29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

KRİPTO HESABI NASIL AÇILIR VE CANLI KRİPTO BORSA DİNAMİKLERİ


Kripto para birimleri finans dünyasını kasıp kavuruyor ve siz de bu yolculuğa başlamaya hazır olabilirsiniz. İlk adım bir kripto hesabı açmaktır ve güvende tutmak da son derece önemlidir. Bu yazımızda kripto hesabı nasıl oluşturulur ve nasıl güvende tutulur öğretecek, bazı borsa dinamiklerinden bahsedeceğiz.

 

Tarih : 23 Ekim 2023 Pazartesi 14:14   Okunma : 435

Kripto para birimleri finans dünyasını kasıp kavuruyor ve siz de bu yolculuğa başlamaya hazır olabilirsiniz. İlk adım bir kripto hesabı açmaktır ve güvende tutmak da son derece önemlidir. Bu yazımızda kripto hesabı nasıl oluşturulur ve nasıl güvende tutulur öğretecek, bazı borsa dinamiklerinden bahsedeceğiz.

Bir kripto hesabı açarken merkeziyetçi borsa seçiminize dikkat etmeniz gerekmektedir. Farklı makalelerimizde bahsettiğimiz gibi seçimleri gerçekleştirirken güvenlik, mevzuat ve kullanıcı deneyimine dikkat etmek önemlidir. Merkeziyetçi borsalar dışında başka borsa türleri de bulunmaktadır, bunların bazıları ise şunlardır:

P2P (Peer-to-Peer) Borsalar;

DEX (Merkeziyetsiz) Borsalar;

Hybrid Borsalar.

Doğru kripto borsa seçimini gerçekleştirdikten sonra kayıt süreci başlar. Giriş yaparken kullanabileceğiniz bilgilerle beraber güçlü bir şifre belirlemeniz gerekebilir, ve WhiteBIT gibi çoğu güvenilir merkeziyetçi borsa herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz için kimlik doğrulama (KYC) işlemini de tamamlamanızı isteyecektir. Güvenliğinizi daha da artırmak için de hesabınızda iki adımlı doğrulamayı (2FA) etkinleştirmenizi de öneririz.

KYC sürecini tamamlarken kimliğinizi kanıtlamak için pasaport, sürücü belgesi veya kimlik sağlamanız gerekebilir. Borsanın güvenli ve mevzuata uyumlu KYC süreçlerini takip ettiğine emin olun.

Borsanız kripto paralarınızı saklamanız için bir cüzdan sağlayacaktır. Fonlarınızın güvenliği hakkında hâlâ endişeleniyorsanız uzun süreli saklama işlemleriniz için donanımsal, fiziksel cüzdanlar seçebilir ve alım satım için fonlarınızın sadece küçük bir kısmını borsada tutmayı seçebilirsiniz.

Bu noktada hesabınızı zaten hazırladınız, bir sonraki hamle fon yatırmak olacaktır. Genellikle banka ile havale yoluyla bu işlemi gerçekleştirebilir veya başka bir kripto cüzdanınızdaki coinlerinizi borsa desteklediği takdirde rahatça transfer edebilirsiniz. Bu süreçte herhangi bir zorluk yaşamamak için cüzdan adreslerini de birkaç defa kontrol etmek önemlidir.

Yine de bir sorunla karşılaşırsanız WhiteBIT gibi kripto borsa sıralaması Binance üzerinde olmasa da destek ekibi kuvvetli bir borsa seçimi yararınıza olabilir.

Bir kere fon aktardıktan sonra alım satıma başlayabilirsiniz. Borsanın al sat arayüzüne alışın ve ilk emrinizi verin. Kendinize güveninizi ve deneyiminizi artırmak adına küçük miktarlarla başlamayı öneriyoruz.

Kripto hesabınızın güvenliğini sağlamak için; giriş bilgilerinizi ve gizli şifrenizi, cüzdan anahtarlarınızı veya hassas kişisel bilgilerinizi asla kimseyle paylaşmamanız gerektiğini unutmayın. Kimlik avı saldırıları ve dolandırıcılıkları bazı aktörler tarafından sık sık denendiğinden dolayı her zaman gardınızı yukarıda tutmanız sizin yararınıza olur.

BORSALAR HAKKINDA BAŞKA BİLMEM GEREKEN NELER VAR?

Değişken dinamikleriyle kripto canlı borsa da etkin olmalıdır. Yani sürekli değişim içindeki kripto para dünyasının değişimlerine ayak uydurmalıdır. Bu da demektir ki yerinde sayan, sessiz kalan borsaların geleceği parlak olmayabilir ve araştırma yaparken dikkat edilmesi gereken etmenlerden biri de budur.

Popülerlik olarak baktığımızdaysa kripto borsa hacimleri genellikle kripto borsaları sıralamak için kullanılmaktadır. En yüksek hacme sahip 3 borsa bu yazının yazılma tarihi itibarıyla:

Binance;

WEEX;

Bybit olarak görünmektedir.

WhiteBIT henüz hacim açısından bu devlerle baş edemiyor olsa bile, kullanıcı dostu web sitesi ve uzman ekibi başka platformları aratmamaktadır. Aynı zamanda kripto borsa haberleri takibi gerçekleştirenler WhiteBIT`in sürekli olarak kripto yarışmaları gerçekleştirdiğini de ayrıca görebilecektir.

Doğru borsayı seçtikten sonra da tabii ki iş bitmiyor. Kripto fonlarınızı güvende tutmak içerken hesabınıza erişirken her zaman dikkatli olmanız, garip bağlantıları takip ederek bağlanmamanız ve gerektiği zaman VPN hizmetlerinden yararlanmanız çok önemlidir.

Kimlik avı sahtekârlıkları kripto dünyasında her an sizi hedef alabileceği için şüpheli e-postalar ve gerçek borsaları taklit eden web sitelere karşı dikkatli olmalısınız. Herhangi bir işlem yapmadan önce her zaman platformun doğruluğundan emin olarak başlayın, giriş bilgilerinizi girerken platformu iki defa kontrol edin.

Hesap faaliyetlerinizi ve işlem geçmişinizi düzenli olarak kontrol etmek bu tarz izinsiz giriş denemelerini de zamanında bulmanız için iyi bir önlemdir. Dikkatiniz potansiyel tehditlere karşı en büyük savunmanız olabilr.

Yazımızı bitirmeden önce bilinçli olmanın mühim olduğundan tekrar bahsedelim. En son güvenlik düzenlemelerine dair güncel kalın ve kripto dünyasının gelişimlerini takip edin. Farkındalık elinizdeki en güçlü araçtır.

Bu ve diğer yazılarımızdaki güvenlik önerilerini aklınızda tuttuğunuz sürece en kötü durumlardan bile en iyi koşullardan çıkabilirsiniz. Daha ayrıntılı sorularınız olması durumunda güvendiğiniz bir borsanın destek ekibine ulaşabilir, sorularınızı istediğiniz gibi iletebilirsiniz.

 

 

ADVERTORIAL YAYIN 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA