6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU  
 
     
   

AVUKAT REMZİ ÜMİT ATAY: “ADİL YARGILANMA HAKKINA SAYGI GÖSTERİLMELİ” 


Avukat Remzi Ümit Atay, Yargıtay 4. Ceza Dairesi`nin, Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin verdiği kararının itiraza açık bir karar olmadığına hükmetmesine ilişkin, “Hukuk sistemimizde her aşamada adil yargılanma hakkına saygı gösterilmelidir. Müvekkilimizin durumuyla ilgili olarak, hukuki sürecin tüm aşamalarında adil bir şekilde hareket edildiğinden emin olunması önemlidir” dedi.

 

Tarih : 21 Kasım 2023 Salı 10:45   Okunma : 333

Avukat Remzi Ümit Atay, Yargıtay 4. Ceza Dairesi`nin, Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin verdiği kararının itiraza açık bir karar olmadığına hükmetmesine ilişkin, “Hukuk sistemimizde her aşamada adil yargılanma hakkına saygı gösterilmelidir. Müvekkilimizin durumuyla ilgili olarak, hukuki sürecin tüm aşamalarında adil bir şekilde hareket edildiğinden emin olunması önemlidir” dedi. 

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararının itiraza açık bir karar olmadığına hükmetti. Dairenin kararında, 3. Ceza Dairesi tarafından verilen kararın “itiraz yolu açık bir karar olmadığı” belirtilerek, bu nedenle itirazla ilgili karar verilmesine yer olmadığına hükmedildiği ifade edildi. 

Can Atalay hakkında verilen kararı, avukat Remzi Ümit Atay değerlendirdi. Atay, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılık, demokratik bir toplumun temelini oluşturur ve bu prensiplere olan güvenin sürdürülmesi, adaletin sağlanması adına kritiktir” dedi. 

HUKUKİ AÇIDAN ENDİŞE VERİCİ” 

Atay, açıklamasında şunları kaydetti: 

“Hatay`ın seçilmiş milletvekili Sayın Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından verilen kararın itiraza kapalı olduğuna dair Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından yapılan değerlendirme, hukuk sistemimize ve adil yargılanma ilkesine uygun olmayan bir yaklaşımdır. Bu noktada, Sayın Atalay`ın durumu hakkında birkaç önemli hukuki mesele de bulunmaktadır. 

Öncelikle Can Atalay`ın Gezi protestoları ile ilgili tutuklanması ve hakkındaki ceza kararı, ifade özgürlüğü ve demokratik hakların kullanımı bağlamında değerlendirilmelidir. Demokratik bir toplumda bireylerin düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesi esastır. Atalay`ın sadece düşüncelerini ifade ettiği ve demokratik haklarını kullandığı bir ortamda tutuklanması, hukuki açıdan endişe vericidir. 

ADALETİN SAĞLANMASI ADINA KRİTİK” 

İkinci olarak, mahkeme kararlarının itiraza kapalı olması, genellikle bir davanın sonlanması anlamına gelir. Ancak hukuk sistemimizde her aşamada adil yargılanma hakkına saygı gösterilmelidir. Atalay`ın durumuyla ilgili olarak, hukuki sürecin tüm aşamalarında adil bir şekilde hareket edildiğinden emin olunması önemlidir. 

Son olarak, Yargıtay 4. Ceza Dairesi`nin kararına karşı mücadele etmek ve Can Atalay`ın haklarını savunmak adına gerekli hukuki adımların atılmasına devam edilmeli. Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılık, demokratik bir toplumun temelini oluşturur ve bu prensiplere olan güvenin sürdürülmesi, adaletin sağlanması adına kritiktir. 

Bu çerçevede, Can Atalay`ın durumuyla ilgili olarak hukuki mücadelenin sürmesi ve adil bir yargılama sürecinin sağlanmasına yönelik çabaların artarak devam etmesi gerekmektedir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA