5 Mayıs 2024 Pazar

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

TBMM BAŞKANVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA: “OKULLARDA BİR ÖĞÜN BESLENME PROGRAMI HAYATA GEÇİRMELİYİZ, DÜNYA OKUL YEMEKLERİ KOALİSYONU`NA DAHİL OLMALIYIZ”


TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, “Okullarda bir öğün beslenme programı hayata geçirmeliyiz, Dünya Okul Yemekleri Koalisyonu`na dahil olmalıyız. Gelin hep birlikte, çocuklar için ve çocuklarla birlikte daha yaşanabilir bir ortam inşa edelim. İş birliği içinde, sorumlu yetişkinler ve politikacılar olarak üzerimize düşeni yapalım” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 19 Kasım 2023 Pazar 16:04   Okunma : 404

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, “Okullarda bir öğün beslenme programı hayata geçirmeliyiz, Dünya Okul Yemekleri Koalisyonu`na dahil olmalıyız. Gelin hep birlikte, çocuklar için ve çocuklarla birlikte daha yaşanabilir bir ortam inşa edelim. İş birliği içinde, sorumlu yetişkinler ve politikacılar olarak üzerimize düşeni yapalım” açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Devlet okullarında bir öğün beslenme desteği verilmesi için harekete geçme çağrısı yapan Karaca, “Dünyada 90 ülkenin ve uluslararası örgütlerin, akademik kurumların, vakıfların bulunduğu 101 destekçi partnerin oluşturduğu Okul Yemekleri Koalisyonu`na neden Türkiye Cumhuriyeti olarak dahil olmuyoruz? 724 milyon ilkokul öğrencisini 2020 yılına kadar sağlıklı yemeğe kavuşturma hedefiyle kurulan bu ağa dahil olmayı ve beslenme hakkına erişmeyi bizim ülkemizin çocukları hak ediyor” dedi.

Karaca, açıklamasında şunları kaydetti:

ÇOCUKLARIN ÜSTÜN YARARINI GÖZETEN BİR SOSYAL DEVLETE HER ZAMANKİNDEN ÇOK İHTİYAÇ VAR”

Cumhuriyetin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün büyük önem verdiği bir bayram hediye ettiği çocuklar için açlığı ve yoksulluğu reva gören bir anlayışı kabul edemeyiz. Biz yetişkinler kuşaklara karşı yoksulluğu sonlandıracak, çocuklara sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını sunacak bir dünyayı yaratmakla yükümlüyüz. Bütüncül Çocuk Hakları politikası geliştirmek için çocukların üstün yararını gözeten bir sosyal devlete her zamankinden çok ihtiyaç var.

0-17 YAŞ GRUBU YOKSULLUĞUNDA TÜRKİYE OECD ÜLKELERİ ARASINDA 2. SIRADA YER ALMAKTADIR”

TÜRK-İŞ`in Ekim 2023 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasındaki verilere göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı son bir yılda yüzde 84,37 artmıştır. 4- 6 Yaş grubu çocuklar için artış yüzde 83,47, 15- 19 yaş grubu için ise yüzde 83,55 olmuştur. 2018- 2021 verilerine göre 0- 17 yaş grubu yoksulluğunda Türkiye OECD ülkeleri arasında 2. sırada yer almaktadır. Derin Yoksulluk Ağı`nın politika yapıcılara bu anlamda adım atma çağrısına TBMM olarak karşılık vermemiz gerekiyor. Aralarında WHO, WFP, UNESCO, UNICEF`in de bulunduğu 84 kuruluşun imzaladıkları destek beyanında aşağıdaki taahhütlerde bulunmuşlardır.

Özellikle yoksulluk ve iklim değişikliği karşısında en kırılgan durumda olan ülkelerde, entegre okul yemeği programlarına kaydolan çocukların bu programlara erişimini yeniden sağlamak ve zaten programları olmayan ülkelere ulaşmak için ulusal planlar geliştirmeleri ve uygulamaları konusunda hükümetleri desteklemek, programların kalitesini güçlendirmek suretiyle iş birliğine dayalı bir şekilde yaklaşımlar geliştirmek, bir araştırma konsorsiyumu, sürdürülebilir bir finansman girişimi ve en iyi uygulamalar ve izleme ile ilgili girişimler de dahil olmak üzere koalisyonun girişimlerinin oluşturulmasını ve çalışmalarını desteklemek ve bu hedefleri gerçekleştirmek için sektörel, bölgesel, ulusal ve ulus-altı düzeylerde tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak.

OKULLARDA BİR ÖĞÜN BESLENME PROGRAMI HAYATA GEÇİRMELİYİZ, DÜNYA OKUL YEMEKLERİ KOALİSYONU`NA DAHİL OLMALIYIZ”

Okullarda bir öğün beslenme programı hayata geçirmeliyiz, Dünya Okul Yemekleri Koalisyonu`na dahil olmalıyız. Gelin hep birlikte, çocuklar için ve çocuklarla birlikte daha yaşanabilir bir ortam inşa edelim. İş birliği içinde, sorumlu yetişkinler ve politikacılar olarak üzerimize düşeni yapalım. Çocuklar için 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde, Cumhuriyet`in 100. yıl dönümüne yakışır bir adım atarak okullarda çocuklar için bir öğün beslenme programını hayata geçirelim. Hiçbir çocuğun yatağa aç gitmediği bir Türkiye mümkün. Hiçbir çocuğun geride kalmadığı bir Türkiye mümkün.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA