapıyoruz. Festivallerin halkı bütünleştirici ve bir araya getirici yaklaşımlarının sonucunu biliyoruz. Sonuçlarının da ne kadar faydalı ve iyi olduğunu görüyoruz. Çünkü sanat, toplumun en büyük tutkalı. Sanat da vazgeçilmezimiz. Bu sebeple bu şehirde yaşamak beni mutlu ediyor” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA