29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

H.K.G. DAVASINDA KARAR: KADİR İSTEKLİ 30, YUSUF ZİYA GÜMÜŞEL 20, FATMA GÜMÜŞEL İSE 16 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI


Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızı H.K.G.`nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada davada karar çıktı. Nitelikli cinsel istismar suçundan Kadir İstekli hakkında 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, suçla ilgili fikir ve eylem birliğinde olmaktan da anne Fatma Gümüşel hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Kararda tutuksuz yargılanan Fatma Gümüşel`in de tutuklanmasına hükmedildi.

 

Tarih : 23 Ekim 2023 Pazartesi 16:13   Okunma : 495

Haber- GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera- SADIK KARAKULOĞLU

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızı H.K.G.`nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada davada karar çıktı. Nitelikli cinsel istismar suçundan Kadir İstekli hakkında 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, suçla ilgili fikir ve eylem birliğinde olmaktan da anne Fatma Gümüşel hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Kararda tutuksuz yargılanan Fatma Gümüşel`in de tutuklanmasına hükmedildi.

İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızı H.K.G.`nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın karar duruşması bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı.

Mahkeme, H.K.G. 6 yaşındayken dini nikahla evlenerek “nitelikli cinsel istismar” suçu işlediği gerekçesiyle Kadir İstekli`yi 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, kızını küçük yaşta evlendiren baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında da “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 20 yıl, anne Fatma Gümüşel hakkında ise suçla ilgili fikir ve eylem birliğinde olduğu gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ayrıca tutuksuz yargılanan Fatma Gümüşel hakkında tutuklama kararı verildi.  

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlar Birlikte Güçlü ve Emek Partili Kadınlar ve Türkiye İşçi Partili kadınlar duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada kararın yetersiz olduğu ama yine de memnun ettiği ifade edildi. Kadınlar, bu davalarda mücadele etmeye devam edeceklerini söylediler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de karara ilişkin şunları söyledi:  

“İSTER ŞEYH OLSUN İSTER PİR OLSUN KİMSE ÇOCUKLARIN BEDENİ ÜZERİNDE SÖZ HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR: Nihayet bir karar çıktı bugün. Bu karar bütün eksikliklerine rağmen bunca gecikmiş olmasına rağmen şöyle bir algıyı yıktığı için olumludur diye düşünüyorum. Yani siz ister şeyh olun ister şuh olun, ister pir olun, ister bir en önemli yetkili olun. Hiç kimse küçücük çocukların bedeni üzerinde söz hakkı söz tasarrufu sahibi değildir. Bugünkü kararda şu algı yıkılmıştır. Elbette ki bunu yeniden deneyecekler, farklı istismarlarda olacaktır, biliyoruz. Ama elimizde önemli bir karar var diyeceğiz. Bundan sonra `Kendi inanç yorumlarımıza göre, evet çocukları evlendiririz, yaşından büyükçe kimselerle ya da eşit fark etmez. Ve başımıza bir şey gelmez` diyemeyecek hiç kimse. Toplumdan gizlemeye çalıştılar bu mahkemeyi, bu davayı. Neler yaşandığını biz biliyoruz ve tanığız diye söyledik. O yüzden korkmayın çocuklar, korkmayın genç kadınlar.

BU FİKİRLERİNİ VE YOBAZ DÜŞÜNCELERİNİ YERLE BİR EDECEĞİZ: Sanıkların avukatı demişti ki, ‘İsteğimiz, ailenin çocuğuna kavuşmasıdır` demişti. Böyle aileler olmaz olsun. Batsın o aileler. Aile ismiyle çocuk istismarını hiç kimse meşrulaştıramaz. Her gün bir yaşam biçimi dayatmasıyla karşı karşıyayız. Bunun anayasal düzenleme önerisiyle birlikte hukuksal bir zemine kavuşması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Hangi maddelerini değiştirmek istiyorlar, biliyoruz. Bugün hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti`nin bir mahkemesinde sanığı savunanlar diyebiliyor ki ya da kendini savunduğunu iddia edenler söylüyor ki ‘Bizim inancımıza göre böyle. Ama siz yargılanacaksınız` diyerek başka bir anlamda bir manevi tehditte bulunuyor. Bu kibir, bu bilmişlik, `bu ben yaparım ve doğrudur` fikirlerini, bu yobaz düşüncelerini ve bu yobazların her birini yerle bir edeceğiz. Bu ülke aydınlık laik bir hayatı hak ediyor. Bu ülkenin çocukları gülüp oynamayı, eğitim almayı bunu hak ediyor, yaşamayı hak ediyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA