1 Mayıs 2024 Çarşamba

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

BAŞKAN KARIŞ: HER ŞEY AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE ORTADA USULSÜZ İŞ YAPIYORSUNUZ


Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin eleştiride bulundu. Başkan Karış:" En gelişmiş Anayasayı yazsak ne olacak iktidar alenen Anayasadan üstünüm diyebiliyor" dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2023 Salı 14:59   Okunma : 265

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin eleştiride bulundu. Başkan Karış:" En gelişmiş Anayasayı yazsak ne olacak iktidar alenen Anayasadan üstünüm diyebiliyor" dedi.

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıtay, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması TBMM’ye yazı gönderilmesine de karar verdi. Konuya ilişkin eleştiride bulunan Hamit Karış, iktidarın yargıya darbe yaptığını ifade ederek şunları söyledi:" Anayasa tüm kurumlardan, yargı mensuplarından, iktidardan üstündür. Anayasa bir ülkenin dokunulmazlığıdır.  İktidar anayasayı yeniden yazacağız, bu anayasa bizi temsil etmiyor diyordu. İşte altında yatan sebep bugünlerde gün yüzüne çıktı. Çünkü yargıyı anayasa sebebiyle kullanamıyorlardı. Anayasa her yerde önlerine çıkıyorlardı. İstedikleri gibi davranamıyorlardı. O yüzden çeşitli bahanelerle anayasayı değiştirmek istiyorlardı. Fakat her ne olursa olsun anayasanın 153. maddesinde belirtildiği gibi: Anayasa her şeyden üstündür ve anayasada belirtilen her madde hükümdür. Değiştirilemez, sorgulanamaz. İktidar yargıyı kullanarak adalete darbe yapmaktan vazgeçmelidir. Her şey açık ve net bir şekilde anayasada belirtildiği gibi ortadır. Ortada kendilerinden başka  bir usulsüzlük yoktur." dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA