6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

SÜLEYMAN BÜLBÜL: “YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ`NİN VERMİŞ OLDUĞU AYNI ZAMANDA 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ`NİN VERMİŞ OLDUĞU KARAR ANAYASAYA BAŞ KALDIRMAYA TEŞEBBÜS SUÇU”


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde; “Yargıtay`ın 3. Ceza Dairesi`nin dün de 4. Ceza Dairesi`nin vermiş olduğu, aynı zamanda 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin vermiş olduğu karar Anayasa`ya baş kaldırmaya teşebbüs suçu” dedi.

 

Tarih : 21 Kasım 2023 Salı 12:32   Okunma : 278

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde; “Yargıtay`ın 3. Ceza Dairesi`nin dün de 4. Ceza Dairesi`nin vermiş olduğu, aynı zamanda 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin vermiş olduğu karar Anayasa`ya baş kaldırmaya teşebbüs suçu” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Adalet Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay`ın 2022 yılı kesin hesap kanun teklifleri, 2024 yılı bütçe kanun teklifleri ile Sayıştay raporları görüşülüyor. Görüşmelerde CHP Grubu adına konuşan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, şunları söyledi:

“Sayın Bakanımızı dinleyince ve sunuş metnini inceleyince ülkemizde hukuk devletinin var olduğunu, demokrasi ve özgürlüklerin yaşandığını, anayasal hak ve özgürlüklerin artık vatandaş için normal bir yaşam tarzı olduğunu, basın özgürlüğünün sağlandığını yani anayasal hak ve özgürlüklerin çok iyi bir şekilde yaşandığını anlıyoruz. Kitapçığın içinde anlatılanlar bunlar. Ama uygulama böyle mi? Böyle değil. Yani ben milletvekiliyim. Ben şu anda çıksam Ankara`nın bir meydanında basın açıklaması yapmaya kalksam beni engelleyecekler. Engellendik. Nerede engellendi? Adliye önünde engellendik. Çeşitli yerlerde engellendik. Bir milletvekili dahi burada ifade özgürlüğünü, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullanamıyorsa yani vatandaş nasıl kullanacak?

“KÜRESEL ORGANİZE SUÇ ENDEKSİ RAPORLARINA GÖRE MYANMAR İLE BERABER 8.15 PUANLA BİRİNCİ SIRADAYIZ ARKADAŞLAR”

Gerçekler neler? Gerçekler şu: Küresel Organize Suç Endeksi raporlarına göre Myanmar ile beraber 8.15 puanla birinci sıradayız arkadaşlar. Bu raporda ne var? İnsan ticareti ve insan kaçakçılığıyla ilgili olarak transit ülke haline geldiğimizden bahsediliyor. Raporda, Türkiye`de faaliyet gösteren mafya sistemini, önemli sayıda mafya gruplarının diğer siyasetçilerle yakın ilişkiler geçirdikleri ve kolluk kuvvetleri ve yargı karşısında koruma sağladıkları raporda belirtiliyor.

“YARGIDA ÇÜRÜME VAR”

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar`ın vermiş olduğu Anadolu Adliyesi`ndeki yargının çürümesine ilişkin, tek tek belirttiği iddialar var. Buna karşı siz ne yaptınız? Bir müfettiş gönderdiniz. Müfettiş ne yaptı? Bu suçlamalarda bulunan en önemli hakim Erdinç Demet, Bekir Altun ve Necat Gürseven ile ilgili kendisine yaptığı baskıları içeren ses kaydı bile müfettiş raporunda yer almamış, ifadesi bile alınmamış. Yani yargıda çürüme var. Anadolu Adliyesi`nde var, Samsun`da var, Çağlayan Adliyesi`nde var. 13`ncü, 14`ncü Ağır Ceza Mahkemesi… Akın Gürlek`ten çıkın Hasan Yılmaz`a kadar birçok olay var.

“YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ`NİN VERMİŞ OLDUĞU AYNI ZAMANDA 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ`NİN VERMİŞ OLDUĞU ANAYASAYA BAŞ KALDIRMAYA TEŞEBBÜS SUÇU”

Yargıtay`ın 3. Ceza Dairesi`nin, dün de 4. Ceza Dairesi`nin vermiş olduğu aynı zamanda 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin vermiş olduğu karar Anayasa`ya baş kaldırmaya teşebbüs suçu. 30 yıllık hukukçuyum. Bize ilk öğretilen şudur: Anayasa, yasama yürütme ve yargı organlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlayıcı bir metindir. 153`ncü madde bu kadar açıkken çıkıp da AYM`nin kuruluş kanunun şu gerekçesinden, bu gerekçesinden anlatmaya gerek var mı? Yargıtay, açıkça Anayasa`ya baş kaldırmaya teşebbüs ettiğine ilişkin… 153. madde açık.

Ceza adaletinden bahsettiniz. Türkiye`de ceza adaleti var mı? Ceza adaletinin infazından bahsettiniz. Nerede Pehlivan`ın durumu? Nerede Samast`ın durumu? Yani en son olarak şunu söylemek istiyorum: 2023 Organize Suçlar Endeksi`ne göre Türkiye, Avrupa`da en çok suç işleyen ülke durumunda.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA