29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: "İSRAİL İLE ASKERİ ANLAŞMALARDAN VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ, EY İKTİDAR?"


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bu iktidar şu anda kan ağlayan mazlum Filistin halkının gerçek anlamda yanında değil. Sadece Türkiye`deki iç siyaseti tahkim etmek ve sadece kendi tabanına şirin gözükmek için sanki Filistin`in yanındaymış gibi davranıyor. Timsah gözyaşı akıtıyorlar. AKP iktidarı döneminde İsrail ile geliştirilmiş olan ticari anlaşmalar ve askeri anlaşmalar katlanarak artmış durumda. Sadece askeri anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz, ey iktidar. Siz bu anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünmüyorsanız, siz Filistin halkının yanında olamazsınız” dedi. 

 

Tarih : 24 Ekim 2023 Salı 14:36   Okunma : 353

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bu iktidar şu anda kan ağlayan mazlum Filistin halkının gerçek anlamda yanında değil. Sadece Türkiye`deki iç siyaseti tahkim etmek ve sadece kendi tabanına şirin gözükmek için sanki Filistin`in yanındaymış gibi davranıyor. Timsah gözyaşı akıtıyorlar. AKP iktidarı döneminde İsrail ile geliştirilmiş olan ticari anlaşmalar ve askeri anlaşmalar katlanarak artmış durumda. Sadece askeri anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz, ey iktidar. Siz bu anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünmüyorsanız, siz Filistin halkının yanında olamazsınız” dedi. 

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bugün TBMM`de; grup toplantısında konuştu. Hatimoğulları, “Yepyeni bir isimle yola devam ediyoruz. Ama aynı paradigma, ruh ve mücadele azmiyle, partimiz hakkında açılmış olan kapatma davasına, değerli halkımızın ve Türkiye`nin dört bir yanından verdiği cevapla bizler yolumuza HEDEP olarak devam ediyoruz” dedi. Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Bombalanıyor Gazze… İnanın her gün yüzlerce insan, çoluk çocuk, kadın, erkek bu savaşta yaşamını kaybediyor. Ve bütün dünyadan çağrı yükseldi, bütün dünya halklarından… İsrail bir an önce ateşkes ilan etsin, İsrail bir an önce silahları sustursun ve Filistin halkının kendi topraklarında bir nefes almasının önü açılsın. İki milyon insanın yaşadığı Gazze… Daracık bir coğrafya… Zaten 100 yıla yakındır İsrail`in bu bölgede yürütmüş olduğu siyaset, işgal politikası iki milyon insana küçücük bir alanı dar etmiş durumda. Gazze şu anda bir açık hapishane durumda. Bununla da yetirmiyor İsrail; Filistinlileri Gazze`den kovmak için orayı Filistinsizleştirmek, kendi topraklarına yeniden katmak için ve hatta İsrail Filistin`i haritadan silmek için çok ciddi adımlar atıyor. Bu savaşı ne yazık ki böyle okumak durumdayız.  

“İSRAİL İLE ASKERİ ANLAŞMALARDAN VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

Türkiye`deki iktidar şu anda kan ağlayan mazlum Filistin halkının ne yazık ki gerçek anlamda yanında değil. Sadece Türkiye`deki iç siyaseti tahkim etmek ve sadece kendi tabanına şirin gözükmek için sanki Filistin`in yanındaymış gibi davranıyor. Timsah gözyaşı akıtıyorlar ne yazık ki.

Cumhur İttifakı`na, MHP küçük ortak dahildir… ‘Ben Filistin`e seve seve giderim` diye bugün de açıklama yaptı, önceki ‘24 saat` açıklamasının akabinde. Buradan kendilerine soruyorum: AKP iktidarı döneminde İsrail ile geliştirilmiş olan ticari anlaşmalar ve askeri anlaşmalar katlanarak artmış durumda. Sadece askeri anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz, ey iktidar. Siz bu anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünmüyorsanız, siz Filistin halkının yanında olamazsınız. Siz olsa olsa Türkiye`deki Müslümanları sadece, kandırmaya çalışmış olursunuz.

“BARIŞ` DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

HEDEP olarak mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz. Mazlum Filistin halkı için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bütün dünya kamuoyuna ve taraflara sesleniyoruz: Filistin`de devam eden bu saldırıların bir an önce bitmesi, sivil insanların yaşamını kaybetmesinin önüne geçilebilmesi için ne gerekiyorsa, herkesin bir an önce seferber olması lazım. Barışın sesi, savaşı bastırana dek; barış demeye devam edeceğiz.

“KÜRT SORUNUNU BARIŞÇIL YÖNTEMLERLE ÇÖZECEKSİNİZ Kİ BÖLGE HAKLARI SİZİ CİDDİYE ALSIN”

Bir de Rojava bombalanıyor. 1 Ekim`den bu yana bombalanmadık hastane, yakıt istasyonu, okul bırakılmadı. Orada yaşayan 5 milyon sivil bombardıman altında. AKP iktidarı diyor ki, ‘Filistin`de barış sağlayalım.` Ama İsrail`in Filistin`de yaşattıklarını bu iktidar, Rojava`da 2011`de Kürtlere yaşatıyor…

Kürt sorunu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmek üzere hala dört parçada sorun olarak devam ediyor. Eğer siz Filistin`e, Libya`ya ya da herhangi bir Orta Doğu ülkesine barışı taşıyacağım diyorsanız, öncelikle barışı kendi topraklarınızda tesis edeceksiniz. Öncelikle kronik olan ve derinleşmiş, kanayan yaramız olan Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözeceksiniz ki bölgeye örnek olabilirsiniz. Ben barış istiyorum dediğinizde bölgenin diğer hakları sizi ciddiye alabilsin.”

Hatimoğlları, Türkiye`deki ekonomik krize de dikkat çekerek, ülkedeki savunma harcamaları nedeniyle yurttaşların yoksullaştığını ifade etti. Hatimoğullları sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bir sistemin sonucudur bunlar. Bugün otomotiv sanayinde çalışan bir işçi kendi imal ettiği arabaya hayatı boyunca binemeyecek, çünkü onu alacak parası yok. Bir ceketi düşünün. Bir terzi, fiyatı birazcık pahalı olan bir ceketi diken terzi, ömrü billah o ceketi giyemeyecek. İşte biz böyle bir sistemin içine, böyle bir kapitalist ve sermaye düzenin içinde yaşıyoruz. AKP iktidarının da buna ekledikleri cabası.”

“TAHSİLDAR DA ÇIKMIŞ KÖYLERİ GEZER, ELİNDE KAMÇISI YOKSULU EZER”

Hatimoğulları, AKP`nin TBMM`ye sunduğu 2024 bütçesine ilişkin de “Bu sunulan bütçede bizler gerçekten göreceğiz ki hiçbir şey değişmemiş. Eski tas eski hamam. Bu bütçede yine iktidar, bir türküde söyler ya. ‘Tahsildar da çıkmış köyleri gezer, elinde kamçısı yoksulu ezer`. İşte tam yoksulu ezen bütçeyi bir kere daha parlamentoda bizlerin önüne getirecekler. Orta ve küçük ölçekli esnaf, çiftçi ve üretici vergi yükü altında inim inim inliyor. KDV`lerden önemli bir gelir kaynağı sağlayarak, bugün içtiğimiz suya, yediğimiz ekmeğe kadar her şeyden KDV üzerinden gelir elde eden bu iktidar, ne yazık ki bu gelirleri halka adil şekilde dağıtmadığı için açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmişiz hep birlikte. 

Emeklilere 5 bin lira bir ikramiye verecek. Bu ikramiye bir sefere mahsus olarak verilecek. Peki bu maaşına zam bekleyen emeklinin ihtiyacını karşılar mı? Karşılamaz. Bugün gelsin Erdoğan aylık 7 bin 500 liralık aylıkla geçinsin bakalım. Geçinebilir mi? Onların saraydaki masrafları günlük olarak bu kadar emekçilere fazlası ile yetecek kadar saray masrafları var. Bugün emekliye layık gördükleri 7 bin 500 lira. Bunun anlamı nedir, siz tamam yaşlandınız, bitti. Harcadığınız emekler de bitti. Hadi kenara git otur. Oysa emekliler bugüne kadar çalışarak, emek vererek, alın teri dökerek bu toplumu bugüne kadar taşımız insanlar. Bizim emeklilere borcumuz var.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA