17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

ÖZGÜR ÇELİK DİSK VE İSTANBUL BAROSU`NU ZİYARET EDEREK ÇARŞAMBA GÜNÜ İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEKİ ADALET NÖBETİNİ SONLANDIRACAKLARI BASIN AÇIKLAMASINA DAVET ETTİ


CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve beraberindeki parti heyeti, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nu (DİSK) ve İstanbul Barosu`nu ziyaret etti. Çelik, çarşamba günü İstanbul Adliyesi önünde adalet nöbetinin sonlandırılması ve bundan sonra devam edecek demokratik mücadelelerin duyurusunu yapacakları basın açıklamasına DİSK`i ve İstanbul Barosu`nu davet etti.

 

Tarih : 27 Kasım 2023 Pazartesi 23:30   Okunma : 359

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve beraberindeki parti heyeti, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nu (DİSK) ve İstanbul Barosu`nu ziyaret etti. Çelik, çarşamba günü İstanbul Adliyesi önünde adalet nöbetinin sonlandırılması ve bundan sonra devam edecek demokratik mücadelelerin duyurusunu yapacakları basın açıklamasına DİSK`i ve İstanbul Barosu`nu davet etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve beraberindeki parti heyeti, Beşiktaş`ta bulunan DİSK Genel Merkezi`ni ve Taksim`deki İstanbul Barosu`nu bugün ziyaret etti. Çelik`in DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve konfederasyon yönetimi ile yaptığı görüşmede, emekçilerin ekonomik kriz nedeniyle yaşadığı yoksulluk gündeme geldi. Çerkezoğlu, geçtiğimiz günlerde “gelirde adalet, vergide adalet” talebiyle İstanbul`dan Ankara`ya yaptıkları yürüyüş hakkında Çelik`i ve parti heyetini bilgilendirdi.

Özgür Çelik ve CHP heyeti, DİSK`in ardından İstanbul Barosu`nu ziyaret ederek Baro Başkanı Filiz Saraç ve yönetim kurulu ile bir görüştü. Tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP)Hatay Milletvekili Can Atalay`ın üzerinden başlayan, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında devam eden krizin konuşulduğu görüşmede Çelik, iktidarın yargıyı dizayn etme girişimlerinin devam ettiğine dikkat çekti.

“NÖBETLER YOĞUN KATILIMLI GERÇEKLEŞTİ”

CHP olarak Anayasa Mahkemesi`ne ve Anayasa`ya dönük bu müdahaleye karşı durduklarını vurgulayan Çelik, geçen haftalarda Fatih`teki Sirkeci Büyük Postane önünde ve ardından Çağlayan`da bulunan İstanbul Adliyesi önünde güçlü ve kalabalık basın açıklamaları gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Sonrasında İstanbul Adliyesi önünde 10 gün süren ve her gün CHP`li 3 ilçe örgütünün ve yurttaşların katılımıyla süren “adalet nöbeti” başlattıklarını belirten Çelik, bu nöbetlerin de yoğun katılımlı geçtiğini dile getirdi.

“DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ İÇİN GÖRÜŞMELERE DEVAM EDECEĞİZ”

Çelik, çarşamba günü İstanbul Adliyesi önünde adalet nöbetinin sonlandırılması ve bundan sonra devam edecek demokratik mücadelelerin duyurusunu yapacakları basın açıklamasına DİSK`i ve İstanbul Barosu`nu davet etti. Çelik, heyetler aracılığıyla toplumun tüm kesimlerinin bu açıklamaya katılım sağlaması için meslek örgütleriyle, barolarla, sendikalarla ve demokratik kitle örgütleriyle görüştüklerini ve daha fazla iş birliği için görüşmelere devam edeceklerinin mesajını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA