29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

MERSİN`DE KADINLAR SESLERİNİ BÜYÜKŞEHİR`LE DUYURDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü` kapsamında ilçe belediyeleri, Mersin Barosu, üretici kadınlar ve kentteki kadın dernekleriyle birlikte Yoğurt Pazarı`nda farkındalık etkinliği düzenledi.

 

Tarih : 27 Kasım 2023 Pazartesi 14:53   Okunma : 418

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü` kapsamında ilçe belediyeleri, Mersin Barosu, üretici kadınlar ve kentteki kadın dernekleriyle birlikte Yoğurt Pazarı`nda farkındalık etkinliği düzenledi.

Bilgilendirme ve birlik olma amacıyla açılan stantlarda, kadınlara şiddetten korunmak için neler yapabilecekleri, kimlerden destek alabilecekleri ve psikolojik olarak bu durumla nasıl başa çıkabilecekleri anlatılırken, üretici kadınların el emeği ürünleri de sergilendi.

Kadının toplumdaki konumunun güçlendirilmesi, emeğinin değerlendirilmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla projeler üretmeye devam eden Büyükşehir; sığınma evi, danışmanlık, rehberlik hizmeti ve eğitici programları hız kesmeden sürdürüyor.

SAHİL: “KADINLARIN SESİNİ DUYURMAK İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURDUK”

Etkinliği, kadın çalışmalarıyla ilgilenen paydaşların katılımıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil; kadınlara bilgilendirme broşürünün yanı sıra eğitim materyalleri de dağıttıklarını kaydetti. Kadınlarla birebir konuşma fırsatı bulduklarını da belirten Sahil, hem daha fazla kadına ulaşmak, hem de kadınların sesini duyurmak için farkındalık oluşturduklarını aktardı. Etkinlikte, üretici kadın stantları yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi`nin kadınlarla ilgili uygulamalarına da değinen Sahil, “Hem Otogar`da, hem de çarşı merkezde kadın danışma merkezimiz var. Şiddetin herhangi türüne maruz kalan kadınlar, bu konuda bize gelebilirler. Ayrıca bir de kadın sığınma evimiz var. Kalacak yeri olmayan kadınlar, bu sığınma evlerinde belli bir süre kalabiliyor ve biz bu süreçte kendisine eğitim, sağlık, sosyal yardım ve hukuki yönlendirmeler konusunda destekte bulunuyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KADINLARA PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİLİYOR

Büyükşehir`in yıl boyunca kadının her konuda yanında olduğunu söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nde görevli Psikolog Nazlı Cemre Dursun, kadınlara gönülden destek olduklarının altını çizdi. Hem psikolojik, hem de sosyal anlamda hizmetler verdiklerini belirten Dursun, hizmetlerin tanıtımı için 25 Kasım`ın önemli olduğunu vurgulayarak, her türlü şiddetin karşısında olduklarını söyledi.

Kadın Danışma Merkezi`nin haftanın her günü faaliyette olduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nde görevli Psikolog Deniz Liman Boğa ise “Bir kadın bir problemle ilgili bize her zaman ulaşabiliyor ve onu gerek belediyenin birimlerine, gerek dış birimlere yönlendirerek ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kadını güçlendirmek için psikolojik danışmanlık hizmetleri de veriyoruz. Özellikle şiddete maruz kalan kadına ve maruz kalmasa bile gelmek isteyen her kadına kapımız açık. Bununla birlikte kadınlara sunduğumuz diğer sosyal hizmetlerimiz var. Üretici kadın stantlarımız ile kadını ekonomik olarak güçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü kadını ekonomik olarak güçlendirdiğimiz zaman, kadının şiddetten kaçma gücü daha fazla oluyor” diye konuştu.

KADINLAR, CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİYLE MÜCADELE İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Günebakan Kadın Derneği faaliyetlerini yürüten Zübeyde Akpınar da etkinliği hem kadın dernekleri, hem Büyükşehir Belediyesi, hem de üretici kadınlarla birlikte yürüttüklerini söyledi.  Türkiye`de kadına yönelik şiddetin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden Akpınar, “Bu elbette sadece bireysel bir sorun değil. Şiddetin temelinde yatan toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle de mücadele etmek gerekir. Çünkü toplumsal cinsiyet eşitliğini yakalamadan, şiddete karşı bir şey yapamayız. 25 Kasım bir fırsat. Toplumda eşitlik mücadelesini, kadına yönelik şiddeti önlemek ve farkındalık yaratmak için bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Mersin Bisikletli Kadınlar Derneği üyelerinden Aysel Taşkan da şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını göstermek adına etkinliğe katıldıklarını dile getirerek, “Ayrımcılığa ve kadına şiddete hayır diyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği adına, biz kadınların da erkeklerle her alanda eşit olması temennimiz. Daha barışçıl, daha eşitlikçi, daha adaletli bir yaşam istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA