12 Haziran 2024 Çarşamba

16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

"TÜRKİYE`DE HER 10 KİŞİDEN 6`SI GÜNLÜK YETERLİ DEMİR MİKTARINI ALAMIYOR"


Orzaks İlaç, 26 Kasım Demir Eksikliği Günü dolayısıyla anemiye (kansızlık) neden olan demir eksikliğine dikkat çekti. Orzaks İlaç`tan yapılan açıklamada, Türkiye`de her 10 kişiden 6`sının günlük yeterli demir miktarını alamadığı belirtildi. 

 

Tarih : 27 Kasım 2023 Pazartesi 13:57   Okunma : 457

Orzaks İlaç, 26 Kasım Demir Eksikliği Günü dolayısıyla anemiye (kansızlık) neden olan demir eksikliğine dikkat çekti. Orzaks İlaç`tan yapılan açıklamada, Türkiye`de her 10 kişiden 6`sının günlük yeterli demir miktarını alamadığı belirtildi. 

Orzaks İlaç, 26 Kasım Demir Eksikliği Günü`ne dolayısıyla bugün yaptığı yazılı açıklamada, demir eksikliğinin, psikolojik ve fiziksel gelişim, davranış ve iş performansı üzerindeki etkisi göz önüne alındığında halk sağlığı açısından ciddi öneme sahip bir sorun olduğunu vurguladı. Açıklamada şunlar kaydedildi: 

“İnsan ve toplum sağlığı için bu eksikliğin erken teşhisi oldukça önemlidir. Demir seviyelerinin takip edilmesi ve sağlık profesyonellerinin önerisiyle demir takviyesi alınması gerektiği belirtilmektedir. Orzaks İlaç bünyesinde yer alan Ocean Microfer ailesi, mikroenkapsülasyon teknolojisi ile üretilmiş demir kaynağı içeren günlük demir ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilmiş bir takviye edici gıdadır. 

HAMİLE KADINLARIN YÜZDE 40`INI VE ÇOCUKLARIN YÜZDE 42`SİNİ ETKİLİYOR 

Dünya çapında beslenme yetersizliği kaynaklı en sık görülen belirtilerden demir eksikliğine yakından bakalım: 

Demir eksikliği, aynı zamanda dünyada en sık görülen anemi (kansızlık) nedenidir. Hamile kadınların yüzde 40`ını ve çocukların yüzde 42`sini etkilemektedir. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünya çapındaki yaklaşık 810 milyon kişide demir eksikliği anemisi olduğunu belirtmektedir. 

Türkiye`de her 10 kişiden 6`sı günlük yeterli demir miktarını alamamaktadır. 

Demir seviyelerinizi ölçtürmeyi ve sağlık profesyonellerinin önerdiği şekilde demir takviyenizi almayı unutmayın.”

ADVERTORİAL YAYIN

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA